DOLAR 32,4747 -0.21%
EURO 34,9474 0.31%
ALTIN 2.438,420,64
BITCOIN 2103460-0,10%
Antalya
24°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Bakan Çavuşoğlu’ndan Alanya’ya çifte müjde

Bakan Çavuşoğlu’ndan Alanya’ya çifte müjde

ABONE OL
15:13 - 21 Ocak 2023 15:13
Bakan Çavuşoğlu’ndan Alanya’ya çifte müjde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Manavgat’ta iş dünyası ile bir araya gelen Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin son dönemde öne çıktığı alanlardan birinin enerji diplomasisi olduğunu işaret etti. Çavuşoğlu, şubat ayı içinde Antalya-Alanya arasında otoban ve Manavgat’tan Anamur’a kadar uzanan doğal gaz ihalesinin yapılacağının müjdesini verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya temasları çerçevesinde Manavgat iş dünyası temsilcileriyle Side’deki bir otelde bir araya geldi. Burada iş insanlarına hitap eden Çavuşoğlu, Manavgat’ta yangının ardından hemen yaraları sarma gayreti içinde olduklarını belirtti. Çavuşoğlu, yapılan evlerin anahtarlarının teslim edilmeye devam edildiğini, kısa süre içinde ilçenin etrafının da yemyeşil olacağını kaydetti. Çavuşoğlu, şubat ayı içinde Antalya- Alanya arasında otoban ve Manavgat’tan Anamur’a kadar uzanan doğal gaz ihalesinin yapılacağının müjdesini verdi. Manavgat’a verdikleri hastane sözünü geç de olsa yerine getirdiklerini ifade eden Çavuşoğlu, ilçenin üniversite beklentisini de karşılama gayreti içinde olduklarını bildirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türk diplomasisini dünyada bir marka yapma görevlerinin olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, “Ülkemizin bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırmak, yakın çevremiz olmak üzere yaşanan sorunlar, krizler, çatışmalar bunların çözümü için katkı sağlamaktır. Savaşların çözümü için katkı sağlarken de bu olumsuzlukların ülkemize olan etkisini en aza indirmek, her kriz fırsatıyla beraber gelir, bunu görüyoruz. Önümüze çıkan fırsatları başta kardeş ülkeler olmak üzere bunlardan da faydalanmak için gece günüz çalışıyoruz. Dünyanın 258 noktasında şu an Türkiye’nin başkonsolosluğu var, şubat ayı içinde iki tane daha açacağız. 260 başkonsolosluk ile dünyanın en büyük beşinci diplomatik ağına sahibiz, bayrağımız her kıtada dalgalanıyor” şeklinde konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.