DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20799733,15%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALPER KUTAY YAZDI: ALANYA’DA KİM GÖREVDEN ALINACAK?

ALPER KUTAY YAZDI: ALANYA’DA KİM GÖREVDEN ALINACAK?

ABONE OL
09:14 - 8 Eylül 2020 09:14
ALPER KUTAY YAZDI: ALANYA’DA KİM GÖREVDEN ALINACAK?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

 

Antalya’nın doğudaki en son ilçesi, Alanya’nın doğu komşusu, adını Türkiye Cumhuriyeti‘nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten alan Gazipaşa’nın kaymakamı Cemil Öztürk, iddia odur ki, FETÖ bağlantısı nedeniyle dün apar topar görevden alındı.

Küçük çaplı bir araştırma yaptım.

Kaymakam Öztürk, bundan tam bir yıl önce, 30 Ağustos 2019’da göreve başlamış ve bir yıl boyunca Devlet Baba tarafından izlenmiş, hakkında bilgi belge toplanmış ve dün itibariyle görevden alınmış.

Soru 1: FETÖ’nün hain darbe girişimi 15 Temmuz 2016’da yaşandı. O tarihten bu yana Devlet Baba himayesinde mülki amirlik yapan Cemil Öztürk neden görevden alınmadı? Kendisini nasıl gizledi? Gazipaşa’da nasıl bir açık verdi ki görevine burada son verildi.

(Kaymakam Öztürk’ün gözaltına alındığı, tutuklandığı gibi bir bilgi yok. Sadece ‘Açığa alındı’ deniliyor.)

Soru 2: Peki bundan sonra ne olacak? Misal, Kaymakam Öztürk’ün Alanya’da bir yıl boyunca kimlerle görüştüğü, kimlerle samimiyet kurduğu, bu samimiyetin sebebinin ne olduğu araştırılacak mı? Araştırma sonuçları kamuoyu ile paylaşılacak mı?

Kaymakam Öztürk’ün görevden alınması, 24 Ağustos’ta, yani daha iki hafta önce, sosyal medya Messenger’dan, özelden hayli manidar cümleler yazan bir kişinin mesajlarını anımsattı.

Facebook’ta ismini “Özlem Yaşar” olarak tanıtan, sahte bir profil olduğunu baştan açıkça söyleyen bu kişiyle 24 Ağustos’ta, sadece bir seferliğine yaptığımız konuşmanın tam metnini yayınlayıp ardından birkaç yorum yapacağım.

***

İŞTE O KONUŞMA

Özlem Yaşar: Merhaba Alper Bey. Size bir bilgi vereceğim ama açık bir şekilde şu an paylaşamam.  Çok yakında büyük değişiklikler olacak. Antalya geneli temizlik olacak. Alanya ve bölge büyük sıkıntılardan kurtulacak. Şimdilik yeter. Belki yakında ziyaretinize gelebilirim. Gelince 3 madde gerçekleşti diyeceğim size ve bunları belki o zaman konuşur ve açıklarım size. Ama sizden de bir isteğim olacak.  Geri çevirmeyeceğinizi umuyorum. Kim olduğumu şimdilik boş verin. Bu hesap gerçek değildir. Paravan. Anlarsınız işte.

Alper Kutay: NEDİR?

Özlem Yaşar: Bir aksilik olmazsa en geç Eylül başı öğrenmiş olursunuz. Ulusal medya zaten bir kısmını aktarır.

Alper Kutay: ÇOK GİZEMLİ. HESAP GERÇEK DEĞİL. KİM TEMİZLENECEK BELLİ DEĞİL. BİZE HAFTADA BÖYLE İKİ ÜÇ MESAJ GELİR.

Özlem Yaşar: Siz de haklısınız. Şu an daha fazla bilgi veremem. Temizlik, görevden almalar, bu kadar söyleyeyim.

Alper Kutay: RESMİ KURUM İSE ZATEN PEK ÇOK İSMİN TAYİNİ ÇIKTI. YERLERİNE YENİLERİ GELDİ.

Özlem Yaşar: Tayin işi basit olan kısım.

Alper Kutay: BEKLEYELİM O ZAMAN.

***

Messenger mesajlarını silmedim, aynen duruyor.

Evet. Yukarıda da söylediğim gibi, gazetecilere bu şekilde haftada bir iki, belki üç beş kez gerçek ya da asılsız buna benzer ihbarlar gelir, şahsen pek çoğunu ciddiye dahi almam.

Ama dün Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk’ün FETÖ’den açığa alınması, üstelik bunun Alanya’nın yanı başındaki bir ilçede yaşanması ve ismini Özlem Yaşar olarak tanıtan kişinin “Eylül ayı başında Alanya ve bölgede görevden almalar başlayacak” demesi kafamı karıştırmadı değil.

Peki Alanya’da görevden almalar olacak mı?

Daha 1 yıl önce mesaiye başlayan Gazipaşa Kaymakamı FETÖ’den açığa alındıysa, Alanya’da kim, nasıl görevden alınacak.

Özlem Yaşar ismini kullanan şahsa da söylediğim gibi; ben Alanya’da kamu kurumu, devlet dairesi bazında görevden alınma olayının yaşanacağını sanmıyorum.

Fakat;

Bir önceki Alanya Kaymakamı’nın, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı’nın, Alanya Jandarma Komutanı’nın, Alanya Sahil Güvenlik Komutanı’nın aynı dönemde Alanya ile ilişiklerinin kesilip başka bölgelere tayin edilmeleri ve Alanya’ya yepyeni bir kadro görevlendirilmesinin de tesadüf olmadığını düşünüyorum.

Katılırsınız veya katılmazsınız, bu benim görüşüm.

Misal, FETÖ soruşturması Alanya’da bana göre kapanmadı, aksine derinlemesine devam ediyor, ettiriliyor.

Alanya gibi rantı yüksek, milyon Euro’ya daire, dükkan, arsa, otel satılan bir bölgede FETÖ’nün varlığını bitirmediğini, sadece deşifre olmamak için kabuk değiştirdiğini, itirafçı konumuna geçerek bu işten “şimdilik” sıyrıldığını düşünen pek çok ismin de halen soruşturma kapsamında değerlendirildiğini tahmin ediyorum.

Sözün özeti…

FETÖ ve başka derin soruşturmalar dahilinde…

2020 yılı bitmeden Alanya’da farklı, hiç alışık olmadığımız şok gelişmelerin yaşanacağını seziyorum.

Sadece Özlem Yaşar isimli şahsın söylediklerinden hareketle değil, bazı duyumlarım, kulağıma gelen bilgiler var ama hepsi de teyide muhtaç mevzular.

Şimdilik bu kadarını söyleyeyim.

Az bekleyelim, sanıyorum çok yakında daha derinlere birlikte ineceğiz.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.