DOLAR 32,5145 -0.11%
EURO 34,9729 0.37%
ALTIN 2.424,040,05
BITCOIN 2102825-3,23%
Antalya
23°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Antalya Diplomasi Forumu başlıyor

Antalya Diplomasi Forumu başlıyor

ABONE OL
10:48 - 11 Mart 2022 10:48
Antalya Diplomasi Forumu başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu (ADF) başlıyor.
Devlet ve hükümet başkanları, bakanlar, siyasi yapıcılar, diplomatlar, iş dünyası liderleri, akademisyenler, düşünce kuruluşları mensupları ile gençliğin ve medyanın temsilcilerinin yer alacağı forum Nest Kongre Merkezi’nde 11-13 Mart tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek foruma, 16 devlet ve hükümet başkanının katılması bekleniyor. Katılımcılar, “Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak” başlığı altında, uluslararası ilişkiler bağlamında birçok konuyu ele alacak. Forumu ulusal ve uluslararası medyada temsilcileri de yakından takip ediyor. Katılımın yoğun olduğu gözlemlenen NEST’te katılımcıların ise gelmeye başladığı görüldü.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Parlamentosu Genel Sekreteri Marija Buric, AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı (UNAOC) Yüksek Temsilcisi Miguel Angel Moratinos ve BM Somali Özel Temsilcisi James Swan da ADF’ye katılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasıyla başlıyor

Bir yanda anlaşmazlık, çatışma, savaş varken diğer yanda bu çatışmaların ve yol açtığı insani durumun bir an önce düzelmesine yönelik çözüm arayışlarının ele alındığı ADF, her koşulda diplomasiye şans tanımanın önemini ortaya koyulurken, gerilimleri çözmek ve iş birliğini teşvik etmek için güçlü bir diplomasiye duyulan ihtiyaç vurgulanacak. Küresel ve tematik oturumların düzenleneceği forumun resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun katılımcılara hitabıyla gerçekleşecek.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.