DOLAR 32,5907 0.33%
EURO 34,8180 0.17%
ALTIN 2.506,980,92
BITCOIN 20902421,53%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALKÜ’de gerçeğini aratmayan tatbikat nefesleri kesti

ALKÜ’de gerçeğini aratmayan tatbikat nefesleri kesti

ABONE OL
17:55 - 17 Mayıs 2022 17:55
ALKÜ’de gerçeğini aratmayan tatbikat nefesleri kesti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencilerinin düzenlediği triyaj etkinliği ve deprem tatbikatı gerçeği aratmadı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri motosiklet ile tur otobüsünün çarpışması senaryolu triyaj tatbikatı gerçekleştirdi. Öğretim Görevlisi Mustafa Enes Sarık’ın yönetiminde Sağlık MYO bahçesinde gerçekleştirilen tatbikatta, hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde hastaların, kazazedelerin ve yaralılarının durumlarının ciddiyetine göre kategorilendirilmesi anlamına gelen triyajın önemine vurgu yapıldı. Tatbikatta ayrıca paramediklerin görev esnasında karşılaştıkları zorluklara, stresli çalışma ortamlarına değinildi. Öğretim Görevlisi Sarık, etkinlik ile sağlık hizmetleri eğitimlerinde kaliteyi arttırmayı, öğrencilere öngörü kazandırmayı ve deneyimleri arttırmayı amaçladıklarını söyledi.

Etkinlik kapsamında ikinci olarak, ALTSO Turizm MYO ile Sağlık Hizmetleri MYO’da öğrencilere yönelik afet ve acil durum tahliye tatbikatı yapıldı. Tatbikata Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya İtfaiye Gruplar Amirliği, öğrenciler, akademik ve idari personelden oluşan 200 kişi katılım gösterdi. Tatbikatta senaryo gereği 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sınıflarda ders yapıldığı sırada gerçekleşen hayali depremin ardından öğrenciler güvenli alana tahliye edildi. Yapılan tatbikatla deprem ve yangın gibi afet ve acil durumlar karşısında yapılması gereken doğru davranışlar, yangın söndürme eğitimi ile güvenli tahliye konularına vurgu yapıldı.

 

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.