DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2075205-1,48%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Akıllı’dan zam eleştirisi!

Başkan Akıllı’dan zam eleştirisi!

ABONE OL
16:44 - 10 Mart 2022 16:44
Başkan Akıllı’dan zam eleştirisi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Kooperatif Başkanı Akıllı’dan ‘haksızlık’ tepkisi Toplu taşıma ücretine yüzde 30 zam yapılması kararının ardından konuşan Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Kerim Akıllı, Alanya esnafına haksızlık yapıldığını söyledi. Akıllı, “Alanya’daki esnaf şu an bitmiş durumda. Esnafın akaryakıt istasyonuna 40 bin liradan aşağıya borcu yok” dedi.

Alanya Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Kerim Akıllı, mazota yüzde yüz zam gelmesine rağmen toplu ulaşım ücretine yüzde 27 zam yapılmasını eleştirdi. Yedek parça fiyatının yüzde 250 arttığını açıklayan Akıllı, esnafın akaryakıt istasyonuna 40 bin liradan aşağı borcu bulunmadığını ifade etti. Maliyetlerin düşürülmesini isteyen Akıllı, Alanya’daki esnafın bitik durumda olduğunu söyledi. Akıllı, “Biz önceden 5.20 kuruş zam yapmıştık. Mazot fiyatı 12.80 liraydı. Dün Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplandı. Alınan zam kararında mazota yüzde 100 zam gelmesine rağmen, bize yüzde 27 zam verildi. Bu yüzde 27’lik zam kararı bizi kurtarmaz. Çünkü bizim aracımıza günlük 72 lira para yatıyor ama araç günlük 2 bin lira mazot harcıyor. Yakıttan günlük 500 lira zararımız var. Bize verine fiyat tam biniş 6,70 kuruş. 3,60 kuruş öğrenci, 5,70 kuruş emekli ve öğretmen için verilen fiyat. Antalya’da ise öğrenciye, öğretmene, emekliye, engelliye, gaziye, şehit yakına birer liralık destek veriliyor. Bu fiyatların üstüne birer lira destek alıyor ama kilometre başı bir buçuk lira mazot desteği alıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi karar alırken, Antalya merkez 5 ilçe diyor. Alanya aynı kategoride diye karar alıyor ama buradaki esnafa haksızlık yapıyorlar. Alanya’daki esnafın hakkını vermiyorlar. Alanya’daki esnaf şu an bitmiş durumda. Hiç akaryakıt istasyonuna borcu olmayan esnafın 40 bin liradan aşağıya borcu yok. Önümüzdeki günlerde farklı bir şeyler olacak. Duyacaksınız. Halkımızdan ve öğrencilerden özür dileyerek bu açıklama yapacağız. Bize adaletsiz davranıyorlar. Büyükşehirden esnaf olarak hakkımızı istiyoruz” dedi.

“BİZE İSTEDİĞİMİZİ VERMEDİLER”

Tekrar zam gelmesi durumunda esnafın ne yapacağı sorulan Akıllı, yine zam gelmesi durumunda esnafın işine devam etme imkanının bulunmadığını söyledi. Akıllı, “Nisanda mazotun litre fiyatı 33 lira olacak deniyor. 2-3 kez zam gelir sonrasını esnaf taşıyamaz. Bize istediğimizi vermediler. Bize verilen yüzde 27 zam adalet değil. Bu olmaz. Zam istemiyoruz. Mazot fiyatı artmasın. Biz vatandaşları eski fiyattan taşırız. En büyük sorunu maliyetten yaşıyoruz. Sanayide yedek parça fiyatı yüzde 250 arttı. Yağ değiştirmeye 7 bin 500 lira ödeniyor. Bu içinden çıkılacak kolay bir iş değil. Görenler otobüs dolu gidip dolu geliyor, para kazanılıyor sanıyor. Şu an günlük yaklaşık 4 bin kişiyi ücretsiz olarak taşıyoruz. Ayda bir lira para veriliyor. Verilen para 3-4 gün bedava binen vatandaşın ücreti. Diğer 27 gün esnafın cebinden gidiyor” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.