DOLAR 32,3794 0.16%
EURO 34,9628 -0.34%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN 2259752-0,63%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
BACAK, BÜYÜKŞEHİR’DEN MADDİ DESTEK İSTEDİ

BACAK, BÜYÜKŞEHİR’DEN MADDİ DESTEK İSTEDİ

ABONE OL
12:37 - 9 Aralık 2020 12:37
BACAK, BÜYÜKŞEHİR’DEN MADDİ DESTEK İSTEDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Minibüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden maddi destek talebinde bulunarak, zamlı tarifelere ilişkin de bilgi verdi.

 

“8 aydır kontak açmayan servisçi esnafına yönelik bugüne kadar başvurduğumuz yerlerden net bir sonuç alamamaktan, duyduğum üzüntüden dolayı, en son Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na tekrar yardım talebimizi ilettik. İnşallah hayırlı sonuçlar alır, neticeyi sizlerle paylaşırım” diyen Bacak, yardım talebinde şu ifadeleri kullandı: “Odamız bünyesinde 465 adet servisçi esnafı bulunuyor. Pandemi süresince tüm esnaflar gibi kontak dahi açmayan servisçi esnafımız da çok büyük bir şekilde etkilenmiş olup birçok maddi sıkıntıya uğramı, pandemi döneminde hiçbir ödemelerini yapamamış bulunuyor. Bizler meslek kuruluşları olarak servisçi esnafımızın bu mağduriyetini bir nebze de olsa giderebilmek ve yardımcı olmak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Şahinbey ilçesinin yapmış oldukları uygulama ve çalışmalar gibi belediyemizin de gerekli olan çalışmaları yaparak bin-bin 500 TL tutarında olmak üzere gerekli maddi destek sağlanmasını talep ederiz.”

“ZAMLI TARİFE HEMEN UYGULANACAK”

Öte yandan Bacak, kent kart sistemiyle çalışan otobüslerde zamlı tarifeye geçme işleminin hemen başlayacağını duyurdu. Bacak, “Dün itibari ile bir fiyat tarifesi belirlendi. Şehir içerisindeki özel halk otobüslerini ve mahallelerdeki halk otobüslerini de kapsamak şartıyla şehir içerisinde ulaşımda yüzde 14’lük bir zam yapıldı. Şehir içerisinde in-bin 3 lira 65 kuruş oldu. Öğrenci 1 lira 80 kuruştu 2 lira 10 kuruş oldu. Kredi kartıyla binişlerde yine 3 lira 65 kuruş yani kişi fiyatı, bin at kart ise 8 lira ancak 1 lira 30 kuruş kent karta, 1 lira da şoföre kalmak kaydıyla 10 lira 50 kuruş oldu. Yüzde 14 artış yaşandı. İlçemizin mahallelerinde de yılbaşı itibari ile yüzde 14 artışa gideceğiz. Yani yılbaşından sonra diğer otobüslerde de zamlı tarife başlayacak. Şimdiden esnaflarımıza hayırlı olsun. Vatandaşlarımız bize biraz kızacak ama mazot, lastik fiyatları aldı başını gidiyor. Her şey Euro, Dolar bazında pahalandı” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.