DOLAR 32,5673 0.25%
EURO 34,7644 -0.03%
ALTIN 2.489,740,22
BITCOIN 20475172,35%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Karadağ: “Hükümet sözler veriyor ama bunlar yetmiyor”

Başkan Karadağ: “Hükümet sözler veriyor ama bunlar yetmiyor”

ABONE OL
15:55 - 25 Ocak 2023 15:55
Başkan Karadağ: “Hükümet sözler veriyor ama bunlar yetmiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Yeniköy Barajı’nın 8 yıldan bu yana tarıma hizmet veremediğini, Dim Barajı’nın da henüz sulamada istenilen seviyede olmadığını söyleyen CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Hükümet birtakım sözler ve müjdeler veriyor ama bunlar bu işe yetmiyor” dedi.

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Alanya’da yaşanan kuraklık tehlikesine dikkat çekerek tarımsal sulamada mevcut su kapasitesinin bilinçli kullanılmasını istedi. Yönetim kurulu toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulunan Karadağ, sözlerine geçmişte yaşanan saldırılarda yaşamlarını yitiren aydınlar Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve Bahriye Üçok’u anarak başladı. İYİ Parti İlçe Başkanı seçilen Şefik Bahçe’yi tebrik eden Karadağ, “Millet İttifakı olarak her zaman birlikte çalışacağız. Parlamenter sisteme geçene kadar birlikte olacağız” dedi.

“YERALTI SULARI BİLİNÇSİZCE KULLANILIYOR”

Son günlerde Alanya ve ülkedeki en önemli konulardan birisinin kuraklık olduğunu vurgulayan Karadağ, “Kuraklık bir doğa olayı ama doğaya müdahale eden ve olumsuz neticeler alan durum içerisindeyiz. Yağış yok. Artık toprak suya susadı. Bölgemizin en büyük ihtiyaçlarından birisi tarım. Tarımda plansız ve düzensiz bir gelişme var. Özellikle bölgemizde muz ve avokado yetiştiriciliği nedeniyle yeraltı sularının hoyratça, bilinçsizce, vahşice kullanılması bunların sebeplerinden birisi. Tarımsal üretimi artırmalıyız ama bunlar bilinçli yapılmalı. İkincisi orman yangınları ve ormanların bilinçsizce kesilmesi şu anda iklim değişikliğine sebep olan gerekçelerden birisi. Şu anda ne olursa olsun mevcut su kapasitesini bilinçli kullanmalıyız. 7-8 sene oldu. Yeniköy Barajı tarıma hizmet veremedi. Dim Barajı henüz sulama konusunda istenilen seviyede değil. Hatta çok daha düşük seviyede. Doğu bölgesinde 50 metreküplük bir alanın geçilmemesi Dim Barajı sulama suyunun 50 metreden sonra tıkanması anlamına geliyor. Sadece Dim Barajı’nın batı bölgesinde değil, batı bölgesinin üst kısımlarına da hizmet vermesi gerekiyor ama ne yazık ki böyle bir çalışmayı henüz görmüyoruz. Hükümet birtakım sözler ve müjdeler veriyor ama bunlar bu işe yetmiyor” diye konuştu.

“AYAKKABI AYAĞA GİYMEK İÇİNDİR”

Alanya’da siyaset yapanlara önerilerde bulunan Karadağ, “Her profesörün önerisine kulak vermeyin. Ayakkabı ayağa giymek içindir” ifadelerini kullandı.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.