DOLAR 32,3655 0.11%
EURO 35,1068 -0.14%
ALTIN 2.323,160,19
BITCOIN 22933532,35%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALTSO Başkan Adayı Gömeç ve Erdem’e ‘İstifa edin’ baskısı

ALTSO Başkan Adayı Gömeç ve Erdem’e ‘İstifa edin’ baskısı

ABONE OL
08:54 - 15 Eylül 2021 08:54
ALTSO Başkan Adayı Gömeç ve Erdem’e ‘İstifa edin’ baskısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ALPER KUTAY / ÖZEL HABER

2013’ün Haziran ayından bu yana, kesintisiz 2 dönemdir Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanlığı görevini sürdüren Alanyalı işadamı Mehmet Şahin‘in “Bu son dönemim” demesinin ardından gözler, muhtemel ALTSO başkan adaylarına çevrildi. 2024 yerel seçimlerinde Alanya Belediye Başkan Adayı olacağı konuşulan Mehmet Şahin‘in geride kalan 8 yılda ortaya koyduğu çalışmalarla çıtayı en üste çıkarması, Şahin’den sonra göreve seçilecek ismin de önemini gözler önüne seriyor. Şu ana dek 4 isim niyetini belli ederken, sürpriz 5. ismin de önümüzdeki süreçte sahaya ineceği ifade ediliyor.

2022’nin Ekim-Kasım aylarında yapılması beklenen ALTSO seçimlerine 15 ay gibi bir süre varken, sahaya inen isimler de şekillenmeye başladı. Alanyaspor, MÜSİAD ve Ak Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nda halen yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan ALBİMO Mobilya sahibi Bilal Gömeç, “Niyetimiz halis” diyerek özel görüşmelerine başlarken, ALTSO eski başkanlarından Kerim Taç‘ın damadı, bölgede büyük inşaat faaliyetleri sürdüren TNH Group‘un ortaklarından Tunahan Toksöz de sahaya inerek çalışmalarına hız verdi.

Bilal Gömeç‘e Alanyaspor, MÜSİAD ve Ak Parti’de birlikte görev yaptığı ekip arkadaşlarının büyük çoğunluğunun destek verdiği konuşuluyor. Bilal Gömeç ve Tunahan Toksöz sahaya en erken inen isimler olarak ön plana çıkarken, bir dönem Alanya Belediye Meclis Üyesi olarak siyaset yapan, 90’lı yıllardan beri restoran ve kuyumculuk sektörlerinde faaliyet gösteren, ticaretin çekirdeğinden gelen, sevilen turizmci işadamı Eray Erdem‘in de nabız yoklamak için iş dünyasının pek çok kesimiyle görüşmelerine başladığı öğrenildi. İş dünyasıyla görüşerek destek isteyen ve nabız yoklayan Eray Erdem‘in tabandan önemli ölçüde destek aldığı ve kararını netleştirdiği konuşuluyor.

2013’ten beri Mehmet Şahin‘in yönetiminde ALTSO Başkan Yardımcısı olarak görev yapan, geçtiğimiz ay Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği (ALSİAD) Başkanı seçilen, ayrıca Sri Lanka Antalya Bölgesi Fahri Konsolosu olarak turizm sektörüne de hizmet vermeye başlayan sevilen işadamlarından Ali Kamburoğlu‘nun da muhtemel adaylar arasında olduğu belirtildi. Seçime 15 ay gibi bir süre olduğu için henüz sahaya inmeyen, Alanya ticaret hayatında bir rekora imza atarak kesintisiz 56 yıldır aktif ticaret hayatının içinde olan Kamburoğlu A.Ş.‘yi babasından devralarak şirketin başına geçen Ali Kamburoğlu‘na da tabandan “aday ol” baskısı geldiği, Ali Kamburoğlu‘nun da ALTSO seçimlerine 6 ay kala sahaya inmek için çalışmalarına başladığı gelen haberler arasında.

Öte yandan Ak Parti yönetiminde yer alan Bilal Gömeç ile CHP yönetiminde görev yapan Eray Erdem’e ziyaret ettikleri farklı partilerden işadamlarının, “Aynı partide, aynı siyasi görüşte değiliz. Bağımsız olarak destek isteseniz daha şık olur” diyerek istifa etmeleri yönünde telkinde bulundukları, Ak Partili Bilal Gömeç ve CHP’li Eray Erdem’e rakip olan Tunahan Toksöz’ü ise MHP camiasının desteklediği belirtiliyor.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.