DOLAR 32,5983 0.37%
EURO 34,7986 0.17%
ALTIN 2.493,880,39
BITCOIN 21088075,45%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alman turistlerin tercihi Türkiye

Alman turistlerin tercihi Türkiye

ABONE OL
11:55 - 11 Haziran 2021 11:55
Alman turistlerin tercihi Türkiye
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Tur operatörleri ve hava yolu şirketleri Almanya’nın Türkiye’ye dönük seyahat uyarısını hafifletmesinin ardından beklenen talep artışına yanıt verebilmek için kısa sürede Türkiye kapasitesini artırıyor. Yeni düzenlemeye göre elinde aşı veya bağışıklık sertifikası olanlarla negatif PCR testi bulunanlar Almanya’ya dönüşte karantinadan muaf tutuluyor. Alman iş ve turizm dergisi fvw’de yer alan habere göre, Alman seyahat şirketleri Türkiye kararını memnuniyetle karşılarken, Türkiye’deki portföylerini genişleten ilk şirketlere FTI, TUI ve SunExpress oldu.

SunExpress yüksek sezonda haftalık 430 uçuş yapacak

Türkiye kararının değişmesine Alman tatilcilerin hızlı tepki verdiği ve SunExpress’in de satışlarda ani bir artış gördüğü ifade edildi. SunExpress’in Ticaret Müdürü Peter Glade, ”Birkaç gün içinde Türkiye yaz tatili rezervasyonlarında önemli bir artış kaydettik. Rezervasyonlarda kıyı bölgelerine dönük tatil rezervasyonlarının yanında, akraba ve arkadaş ziyareti amaçlı Anadolu uçuşları için de geçerli.” dedi. SunExpress’in sadece haziran ayı için Türkiye’ye 40 ek uçuş planladığı ve yüksek sezonda Almanya, Avusturya ve İsviçre’den haftalık 430 uçuş yapacağı kaydedildi.

TUI Türkiye kapasitesini artırdı

Önde gelen tur operatörlerinden TUI, kararın ardından 2021 Türkiye yaz programını güncelledi. TUI Almanya Müdürü Marek Andryszak, ”Pek çok tatilci Türkiye’ye seyahat edebileceği günü bekliyor.” dedi. Şu ana kadar 1000 otelin açık olduğu Akdeniz bölgesi için kapasitesini artıran şirket, temmuzdan itibaren, 100 otelin açık olduğu, Ege bölgesine de (Dalaman, Bodrum, İzmir) operasyonlara başlıyor.

FTI Türkiye’ye seyahat fırtınası bekliyor

Türkiye kapasitesini artıra bir diğer tur operatörü de FTI oldu. Almanya’nın Türkiye kararının ardından Türkiye’deki otellerini peş peşe açan FTI, temmuz ayına gelindiğinde tüm programını sunabilecek. FTI Genel Müdürü Ralph Schiller, Türkiye yönüne seyahat fırtınası beklediklerini, daha önce de artışa geçen Türkiye rezervasyonlarının kararın ardından daha da arttığını ifade etti. FTI Türkiye Destinasyon Müdürü Hicabi Ayhan ise 2021 sezonuna çok iyi hazırlandıklarını ve sahil bölgelerindeki tüm otelleri açtıklarını söylemişti.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.