DOLAR 32,5652 0.25%
EURO 34,8024 0.1%
ALTIN 2.492,030,32
BITCOIN 20718073,75%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALTSO’YA HANGİ İSİM BAŞKAN ADAYI OLACAK?

ALTSO’YA HANGİ İSİM BAŞKAN ADAYI OLACAK?

ABONE OL
14:19 - 18 Şubat 2021 14:19
ALTSO’YA HANGİ İSİM BAŞKAN ADAYI OLACAK?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

YORUM HABER / ALPER KUTAY

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) önümüzdeki yıl yapılması beklenen seçimlerine uzun bir süre olmasına karşın şimdiden kimlerin başkan adayı olacağı siyasi kulislerde tartışılmaya başlandı. Gold City ve Gold Iceland Otel’in sahibi Kerim Aydoğan’ın ardından 2013’te ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in, ortaya koyduğu performansla çıtayı en yukarıya koyması muhtemel başkan adaylarının işini zorlaştırırken, kulislerde iki isim dolaşıyor.

2014’te Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’le yola çıkan ekibin içerisinde yer alan ve siyasi tabirle bugüne dek hiç yalpalamayan nadir isimlerden biri olan Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, 2014-2019 ve 2019 ile günümüze dek aynı görevi başarıyla sürdürüyor. Mimar olan ve Başkan Yücel’in en güvendiği isimlerden biri haline gelen İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, hem ticaretteki temiz sicili hem de babası Hüseyin Kasapoğlu’nun (halıcı) eski ALTSO Meclis Başkanı olması nedeniyle ALTSO Başkan Adaylığı için en çok telaffuz edilen isimlerin başında geliyor.

Alanya Belediye Meclis Üyesi, MHP’li Mustafa Tuna’nın iki kez Mehmet Şahin’in karşısına çıkıp ikisinde de yenilmesi nedeniyle MHP kanadının önümüzdeki ALTSO seçimlerinde güçlü bir ismi sahaya sürmeyi planladığı, bu nedenle de Tunahan Kasapoğlu’nun ikna edilmeye çalışıldığı, ancak Kasapoğlu’nun yakın çevresine, “Ben şu anki görevimden memnunum. Böyle bir düşüncem yok. Biz sayın Adem Murat Yücel’le bir yola çıktık, yarı yolda bırakıp gitmem doğru olmaz. Eğer sayın Yücel izin verirse belki düşünebilirim” dediği öğrenildi.

Bu arada siyasi kulislerde dolaşan bir iddiaya göre; Tunahan Kasapoğlu’nun ALTSO Başkan Adayı olup Başkan Yardımcılığı görevinden istifası halinde yerine MHP’li Meclis Üyesi Nuri Tokuş’un geleceği belirtiliyor. MHP’nin ALTSO Başkan Adayı olarak düşündüğü isimlerden birinin de eski ALTSO Başkanı Kerim Taç’ın damadı, genç işadamı Tunahan Toksöz olduğu, Süleymanlı Cemaati’nin genç kuşak sevilen isimlerinden biri olan Toksöz’ün de hevesli olduğu, yola çıkmak için sinyal beklediği konuşuluyor.

ALTSO kanadında yaşanan gelişmeler ise şöyle; İddiaya göre, yakın çevresine, iki dönem üstlendiği ALTSO Başkanlığı görevini önümüzdeki dönem sonlandıracağını söyleyen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, uygun iklim ve siyasi şartlar oluşursa Alanya Belediye Başkan Adayı olacak. Peki Şahin sonrası mevcut kadrodan yerine kim gelecek? ANAP’ın eski ilçe başkanlarından merhum Hasan Uygun’un oğlu, Maya Döviz ve Storks Kuyumculuk sahibi Serdar Uygun’un sivil toplum kuruluşlarında görev almayı düşünmediğini sık sık vurguladığı bilinirken, mevcut ALTSO Başkan Yardımcısı Ali Kamburoğlu’nun bu göreve en yakın isim olduğu belirtiliyor.

Alanya’da 50 yılı aşkın süredir ticaret yaşamında var olan Kamburoğlu Ticaret A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı olan, çevresinde sevilen bir isim olarak tanınan, iş çevrelerinde ticari sicili temiz olan Ali Kamburoğlu’na bu konuda tabandan telkin geldiği, Mehmet Şahin sonrası ALTSO Başkanı olmasının istendiği konuşuluyor. Ali Kamburoğlu’nun “Eğer Mehmet başkanımız görevi bırakırsa adaylığı düşünürüm. Ama Mehmet başkan devam ederse biz de onunla aynı yolda yürümeyi sürdürürüz” dediği, günümüz konjonktüründe ALTSO başkanlığına en yakın ismin de Ali Kamburoğlu olduğu gelen haberler arasında.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.