DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20837170,60%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALTAV’ın tahmini bütçesi belli oldu!

ALTAV’ın tahmini bütçesi belli oldu!

ABONE OL
17:54 - 9 Kasım 2021 17:54
ALTAV’ın tahmini bütçesi belli oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı (ALTAV) Olağan Kurucular Toplantısı’nı bugün gerçekleştirildi.

Alanya Kültür Merkezi (AKM) Toplantı Salonu’nda düzenlenen ALTAV’ın genel kuruluna Alanya Belediye ve ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel, ALTAV Yönetim Kurulu üyeleri, siyasiler ve davetliler katıldı. Divan oluşturulması ile başlayan genel kurul saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Alanya’nın en önemli geçim kaynağı olan turizmi yapamaz hale geldik. İnsanlar işsiz, umutsuz kaldı. Yakın ve uzak çevremizden kayıplar verdik. Sevdiklerimizin hayatından endişe eder hale geldik. Turizm yapabilmenin sevinci halindeyiz. Karlı bir sezon olduğunu söyleyemeyiz. Sadece çarkları döndürecek kadar kazandık. Personelin büyük bir bölümünü başka sektörlere kaptırdık ancak 2022’den umutluyuz. Doğru hamlelerle hayatta kalabilmeyi öğrendik” dedi.

Ardından konuşan Başkan Yücel, “Alanya dünyanın en güzel şehirlerinden. Turizm olmazsa olmazımız. Dünyada turizmde ilk 5 ülkeden biriyiz. Türkiye coğrafya olarak kültür ve medeniyetlerin birleştiği bir ülke. Gastronomi, hizmet sektörü ve fiyat faktörü ile dünyanın en çok tercih edilen ülkelerin arasında Türkiye de geliyor. Türkiye’nin içerisinde Alanya da var. Bugüne kadar ALTAV’da görev yapan arkadaşlara sonsuz teşekkür ediyorum. Sadece bölgenin, ülkenin değil, dünyanın sorunu Covid-19’dan dolayı en az faaliyeti geçen yıl ve bu yıl yaptık. Bazı faaliyetlerden bahsedemez hale geldik. Turizm olarak çok zor durumdan geçtik. Birçok personel başka mesleklere kaydı. Bunları dert etmeyip daha iyi yetişmiş personel ile turizmi daha üst çıtaya yükseltmek için tüm kurumlarla, herkesle el ele verip ilk birlere girmemiz gerekiyor. Bunun da mücadelesini vereceğimize eminim. Gelecek sezondan umutluyuz. Bu coğrafya, bizde olduğu sürece turizmde kat kat ileri gideceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Ardından Dahaoğlu, ALTAV Yönetim Kurulu’nun 2019-2020 yıllarına ait faaliyet raporu hakkında sunumda bulundu. Dahaoğlu, “ALTAV olarak aynı sevgi, enerji ile Alanya’yı tanıtmaya devam edeceğiz. İlerleyen dönemde faaliyetlerimizi çeşitlendirmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Ardından vakfın gelir–gider ve bilançosu ile denetleme kurulu raporu okundu. Yönetim, denetim kurulu, gelir-gider bilançosunun ibra edilerek oy birliği ile kabul edilmesinin ardından ALTAV’ın tahmini bütçesi müzakere edildi. ALTAV’ın tahmini bütçesi 2 milyon TL olarak kabul edildi.

Genel kurulda tüzük değişikliği konusu da görüşüldü. Genel kurulda vakfa bağlı iktisadi işletme kurulması ve bankadan kredi kullanılmasının gündeme gelmesi üzerine Başkan Yücel, “Krediler kısmını iptal edelim. Öz sermaye ile olsun. Krediye gerek yok. Vakıf öz sermaye üzerinden gitsin” dedi. Bankalardan kredi kullanılması maddesi hariç sunulan tüzük değişikliği maddeleri oy çokluğu ile kabul edildi.

Genel kurulda vakfın yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri de seçildi. Buna göre vakfın yönetim kurulu üyeliklerine Adem Murat Yücel, Mehmet Dahaoğlu, Gürol Birgen, Elvan Güneş, Şükrü Cimrin, ALTİD, ALTSO, Mehmet Kural, Kerim Yılmaz, Yakup Uslu, Cengiz Topçu, İzzet Köseoğlu, Alanya Gazeteciler Cemiyeti, Alanya Kent Konseyi, Alanya Otelciler, Pansiyoncular, Kafeteryacılar, Lokantacılar Odası, Bayram Ali Geçgel, ALSTUD, Busem Kırbıyık seçildiler. Danışma kuruluna ise Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Alanya HEP Üniversitesi, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Hüseyin Onat Cihanoğlu, TÜRSAB Alanya BYK, Nevzat Özdemir seçildiler.

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan ALTİD Başkan Burhan Sili, “Bildiğimiz tanıtım argümanlarından uzaklaşıyoruz. Fuar, workshop vesaire bunlardan uzaklaşıyoruz. Dünyada tanıtım artık sosyal medya üzerinden gerçekleşiyor. Bu anlamda da gördüğüm kadarıyla ALTAV çok ciddi bir atılım yapmış. Bunun için çok teşekkür ediyorum. Bunun artarak devamı noktasında gayretlerinin olacağını da düşünüyorum. Elimizden gelen desteği de vereceğiz. Bugüne kadar başta başkanımız olmak üzere görev yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek arkadaşlara da başarılar ve kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.