DOLAR 32,3124 0.18%
EURO 35,0824 -0.16%
ALTIN 2.278,140,04
BITCOIN 22795021,27%
Antalya
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALTİD Başkanı Sili’den turizm değerlendirmesi

ALTİD Başkanı Sili’den turizm değerlendirmesi

ABONE OL
13:37 - 17 Şubat 2022 13:37
ALTİD Başkanı Sili’den turizm değerlendirmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: YASEMİN KAYA 

ALTİD Başkanı Sili, EMITT’in ardından yaptığı turizm sezonu değerlendirmelerde ekonomik koşullardan dolayı iç pazarda erken rezervasyonun biraz yavaş seyrettiğini belirtti. Bu sezonun önceki sezonuna göre iyi olacağını ancak 2019 sayılarının geçilemeyeceğini söyleyen Sili, Alanya’nın ana pazarlarındaki son durum hakkında da bilgiler verdi.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, İstanbul’da dört gün süren dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında yer alan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı’nın (EMITT) ardından değerlendirmelerde bulundu.

“İÇ PAZARDA REZERVASYONLAR YAVAŞ”

Daha önceki kriz dönemlerinde görüldüğü gibi iç pazarın son derece önemli olduğunu ve yüzde 15-20 arasında ana pazar olma özelliği taşıdığını belirten Sili, “EMITT’teki izlenimim mevcut ekonomik koşullardan dolayı iç pazarda erken rezervasyonlar bir önceki yıllara göre biraz daha yavaş seyrediyor. Ama iç pazar özellikle bölgemizde ciddi bir talep oluşturuyor ve böyle de devam edecek” diye konuştu.

“2019 SAYILARINI GEÇEMEYİZ”

Sili, iki yıllık pandemi etkisindeki turizmin ardından bu sezonun daha iyi atlatılacağını söyledi. 2019 sayılarına yaklaşılacağının ancak geçmenin söz konusu olmadığının altını çizen Sili, “2021’den daha iyi bir sene olacak” dedi.

UKRAYNA-RUSYA GERİLİMİ

Deniz – kum – güneş tatilinde dünyada sayılı destinasyonlardan olan Alanya’ya dış pazarlardan da bu anlamda taleplerin devam ettiğini aktara Sili, “İngiltere pazarı bu sene yoğun bir rezervasyon talebinde bulunuyor. Orta Avrupa geçtiğimiz senelerden daha iyi ama hâlâ 2019 seviyesinde değil. İskandinav pazarı çok hareketlenmedi, biraz daha durağan. Önemli ana pazarlarımızdan olan Ukrayna ve Rusya’da aralarındaki gerginlikten dolayı erken rezervasyonlar biraz yavaş hareket ediyor. Ama sonunda olumlu bir noktada olacağını düşünüyoruz. Gerilimin olumsuz bir anlamda vuku bulması Türkiye turizmi açısından son derece olumsuz bir durum olur.” diye konuştu.

“PANDEMİ MAYIS SONU İLE NORMALE DÖNER”
Sili, 2022 turizm sezonunun 2020 ve 2021’in aksine çok daha olumlu geçeceğini ancak sayıların istenilen seviyelere gelmesi için zamana ihtiyaç olduğunu ifade etti. Pandeminin gerek ülkemizde gerekse kaynak pazarlarda düşüşe geçmeye başladığını belirten Sili, mayıs sonu itibariyle ciddi bir oranda normale döneceğini düşündüğünü aktardı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.