DOLAR 32,5068 0.29%
EURO 34,6566 0.46%
ALTIN 2.481,53-0,05
BITCOIN 2052284-4,43%
Antalya
24°

AÇIK

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALPER ARIKAN’DAN 8 MART MESAJI

ALPER ARIKAN’DAN 8 MART MESAJI

ABONE OL
19:09 - 7 Mart 2021 19:09
ALPER ARIKAN’DAN 8 MART MESAJI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global
İyi Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi: “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.’ Mustafa Kemal Atatürk. Ülkemizde ve dünyanın ekseriyetinde her kadınlar gününde ne yazık ki hep olumsuzlukları konuşmak zorunda kalıyoruz. Mecburi bir hassasiyetle gerek kadınlarımızın kendisi, gerekse bir kadının eseri olduğunun farkında olan bizler, kadınlarımız için susmayacağız, susturulamayacağız. Özellikle ülkemizde kadınlarımız hak etmiş ve insanlığın gereği olan cinsiyet eşitliğine kavuşana kadar yüksek sesle konuşacağız.
Bugün erkek olmayı değil insan olmayı savunacağız. Bugün insani haklarından mahrum bırakılan, erkeğin gücü ve toplum baskısı altında meşru haklarından men edilen, her türlü şiddet ve psikolojik baskı ile şekillendirilmeye çalışan kadınlarımızı konuşacağız. Dünyada bir kişi dahi yoktur ki bir kadın tarafından doğurulmamış olsun. Bir ananın evladı olarak doğmuş insanlıktan uzak varlıkların bir kadına şiddet uygulamasını hiçbir zaman anlayamayacak ve en sert bir şekilde karşısında duracağız. Kadınsanız, 9 yaşındaki çocuk anne olabilir sözünü duyabilirsiniz, Kadınsanız, çocukken mahallede akranlarınızla top oynayamazsınız.
“Kız gibi davran” derler, kadınsanız, giyiminizle sıfatlandırılırsınız. Üstelik sizi hiç anlayamayacak kişiler tarafından yargılanırsınız. Kadınsanız, geç saatlerde dışarıya çıkamazsınız mesela. Kadınsanız, iş hayatında erkek işleri ile karşılaşabilir; evlenmeniz, çocuk doğurmanız iş hayatınızı olumsuz etkileyebilir. Kadınsanız, “kadın yüksek sesle gülmemeli” diyen hadsizlerle karşılaşabilirsiniz.  Eğer kadınsanız hep insan olduğunuzu hatırlatmak zorunda kalırsınız. Ne yazık ki kadınlarımız için çok çalışacağız. Çocuklarını bırakıp cephelerde vatanı için çarpışan Ayşe Çavuş’un, Halime Çavuş’un, Tayyar Rahime’nin, Kara Fatma’nın, “Kadın yazamaz” denildiğinde kalemiyle Milli Mücadele’ye ışık olan Halide Edip’in, göklerde Türk’ün kudretini gösteren Sabiha Gökçen’in, Bir milleti yeniden var eden Zübeyde anamızın ve daha nice kahraman Türk Kadınlarımızın hakkı için; Biz, ‘kadın hareketi’ olan İyi Parti’nin temsilcileri olarak nefesimiz yettiğince, erkeklik ile değil insanlık duygularımız ile kadınlarımızın yanında olarak; toplumsal eşitlik için, toplumun kadın üzerindeki baskısını ortadan kaldırmak için, kadına şiddetin ortadan kalktığı ‘kadın eli değmiş’ bir Türkiye için çalışacağız.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.