DOLAR 32,3537 0.31%
EURO 35,1307 -0.02%
ALTIN 2.300,931,04
BITCOIN 23065053,39%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
BAKAN ÇAVUŞOĞLU TÜRK KONSEYİ’Nİ DİNLEDİ

BAKAN ÇAVUŞOĞLU TÜRK KONSEYİ’Nİ DİNLEDİ

ABONE OL
16:32 - 30 Aralık 2020 16:32
BAKAN ÇAVUŞOĞLU TÜRK KONSEYİ’Nİ DİNLEDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev’i Ankara’da kabul etti. Türk Konseyi’nin Alanyalı Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman’ın da hazır bulunduğu görüşmede, Türk Konseyi faaliyetleri ele alındı ve 2021 yılı için proje ve planları görüşüldü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev’i Ankara’da kabul etti. Kabulde Türk Konseyi’nin 2020 faaliyetleri değerlendirildi ve Konsey’in 2021 yılında yapacağı proje ve planlar görüşüldü. Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, 2020 yılının bütün dünya için zor geçtiğini, ancak Türk dünyasının bu süreçten önemli başarı ve zaferlerle çıktığını vurguladı.

Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarmasının Türk dünyasına büyük mutluluk verdiğini kaydeden Amreyev, “Korona virüs pandemisiyle mücadele sürecini Türk dünyası olarak dayanışma ve işbirliği içerisinde olabilecek en az hasarla geçiriyoruz” dedi. Türk Konseyi ülke liderlerinin 10 Nisan 2020’de video-konferans yöntemiyle bir zirve gerçekleştirdiğini hatırlatan Genel Sekreter Amreyev, Devlet Başkanlarının talimatları doğrultusunda yıl boyunca Sağlık, Ulaştırma, Turizm, Ekonomi-Ticaret, Göç, Haberleşme Teknolojileri başta olmak üzer birçok alanda Bakan düzeyinde toplantılar düzenlediklerini ve bu alanlarda işbirliği mekanizmaları kurduklarını belirtti.

Koronavirüs ile mücadelede konusunun Türk Konseyi açısından 2020 yılının öncelikleri arasında yer aldığını ifade eden Genel Sekreter Amreyev, bu kapsamda Sağlık alanında “Tedarik Zinciri Grubu”, “Bilim Kurulu” ve “Koordinasyon Komitesi” kurarak Türk Konseyi ülkeleri arasındaki işbirliğine önemli katkı yaptıklarını dile getirdi.

Türk Konseyi’nin yine koronavirüs ile mücadele bağlamında Dünya Sağlık Örgütüyle (DSÖ) Mutabakat Zaptı imzaladığını ve DSÖ ile işbirliğini artırmak amacıyla Ortak Eylem Planı hazırladıklarını söyledi. Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Konsey ülkeleri arasında yatırımları ve ticareti artırmak amacıyla “Türk Yatırım Fonu” kurulması için çalışmalarının sürdüğünü, bu Fon sayesinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin desteklenmesi ve yeni iş olanaklarının sağlanmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Türk Konseyi ülkeleri arasındaki siyasi dayanışmanın önemine de vurgu yapan Amreyev, “2021 yılında iki tane Liderler Zirvesi düzenlemeyi planlıyoruz. Ayrıca Bakan seviyesinde ve teknik düzeyde birçok toplantı ve etkinlik düzenleyeceğiz. Sekretarya tarafından hazırlanan “Türk Stratejisi-2025” ve “Türk Vizyonu-2040” belgesini de bugün Sayın Bakana sundum. Bu belgelerle ülkelerimiz arasında daha derin bir işbirliği ve gerçek entegrasyon çabalarının hızlanacağını ve Türk dünyasının geleceğinin şekilleneceğini düşünüyoruz” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.