DOLAR 32,3316 0.24%
EURO 35,1057 -0.08%
ALTIN 2.298,320,93
BITCOIN 22857151,16%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALTİD’DEN EĞİTİME DESTEK

ALTİD’DEN EĞİTİME DESTEK

ABONE OL
23:42 - 9 Haziran 2021 23:42
ALTİD’DEN EĞİTİME DESTEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Özgür Kasım Aydemir, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili ile bir araya geldi. ALTİD Başkanı Sili, ALKÜY’den çıkarılan eserlerin Alanya’nın tarihine ışık tutarken şehrimizin turizm olgusuna da önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Özgür Kasım Aydemir, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili’yi ziyaret etti. 2020 yılında ALKÜ Eğitim Fakültesi, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı bünyesine çalışmaya başlayan Prof. Dr. Aydemir, yaptığı ziyarette “Lübnan Türk Ağızları” ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Yayınevi’nin (ALKÜY), Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) da katkılarıyla hazırladığı “Alaiye’den Alanya’ya” kitaplarını Başkan Sili’ye teslim ederek yeni çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Turizm ve tarihin birbirinden ayrıştırılamaz iki unsur olduğunu vurgulayan ALTİD Başkanı Sili, ALKÜY’den çıkarılan eserlerin Alanya’nın tarihine ışık tutarken şehrimizin turizm olgusuna da önemli katkılar sağlayacağını söyleyerek, “Geçtiğimiz yıl ALKÜ’de göreve başlayan Türkoloji alanında önemli çalışmalar yapan Sayın Prof.Dr.Aydemir’in varlığı şehrimiz için önemli. Alaiye’den Alanya’ya kitabının Rusça ve İngilizce olarak basılacağını öğrendik. Bu yayınların özellikle Alanya’da yerleşik yaşayan ‘Yeni Alanyalılar’ olarak tabir edilen dostlarımız için önemli birer kaynak teşkil edeceğini düşünüyoruz” dedi.
“ALTİD olarak üniversitelerimizin yanındayız”

Alanya’da faaliyetlerini sürdüren üniversitelere imkanları dahilinde bugüne kadar destek olma gayretinde bulunduklarını dile getiren Sili, “Bundan sonraki süreçte de hem şehrimizin kültürel dokusuna hem de turizm sektörüne fayda sağlayacak çalışmalara birlikte imza atmaya devam edeceğiz” dedi. Ziyaret sonunda Prof.Dr.Aydemir, Başkan Sili’ye, desteklerinden dolayı üniversite rektörü adına teşekkür belgesi verdi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.