DOLAR 32,5896 0.34%
EURO 34,8698 0.37%
ALTIN 2.498,400,58
BITCOIN 21127854,31%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALPER KUTAY YAZDI: AK PARTİ KONGRESİNE DOĞRU

ALPER KUTAY YAZDI: AK PARTİ KONGRESİNE DOĞRU

ABONE OL
23:39 - 14 Eylül 2020 23:39
ALPER KUTAY YAZDI: AK PARTİ KONGRESİNE DOĞRU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) İlçe Teşkilatı’nın kongresi, önümüzdeki hafta sonu, 19 Eylül Cumartesi günü saat 16.00’da Alanya Açık Hava Tiyatrosu‘nda yapılacak.

Ak Parti’nin geleneği gereği kongreye, 2017’de olduğu gibi yine tek listeyle gidilecek.

Başta CHP olmak üzere bazı muhalif partiler “Böyle demokrasi mi olur” diye tepki gösterse de, Ak Parti, partide kırgınlık, küskünlük, cepheleşme olmaması için tek aday uygulamasına gidildiğini ifade ediyor.

Bana göre yerinde bir uygulama.

Çünkü, misal geçen dönem Mustafa Berberoğlu, Mustafa Toklu ve Necati Yıldırım aday adayı idi, üçü de Ankara’ya çağrıldı, partinin yetkili organlarınca dinlendi, özgeçmişleri alındı ve aralarından birinin (Berberoğlu) kongreye tek aday olarak girmesi istendi.

Kongre öncesi ve sonrası hizipleşme, çekişme, gruplara ayrılma bir nebze önlenmiş, böylece birlik beraberlik sağlanmış oluyor. En azından Ak Parti bunu düşünüyor, savunuyor ve yıllardır da hiçbir sıkıntı olmadan bu uygulama başarıyla devam ettiriliyor.

Mustafa Toklu, 2017’den beri ilçe başkanı.

Aslında 2009’dan beri Ak Parti’nin içinde.

Hüseyin Güney‘in ilçe başkanı olduğu 2009’da Gençlik Kolları Başkanı olarak girdiği Ak Parti’de önemli görevler üstlendi, finalde ilçe başkanı oldu.

Aslında finali, 2019 yerel seçimleri öncesi Ak Parti’nin Alanya Belediye Başkan Adayı olup seçimi kazanarak, yani Alanya Belediye Başkanı olarak yapma niyeti olduğu biliniyordu fakat Ankara’dan esen ittifak rüzgarları, bu hevesini “şimdilik” ileri bir tarihe erteledi.

“Şimdilik” diyorum, çünkü bana göre Toklu’nun Alanya Belediyesi ideası (hayali) henüz bitmedi.

“Bitti” diyorsanız, o zaman “Toklu’nun siyasi hedefi de yok” manası çıkar ki, buna, yıllardır Toklu’yu yakından takip eden bir gazeteci olarak en başta ben karşı çıkarım.

Aday olursa kazanır mı, seçim zamanı köprülerin altından hangi sular akar bilinmez ama bana göre bugün itibariyle Alanya’da 3-4 popüler adaydan biri de Toklu’dur.

Yeri gelmişken “bugün itibariyle” diğer muhtemel adayları da yazayım.

1- Adem Murat Yücel (Alanya Belediye Başkanı)

2- Adem Er (MHP’li Alanya Belediye Meclis Üyesi)

3- Mehmet Şahin (ALTSO Başkanı)

4- Mustafa Toklu (Ak Parti İlçe Başkanı)

(ARA NOT: Partileri değişebilir, anıldıkları partiler dışında başka partilerden de aday olabilirler ama bana göre bu 4 isim, bugün itibariyle en güçlü aday adaylarıdır.)

Devam edelim…

Mustafa Toklu, 4 gün sonra, pandemi gölgesinde pek de önemli değilmiş gibi gözüken bir kongreye gidiyor.

Aslında bu kongre, başta Mustafa Toklu olmak üzere yukarıda isimleri yazılı tüm muhtemel aday adayları için, Alanya siyaseti için de hayati önem taşıyor.

Neden mi?

Şunun için…

Bir sonraki yerel seçim, işler normal seyrinde devam ederse 2024’ün Mart ayında yapılacak. Ak Parti’de kongreler 3 yılda bir yapılıyor. Dolayısıyla Ak Parti’nin bir sonraki kongresi 2023’ün Eylül ayında yapılacak. Yani 2024 seçimlerine 6 ay kala. Yani bir belediye başkan adayının sahaya inmesi, kamuoyuna ulaşması, kendisini ve projelerini tam manasıyla tanıtması için gereken minimum süre içerisinde kongre yapılacak.

İşte zurnanın zırt dediği yer de tam burası.

Şöyle ki…

Mustafa Toklu, önümüzdeki Cumartesi günü 25 kişilik yönetime alacağı isimleri öyle bir şekillendirmeli, öyle bir çalıştırmalı ki, hem 3 yıl boyunca Toklu algısını kamuoyu nazarında hep zirvede tutsunlar, hem seçime hazırlasınlar, hem de sivri çıkış yapmayarak halkın göze batmasınlar.

(ARA NOT: “Sivri çıkış” ifadesini şimdilik gizli özne yapıyorum, daha sonra başka bir yazıda birlikte irdeleriz.)

Şimdi de biraz komplo teorisi üretelim.

2024’ün Mart ayında yapılması muhtemel seçimlerde büyük ihtimalle (Alanya Belediye Başkanı) Adem Murat Yücel yeniden aday olmak isteyecektir. Kestel’deyken gözünü Alanya Belediyesi’ne çeviren ve “İmkansız” denileni başaran Adem Başkan, eğer gözünü bu kez de Antalya’ya çevirmezse, Alanya’da yine favori, güçlü bir aday olacaktır ama 2019’da Alanya Belediye Başkanı olma projesi yarım kalan Mustafa Toklu‘yu nasıl ikna edecektir, bilemem.

2024’te Ak Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı sürecek midir, sürerse Ak Parti Genel Merkezi yeniden MHP’nin Alanya adayına yol verecek midir, yoksa “Bu kez de bizim partinin önerdiği isim aday olsun” mu diyecektir, bilemem.

Bugün itibariyle bildiğim, gözlemim, gördüğüm şudur.

Mustafa Toklu, 25 kişilik yönetim kadrosunun büyük çoğunluğunu, sadece şehir merkezini değil, kırsalı da avucunun içi gibi bilen, sadece şehir merkezinde değil, kırsalda da sözü geçen isimlerden oluşturacak, böylece hem kamuoyuna, “Biz Alanya Belediyesi’ni kazanırsak böyle kadrolarla işbaşına geleceğiz” mesajı verecektir, hem de 69’u kırsal olmak üzere toplam 102 mahalleye sahip Alanya’da önümüzdeki 4 yıl boyunca etkin, atak, kendi yolunu kendi çizen bir profil sergileyecektir.

Öyle ya!

Kimse durup dururken, “Gel de al şu başkanlık koltuğunu” demeyecektir.

“Her koyun kendi bacağından asılır” misali, kendi yolunu kendi çizecektir, doğal olanı da budur.

Mustafa Toklu, Cumartesi günü delegenin oyuna sunacağı 25 kişilik kadroyla 2023’ün Eylül ayına kadar çalışacak, ardından “bana göre” yeniden ilçe başkan adayı olmayıp Alanya Belediye Başkan Adayı olmak için hem Alanya’da hem de Ankara’da zemin arayacaktır.

Siyasette matematik yoktur, 4×4 her zaman 16 etmemektedir.

Ak Parti’de 8 yıl boyunca ilçe başkanlığı yapan, dönemin en favori Alanya Belediye Başkan Adayı olarak gösterilirken Alanya Belediye Meclis Üyesi bile olmayan Hüseyin Güney, buna en iyi örnektir.

“Ak Parti için ne kadar çok hizmet edersen Ankara seni mutlaka iyi bir konuma getirir” tezi, Hüseyin Güney’le birlikte yer ile yeksan olmuş, Ak Parti’nin bu geleneği, günümüzde genç yaşına rağmen siyaseten inzivaya çekilen, üstelik hiçbir görev için hiçbir yere davet bile edilmeyen Güney’in durumu buna en iyi örnektir.

Bu ve benzer sebeplerle; Toklu’nun 2009’dan beri Ak Parti’ye hizmet ediyor olması, bugün pek çok büyükşehirde bile olmayan muhteşem bir parti binasına imza atması, halkla, parti tabanıyla kurduğu olumlu ilişkiler bir kriter teşkil edebilir mi, “yorum sizlerin” deyip bugünlük müsaade istiyorum.

Mustafa Toklu – Ak Parti İlçe Başkanı

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.