DOLAR 32,3784 0.16%
EURO 34,9980 -0.3%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN 2260128-0,77%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NDE ‘MAHSUP’ BİLMECESİ

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NDE ‘MAHSUP’ BİLMECESİ

ABONE OL
15:21 - 22 Haziran 2020 15:21
BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NDE ‘MAHSUP’ BİLMECESİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER: ALPER KUTAY

Tüm Türkiye’yi olduğu gibi Alanya’yı da vuran korona virüsü süreci eğitim sektörünü de olumsuz etkiledi. Devlet ve özel okullar pandemi sürecinde kapılarına kilit vururken, özellikle özel okullara ve servislere ücretlerini yılın başında peşin ödeyen binlerce öğrenci velisi, özel okullardan konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmaması nedeniyle konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan tatmin edici bir açıklama beklemeye başladı.

Bu arada Alanya’nın köklü eğitim kurumlarından olan, Cihan Baba ve eşi Burcu Haboğlu Baba tarafından 2000’li yılların başında kurulan ancak geçen yıl ekonomik gerekçelerle el değiştiren Alanya Bahçeşehir Koleji‘nde çok sayıda öğrenci velisinin de kayıt yenileme sırasında mağdur oldukları iddia ediliyor. Cihan Baba‘nın yönetimi sırasında tamamen Baba’nın inisiyatifi ile uygulanan barter (ürün alma/öğrenci kaydı) sistemi nedeniyle pek çok öğrenci velisinin Bahçeşehir Koleji’ne beyaz eşyadan yiyecek içeceğe onlarca kalem ürün verdiği, karşılığında okula ücret ödemediği, ancak yönetimin el değiştirmesi sonrası şimdiki yönetimin barter sistemiyle okula giren ürünler için ödeme yapmayı kabul etmediği, mahsuplaşma tekliflerini geri çevirdiği ileri sürülüyor.

Çocuklarının kaydını yenilemek için okula davet edilen pek çok öğrenci velisinin, “Biz Cihan Baba döneminde okula kendi sektörümüzden, işyerimizden ürün verdik, karşılığında fatura aldık ancak para talep etmedik. Para yerine çocuğumuzun kaydı yapıldı, ücret istenmedi. Cihan Baba döneminin yöneticileri bunu biliyor” diyerek faturaları ibra ettikleri, ancak mevcut yönetimin, “Geçen dönemde okula verilen ürünler bizi bağlamıyor. Barter sistemi bizim yönetim anlayışımızda yok. Siz bunu Cihan Baba dönemi yöneticilerle halledin. Geçmişten gelen borçlarınızı öderseniz çocuğunuzun kaydını yenileriz. Aksi takdirde kayıt yenileme yapılmayacaktır” yanıtı verdiği ifade ediliyor.

Cihan Baba döneminde okula ürün verip karşılığında çocuğunun kaydını yaptıran ve ilave para ödemeyen, ancak bu dönem karşılarına, geçen dönemden borç çıkarılan pek çok öğrenci velisinin konuyu mahkemeye taşımaya hazırlandığı, pek çok öğrenci velisinin de çocuğunun kaydını Bahçeşehir’den sildirip başka okullara aldırmaya başladıkları iddia ediliyor. Konu hakkında hem Cihan Baba‘dan hem de mevcut Alanya Bahçeşehir Koleji yönetiminden kamuoyuna bir açıklama yapılması bekleniyor.

Öte yandan Büyük Alanya TV Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kutay, konuyla ilgili yaptığı araştırmada şu bilgilere ulaştı.

Cihan Baba ve eşi Burcu Haboğlu Baba, okulu ekonomik gerekçelerle devretmedi. 15 yılın ardından artık Alanya ile sınırlı kalmayıp tüm Türkiye’de faaliyete geçecek bir yapı oluşturmak için düğmeye bastılar. Bu durum, 3 yıl önce Bahçeşehir İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ve Enver Yücel‘e bildirildi. O yıldan bu yana devir için her türlü işlemi Cihan Baba ve Yücel ailesi birlikte yürüttü. 1 Ekim 2019’da devir gerçekleşti. Devir edilirken, ‘doğmuş doğacak tüm borç ve alacakları’ ile devir yapıldı. Ancak araya giren pandemi süreci nedeniyle, iddiaya göre Bahçeşehir Genel Merkezi bazı ödemeleri gerçekleştirmedi.

Öte yandan edinilen bilgilere göre Oba’daki okul binası, Cihan Baba tarafından geçen yıl Ankara’da bir şirkete satıldı. Ancak Bahçeşehir Alanya Koleji’nin yeni yönetiminin, Ankara’daki bu firmaya kira ödememek için şimdi okulu terk etmeye başladığı, tabelayı indirdiği ileri sürülüyor.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.