DOLAR 32,3863 0.2%
EURO 35,0847 -0.04%
ALTIN 2.325,140,26
BITCOIN 2280263-0,52%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
BAKAN ÇAVUŞOĞLU, O OLAYI ÇÖZÜME KAVUŞTURDU

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, O OLAYI ÇÖZÜME KAVUŞTURDU

ABONE OL
11:27 - 21 Eylül 2020 11:27
BAKAN ÇAVUŞOĞLU, O OLAYI ÇÖZÜME KAVUŞTURDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Almanya’da çocukları Gençlik Dairesi (Jugentamt) tarafından ellerinden alınan Altınkaya ailesi çocuklarına tekrar kavuştu.
Almanya’nın Dormagen kentinde iki çocuğu Gençlik Dairesi (Jugentamt) tarafından ellerinden alınan Altınkaya ailesi çocuklarına tekrar kavuştu. Haziran ayından bu yana hukuk mücadelesi veren ailenin 5 yaşındaki Kuzey ve 1,5 yaşındaki Yakup Cemal adında iki çocuğu darp edildikleri gerekçesiyle elinden alınıp koruyucu aileye verilmişti. Haksız yere çocuklarının ellerinden alındığını söyleyen aile hukuk mücadelesi sonrası çocuklarına kavuştu.
Ailenin avukatı Fatih Zingal yaptığı açıklamada “Bu olay cereyan ettiğinde tüm toplumumuz ve kamuoyu çok büyük hassasiyet gösterip aileye destek verdi. Aynı zamanda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan gelen destek de çok önemliydi. Birlikte neler başarabileceğimize böylece şahit olduk. Bundan sonra da yaşanan haksızlıklara karşı aynı şekilde birlik beraberlikle hareket etmek gerektiğini söylüyorum. Bu toplumsal hareketin devamını dilerim” dedi. Zingal, Ailenin çocuklarına kesinlikle hiçbir şiddet uygulamadığını belirterek, “Tüm baskılara rağmen aile ifadesinden vazgeçmedi ve şiddet uygulamadığını üstüne basa basa söyledi. Kamuoyu önünde yaşanan zor bir süreçti aile için ve çok çetin geçti. Buna rağmen aile duruşundan vazgeçmedi, bunu takdir ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu. Olayın sosyal medyada yayılması sonrası yapılan protesto gösterisine yaklaşık 3 bin kişi katılmış, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’da süreci takip ettiklerini dile getirmişti.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.