DOLAR 32,3489 0.27%
EURO 35,1604 0.04%
ALTIN 2.308,681,38
BITCOIN 22908352,70%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘Artık Alanya’ya gelmem diyenler var’

‘Artık Alanya’ya gelmem diyenler var’

ABONE OL
17:17 - 17 Haziran 2022 17:17
‘Artık Alanya’ya gelmem diyenler var’
1

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da turizmcilik sektörünün önemli isimlerinden AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, iki yıldır pandemi nedeniyle gelemeyen Kuzey Avrupalı (İskandinav ve Finlandiyalı) turistlerin gerek evlerine gerekse de otel misafiri olarak Alanya’ya dönmeye başladığını ve hepsinin Alanya’yı çok özlediğini söylediğini belirtti. Turizmci olarak kendilerinin de Alanya’ya ‘ikinci evimiz’ diyen Kuzey Avrupalı turistleri görmekten mutluluk duyduklarını aktaran Cimrin, “Özellikle iyi geçmesini beklediğimiz turizm sezonunda Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle oluşan ciddi sayısal boşluğu geri dönen Alman, İngiliz, Baltık, Polonya ve Kuzey Avrupalı misafirlerimizle kapatmaya çalışıyoruz” dedi.

İKİ KONUDA YOĞUN ŞİKAYET GELİYOR

Ancak Alanya’da yerleşik yabancıların kendi millet mensupları arasında ya da farklı milletlerden binlerce üyesi olan birçok sosyal medya grubunu yakından izlediğini söyleyen Cimrin, iki konuda çok sayıda şikayet gördüğünü belirtti. Cimrin, şöyle konuştu: “Son haftalarda özellikle iki konuda şikayetler ardı ardına gelmeye başladı. Birincisi taksi şoförlerinin tutumları ikincisi de çığırtkanlık. Taksimetre açılmaması en yoğun şikayet.

ARTIK ALANYA’YA GELMEM DİYENLER VAR

Kendim de trafikte gözlediğim kadarıyla bazı taksi şoförlerimizi İstanbul’dan yeni transfer ettiğimizi düşünmeye başladım. Hız ve ışık ihlalleri çok fazla. Kurallara uyan ve işlerini son derece düzgün yapan yüzlerce taksi esnafını tenzih ederim. Bu Facebook gruplarında artık Alanya’ya gelmem diyenlere şahit olmasaydım bu paylaşımı yapmayacaktım.

EMEKLERE ZARAR VERMEYE HAKLARI YOK

Büyük bir çoğunluk bir şeyler daha iyi olsun ve gelişsin diye çaba ve emek sarf ederken bencil davranan ve turisti hiçe sayan bir azınlığın bu emeklere zarar vermeye hakkı yok. Turizm sezonu büyük zorluklarla kendine gelmeye çalışırken şu anda en önemli pazarımız olan ve geri dönen Avrupalı misafirlerimize sahip çıkalım.”

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.