DOLAR 32,5145 -0.11%
EURO 34,9729 0.37%
ALTIN 2.424,040,05
BITCOIN 2102825-3,23%
Antalya
23°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alper Kutay yazdı: Haysiyet cellatlarına rağmen…

Alper Kutay yazdı: Haysiyet cellatlarına rağmen…

ABONE OL
07:42 - 4 Ocak 2021 07:42
Alper Kutay yazdı: Haysiyet cellatlarına rağmen…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Gerçekten zor bir yıldı.

2019’un Aralık ayının son günleri, 11 yıl boyunca çalıştığım Dim Medya’dan ayrılıp artık kendi kanatlarımla uçma kararı aldığımda, gündemde henüz Covid-19 pandemisi yoktu.

Bünyesinde www.buyukalanya.com internet sitesi, Büyük Alanya TV ve (pandemi sürecinde yayınına geçici bir süre ara verdiğimiz) Trend Alanya Magazin Gazetesi‘ni bulunduran Kutay Media A.Ş. olarak yola çıkma kararı aldığımızda manevi anlamda yanımızda pek çok dostumuzu bulduk.

Sağ olsunlar, bizi yürekten seven dostlarımız “Artık zamanı gelmişti” diye yüreklendirirken, kimi de, “Ekonomik kriz var, seçimi beklesen daha mı uygun olur?” dedi.

“Bekle” diyenler kendilerine göre haklılardı…

Çünkü basın yayın işi ne yazık ki Türkiye genelinde olduğu gibi Alanya’da da arzu edilen düzeyde değildi ve “merdiven altı” diye tabir edilen bazı “gazetecilik” ya da “basın-yayın” faaliyetlerinden ötürü sektörün kan kaybettiği bir süreçte bu yola çıkmak, kimilerine göre akıl kârı değildi.

Ofis kiralamak, internetten yayın yapan televizyon kanalı için pek çoğu yurtdışından olmak üzere pahalı cihazlar satın almak, lisans için Radyo Televizyon Üst Kurulu’na yapılacak başvuru masrafları, tv için yurtdışından server kiralamak, maaş ve sigorta gibi yükümlülükler altına girip personel istihdam etmek, elektrik, su, stopaj, vergi, mutfak ve ofis giderleri gibi gider kalemlerini karşılamak, gerçekten de şu devirde yapılacak iş değildi.

Ama biz bu yola korkusuzca girdik.

Çünkü…

1994 yılında Kanal A Televizyonu‘nda başlayıp, Alanya Televizyonu, Haber Alanya ve Yeni Alanya / Dim TV‘de devam eden ve an itibariyle 27. yılına girdiğim meslek hayatım, artık hayatım olmuştu.

Kısa süreli bir ticari girişimim dışında başka bir iş yapmadım, başka bir sektöre tevessül etmedim.

19 yaşında çıraklığını yaparak başladığım bu mesleğin ustalığının da hakkını vermek için elimi taşın altına koydum, iyi ki de yapmışım.

Buna mukabil…
2019’un Aralık ayında bu yola çıktığımda arkamdan dedikodu yapanlar da oldu.

“Arkasında filanca grup var…”, “Falanca siyasetçinin desteğiyle bu işe soyundu…” diyen soysuzların, haysiyet cellatlarının, kolpacıların, kendi itibarları kalmadığı için bizim itibarımıza leke sürmeye yeltenenlerin heveslerini kursaklarında bırakırcasına, tarafsızlığımızı koruduk, kimsenin yağdanlığı olmadık, uçan balonları kamuoyuna “işadamı”, “büyük siyasetçi” diye yutturmaya kalkışmadık.

Koskoca 365 günü acısıyla tatlısıyla devirdik.

Şunu gururla söylemek isterim ki; an itibariyle ne personelimize, ne devletimizin herhangi bir kurumuna, ne de özel sektörden herhangi bir firma ya da şahsa Kutay Media A.Ş. olarak tek kuruş borcumuz yoktur.

En başta Devlet Baba’nın, ardından Alanya’nın milli ve manevi değerlerine saygılı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımlarına sahip çıkan, haberleriyle güçlüyü değil haklıyı koruyup gözeten yayın anlayışımıza 2021 yılı boyunca da devam edeceğiz.

İlk günden beri yakın çalışma arkadaşlarıma da söylediğim üzere, “Alanya medyasında filanca sıradayız” takıntımız olmadı, hiçbir zamanda da olmayacak.

Bizim yüzümüzü rakamsal sıralamaların lüzumsuz hazzı değil, izleyici ve okuyucularımızın güveninin verdiği mutluluk güldürecek.

Bir yıl önce çıktığımız bu yolda; geride kalan son bir yılda olduğu gibi önümüze taş koymaya çalışanlar, haysiyet cellatlığına soyunanlar, devletin resmi kurumlarına gizli özneyle şikayet edenler yine olacak, bunun bilincindeyiz.

Ama hiçbir şey bizi yolumuzdan alıkoyamayacak.

Uzun sözün özeti…

Bir yıl boyunca bize reklam ve ilanlarıyla korkusuzca destek veren, maddi manevi yanımızda duran, gerek ziyaret edip gerekse telefonla desteklerini bildiren tüm izleyici ve okuyucularımıza, dostlarımıza, Kutay Media A.Ş. bünyesinde görev alan, program yapan tüm mesai arkadaşlarım adına teşekkürü bir borç bilirim.

İyi ki varsınız… Sağ olun, var olun…

(Bu akşamdan itibaren Büyük Alanya TV’nin Ana Haber’ini yeniden sunmaya, gündemi değerlendirmeye başlıyorum. Saat 18.00 itibariyle canlı yayın konuklarıyla gündemi birlikte yorumlayacağız, izleyicilerimizin yorumlarını Alanya halkı ile buluşturacağız.  Bekleriz efendim.)

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.