DOLAR 32,3781 0.18%
EURO 35,0251 -0.19%
ALTIN 2.324,830,25
BITCOIN 2255658-1,20%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Çalış, 4 yıllık hizmetlerini anlattı

Başkan Çalış, 4 yıllık hizmetlerini anlattı

ABONE OL
12:02 - 9 Mart 2022 12:02
Başkan Çalış, 4 yıllık hizmetlerini anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Genel kurul öncesi esnaf ziyaretlerine devam eden Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, 4 yıllık görev süresinde yaptığı hizmetleri anlatıp ikinci dönem için yetki istedi.

19 Mart Cumartesi Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek genel kurul öncesi oda üyelerine ziyaretlerini sürdüren Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, ikinci dönem için destek istedi. İki yılı pandemide geçen 4 yıllık görev sürecinde yaptıklarını üyelere anlatan Çalış, her daim ulaşılabilir olduklarını söyledi. Çalış, “Üyem bana ihtiyaç duyduğu anda yaz, kış, gece gündüz demeden yalnız bırakmadık” diyerek şunları söyledi:

“ÜYELERİ 700 BİN LİRALIK KÜLFETTEN KURTARDIK”

“Odamız bünyesinde mobil muhasebe hizmeti için ekip oluşturarak, muhasebe hizmetini üyemizin ayağına götürdük. Mobil muhasebe hizmeti sayesinde 350-400 bin TL’lik bir tasarruf sağladık. Hukuk Danışmanlığı oluşturarak, üyelerimizin hak ve hukukunu koruduk. Taksi ceplerinden alınan otopark ücretini kaldırarak, üyelerimizi 600-700 bin TL’lik bir külfetten kurtarmış olduk. Merkezden beldelere giden 22 taksinin durak değişimini onaylatıp taşınma sorununu da çözüme kavuşturduk.

“354 ÖĞRENCİYE 246 BİN 120 TL BURS ÖDEDİK”

Farklı akaryakıt istasyonları ile indirim anlaşması yaparak üyelerimizin akaryakıt alımını indirimli yapmasını sağladık. Hastanelerle anlaşmalar yaparak sağlık hizmetinden üyelerimizin ücretsiz yararlanmalarını sağladık. Görev süremizde 100 TL’ye çıkardığımız öğrenci bursu kapsamında 354 öğrencimize 246 bin 120 TL odamız bütçesinden ödeme yaptık.

“DURAKLARIN ESKİ KULÜBESİNİ YENİLEDİK”

Alanya Belediyesi ile işbirliğimiz neticesinde Rıhtım, İskele Taksi Durağı için kulübe yeri temin ettik, iskeleye kulübe ve iç kale taksinin mevcut olan eski kulübesini yeniledik. Kırmızıçizgimiz olan Alanyaspor’un maçları için lokali hizmete kattık, ücretsiz maç izlemelerini sağladık. Düğün Salonumuzu yenileyerek üyelerimize ve birinci derece yakınlarına ücretsiz tahsis ettik. Üyelerimiz için yabancı dil kursları düzenleyip meslek hayatlarına katkıda bulunduk.

“KAMYONCULAR İÇİN DOSYA SUNDUK”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın üyelerimiz için etkinlikler düzenledik. Ücretsiz kurtarıcı hizmeti ile oda üyelerimizin ticari araçlarını şehir içi ve il içerisinde ihtiyaç durumunda ücretsiz olarak çekici yardımı yaptık.
Pandemi döneminde taksi duraklarımızı ve taksilerimizi dezenfekte ettirdik. Üyelerimiz ve aileleri için sosyal aktiviteler düzenledik. Kamyoncu esnafımızın sorunlarını bir dosya halinde siyasi partilere ve milletvekillerimize ilettik. Kamyoncuların her platformda sesi olduk. Odamızın üyelerimize verdiği iftar yemeği organizasyonlarını devam ettirdik. Belirli aralıklarla durak başkanlarımız ve taksici esnafımızla fikir alışverişinde bulunduk. Görev süremizde bayramlarla personellerimizin ve üyelerimizin her daim yanında olduk.

“D400’DE HIZ SINIRI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Kış lastiği uygulamasını devam ettirdik. Manavgat ve Gündoğmuş’ta meydana gelen sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımız için kampanyalar düzenledik. Ticari taksilerin yeniden yenilenmesi için Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi yapılması için ilgili bakanlıklara müracaatta bulunduk. Bölgemizde D400 Karayolu’ndaki hız sınırının değiştirilmesine dönük çalışmalar yapıp bu konuda ilgililere bilgiler verdik.

“GELECEK DÖNEM YAPILACAKLARI DA AÇIKLAYACAĞIZ”

Pandemi döneminde üyelerimizin yaşadığı sorunların çözümü için ÖTV’siz akaryakıt, motorlu taşıt vergisinde indirim, araç muayene ücretlerinde indirim, kasko ve sigorta ücretlerinde indirim, borçların yeniden yapılandırılması ve genel sicil affı konularını içeren 11 maddelik bir talebi Cumhurbaşkanlığı’na sunarak özellikle borçların yapılandırılması konusunda önemli katkılar sağladık. Daha birçok önemli hizmetlere imza attık. Gelecek dönem yapacağımız hizmetleri de ilerleyen zamanlarla kamuoyuna ilan edeceğiz.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.