DOLAR 32,3229 0.22%
EURO 35,1198 -0.04%
ALTIN 2.301,361,06
BITCOIN 23041753,05%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALKÜ’nün gündemi özel yetenek sınavları

ALKÜ’nün gündemi özel yetenek sınavları

ABONE OL
10:49 - 27 Mayıs 2022 10:49
ALKÜ’nün gündemi özel yetenek sınavları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Antalya Valiliği tarafından yürütülen ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin (ALKÜ) paydaşı olduğu AHENK (Antalya Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında ALKÜ Eğitim Fakültesi çeşitli seminerler düzenledi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin (ALKÜ) paydaşı olduğu AHENK (Antalya Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında ALKÜ Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları Doç. Dr. Zafer Çakır ve Arş. Gör. Habibe Toker tarafından Alanya Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ile Hüseyin Girenes Fen Lisesi’nde seminerler gerçekleştirildi. Günlük hayatta karşılaşılan bazı geometrik ve cebirsel modeller üzerinden matematiğin zenginliğine ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen seminerlere okul idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Gerçekleşen seminerlerde Doç. Dr. Zafer Çakır, bir bilim dalı olarak matematiğin yapısını, hayatımızın her alanında nasıl yer aldığını ve uygulamalarını örneklerle sunarken; Arş. Gör. Habibe Toker matematiğin alt alanları arasındaki uyumu, soyut cebir ve matematiğin diğer alt alanlarında önemli bir yeri olan Galois teorisi üzerinden örneklendirdi. Alanya Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Rıdvan Yaman ve Hüseyin Girenes Fen Lisesi Müdür Başyardımcısı Bünyamin Kaya, gerçekleştirilen seminerlerin bilimsel bir çalışma alanı olarak matematiği doğru anlamada ve sistemli yapısını fark etmede öğrenciler açısından ufuk açıcı olduğuna değindi. Kaya ve Yaman, etkinlikten dolayı öğretim elemanlarına ve onların nezdinde ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan başta olmak üzere, emek veren herkese teşekkürlerini iletti.

“ÖZEL YETENEK SINAVLARI VE TÜRK MÜZİĞİ KONUŞULDU”

ALKÜ Eğitim Fakültesi tarafından AHENK Projesi kapsamında düzenlediği bir diğer seminer ise Alanya Türkler Güzel Sanatlar Lisesi’nde gerçekleştirildi. ALKÜ Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Süleyman Cem Şaktanlı, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Mutlu Terzioğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Eren Lehimler tarafından gerçekleştirilen seminere öğrenciler ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi. Özel Yetenek sınavları ve Türk Müziği konu başlıklarından oluşan seminerlere okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Alanya Türkler Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Kağan Metin; gerçekleştirdikleri etkinlik ile öğrenci ve öğretmenlere destek verilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan başta olmak üzere Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cem Şaktanlı’ya teşekkürlerini iletti.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.