DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2067626-2,01%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Bakımı yapılınca iki kat fazla meyve veren domates fideleri askı tellerini kırdı

Bakımı yapılınca iki kat fazla meyve veren domates fideleri askı tellerini kırdı

ABONE OL
15:03 - 11 Kasım 2021 15:03
Bakımı yapılınca iki kat fazla meyve veren domates fideleri askı tellerini kırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Örtü altı sera üretim merkezlerinden Kumluca’da bakımı yapıldıktan sonra beklenenin iki katı ürün veren domates fideleri askı tellerini kopardı.
Yaklaşık 3 dönümlük serasına bu yıl domates eken Ali Uslu’nun domates fideleri büyürken verimsiz hale geldi. Seranın kontrollerini yapan Ziraat Mühendisi Semih Alpaslan domates fidelerinin ihtiyaçlarını tespit etti. Bakımı yapılan domatesler beklenenin iki katı ürün verince askı tellerini kopardı.
Önce fidelerin ihtiyacı olan suyun iyi ayarlanması gerektiğini, ne eksik ne de fazla olmaması gerektiğini, aksi takdirde domateslerin sağlığının bozulacağını ve verimli ürün alınamayacağını belirten Ziraat Mühendisi Semih Alpaslan, “Yaklaşık 2 ay önce bu seraya geldiğimizde durumun pek de iyi olmadığını gördük. Önce tepe alma işlemini yaptık (Belli bir boyda ağacın uç filizleri kırarak büyümesini engellemek). Yoksa başka türlü fidanları kurtaramayacaktık. Ondan sonra fidanların ihtiyacı olan suyu verdik. Sera içinin nemlenmesini sağladık” dedi.

“Bölgemizde mevsime göre daha sıcak bir hava var”

Kasım ayında olmalarına rağmen bu mevsimde beklenen sıcaklığın üzerinde olunduğunu söyleyen Alpaslan, buna bağlı olarak fidelerin ihtiyacı olan suyu verdiklerini ve eksik besinleri takviye ettiklerini kaydetti.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.