DOLAR 32,4975 0.14%
EURO 34,7773 0.13%
ALTIN 2.491,841,22
BITCOIN 20243280,03%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Karadağ’dan ulaşım projelerine eleştiri

Başkan Karadağ’dan ulaşım projelerine eleştiri

ABONE OL
18:45 - 16 Ocak 2023 18:45
Başkan Karadağ’dan ulaşım projelerine eleştiri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da geçen hafta düzenlenen ulaşım zirvesine ulaşımla ilgili yetkili kurumların çağrılmamasını eleştiren CHP İlçe Başkanı Karadağ, “Bu eksik toplantının neticeye ulaşacağından kesinlikle emin değilim” dedi. Karadağ, Alanya ile ilgili ulaşım projeleri üzerinden de iktidarı eleştirdi.
CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, geçen hafta Alanya’da düzenlenen ulaşım zirvesini eleştirdi. Alanya’da ulaşımda sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Karadağ, “Bu konuda yetkili organlar, devlet kurumları ve yetkili kurumların buna bir çözüm bulması gerekiyor. Geçen hafta düzenlenen toplantıya ulaşımla ilgili yetkili birtakım kurumlar çağrılmıyor. Bunların çağrılmaması bu toplantıdaki çözümün eksik kalması demek. Şehir içindeki sinyalizasyonlarının yapımı ve denetlenmesi, trafik levhaları, duraklar, büyükşehir belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) ait. Büyükşehir ulaşım denetimini yapacak yetkili organ. Bu denetimin altında kooperatifler, odalar, dernekler var. Bu mekanizmanın düzenlenen toplantının içerisinde yer almaması demek, bu zirvenin büyük bir ayağının eksik olması demek. Bu toplantı eksik yapılmış bir toplantı. Bu toplantının neticeye ulaşacağından kesinlikle emin değilim” dedi.

“ÇEVRE YOLU PROJESİ TÜNELLERDE TIKANDI”

Ulaşımı konusunu şehir içi ulaşım ve şehirler arası ulaşım olarak ikiye ayıran Karadağ, “Bir çevre yolu projesi var. Antalya’dan Alanya’ya gelen bu proje tünellerde tıkandı. Bir adım bile ilerleyemedi. Bu atla, deve değil. Kaç yıldır yapılamadı. Bir çivi bile çakılmayan bir proje” diye konuştu.

“SEÇİM YATIRIMI OLARAK HALKA YUTTURULUYOR”

Otoban projesinin Alanya’ya müjde olarak sunulduğunu ancak detaylarının paylaşılmadığını söyleyen Karadağ, “Antalya’dan Alanya’ya gelen otoban projesi var. Ne yazık ki hükümetin buradaki yetkili siyasi parti ilçe başkanı bir harita üzerinde Alanya halkına müjde olarak duyurduğu otoban projesinin yeri neresi? Nerden gelecek? Altyapısı ne? Bu projenin yapımında birçok kamulaştırma söz konusu. Bu kamulaştırmalar yapıldı mı? Yapılacak mı? Sadece müjde olarak veriliyor ama ortada hiçbir şey yok. Sadece bir harita üzerinde kırmızı hatlarla gösteriliyor. Bu harita ayağı yere basmayan sadece seçim yatırımı olarak cek’lerle, cuk’larla ve müjde olarak Alanya halkına yutturulmaya çalışılan bir proje. Bunların hayata geçmesi bizler ve Alanya halkı için çok önemli. Demirtaş’ta sulama suyu ile ilgili 50 metreküplük yeri kamulaştıramayan hükümet yetkililerinin Antalya ile Alanya arasında kamulaştırma yapıp projeyi hayata geçireceğine kesinlikle ihtimal vermiyorum. İnşallah yapılır. Biz taş taş üstüne koyana teşekkür ederiz. Bu projenin kağıt üzerindeki planı dahi Gazipaşa’ya gitmiyor. Gazipaşa, Antalya’nın ilçesi değil mi? 2 havalimanını birbirine bağlayacak olan yatırım neden Gazipaşa’ya gitmiyor?” ifadelerini kullandı.

“ALANYA BUNLARI HAK ETMİYOR”

Alanya ve ülke için hükümetin en önemli üzerine düşenin projenin hızlı tren olduğunu vurgulayan Karadağ, “Hızlı tren ulaşımı en rahatlatacak olan sistem. Ne yazık ki bu hızlı tren projesi 2053’te projelendirilecek sözü var. Alanya’ya yamuk, şaşı bakıyorlar. Alanya bunları hak etmiyor. Bu proje bir an önce hayata geçmeli” dedi. Karadağ, bir ilçenin en büyük mülki amirinin kaymakam olduğunu ifade ederek ulaşım zirvesi ile ilgili açıklama yapan Toklu’yu eleştirdi

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.