DOLAR 32,5125 0.28%
EURO 34,5977 0.2%
ALTIN 2.495,350,50
BITCOIN 2041992-0,63%
Antalya
21°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Karadağ: “Seçimle gelen seçimle gider”

Başkan Karadağ: “Seçimle gelen seçimle gider”

ABONE OL
14:25 - 15 Aralık 2022 14:25
Başkan Karadağ: “Seçimle gelen seçimle gider”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

İBB Başkanı İmamoğlu, hakkında YSK Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla görülen davada, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesi, pek çok kişinin sert tepkisine neden oldu.

Bugün İmamoğlu’na verilen ceza konusunda CHP Alanya’da bir basın açıklaması yapıldı. Pek çok partili, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşın katıldığı basın açıklamasına önceki dönem ilçe başkanlarından Mevlüt Güven, Bülent Kandemir, Şengül Yeşildal, Sefa Çorbacı ve İyi Parti Başkan Yardımcısı Şefik Bahçe de katıldılar.

Başkan Karadağ; İmamoğlu’na verilen bu ceza ile İstanbul halkının iradesinin yok sayıldığını, bunun hukuki değil siyasi bir karar olduğunu, demokrasilerde seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiğini vurguladı.

Önceki dönem ilçe başkanları ve partililer de konuşarak bu cezanın haksız ve hukuksuz olduğunu dile getirdiler. Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Avukat Haydar Uyar’da yaptığı konuşmada; bir hukukçu olarak böyle bir davanın hukuki olduğunu kabul etmenin mümkün olmadığını, bunun hukuki değil siyasal bir karar olduğunu, cumhurbaşkanına hakaret de dahil, hiçbir hakaret davasında böyle bir ceza verilmediğini söyleyerek, kararın İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay’da kesinleşmesi halinde İmamoğlu’nun belediye başkanlığı düşeceğini, hiçbir seçimde aday olamayacağını belirtti. Bu yanlıştan dönüleceğini düşündüğünü, yargıtayın bu tür davalarla ilgili beraat yönünde sayısız karının olduğunu ifade etti.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.