DOLAR 32,3316 0.24%
EURO 35,1057 -0.08%
ALTIN 2.298,320,93
BITCOIN 22857151,16%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Karadağ’dan Alanya Belediyesi’ne tarih eleştirisi!

Başkan Karadağ’dan Alanya Belediyesi’ne tarih eleştirisi!

ABONE OL
15:13 - 6 Nisan 2022 15:13
Başkan Karadağ’dan Alanya Belediyesi’ne tarih eleştirisi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da Türk Telekom’un yaptığı çalışmalarla ilçeyi delik deşik ettiğini ifade eden CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, yaklaşan turizm sezonu öncesi belediyenin alt ve üstyapı çalışmalarını bir tarihe bağlamasını istedi.

CHP Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Parti binasında gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, önceki gün düzenlenen Alanya Belediye meclisinde alınan kararların ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Mecliste Alanya için çok önemli kararların alındığını vurgulayan Karadağ, “Bir şehrin yönetilmesindeki en önemli husus planlı, kimlikli ve kurallı bir kent olması. Bu konulara Alanya’mızın artık çok ihtiyacı olduğu kanısındayım. Türk Telekom birtakım yeraltı kablolarının döşenmesi ile alakalı Alanya’yı delik deşik etti. Hizmet mutlaka gelmeli, yapılmalı fakat bu planlı, kimlikli ve kurallı olmalı. Daha önce de Alanya’da doğal gaz gibi altyapıyı ilgilendiren çalışmalarla ilgili birtakım görüşleri beyan ettik. İlçeye gelen her çalışmada Alanya’yı delik deşik edecek olursak ne kimlik kalır ne kural. Önerim şu. Bu bir kere ve tünel şeklinde yapılmalı. Alt yapının tamamı yeraltına bir seferde alınmalı. Ondan sonra gelecek hizmetlerin hepsi altyapıdaki yapılaşma ile birlikte şehre zarar vermeden yapılmalı. Elbette ki bu bir maddiyat gerektirecek ama Alanya’nın gücünün buna yeteceği kanısındayım” dedi.

“ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMASI BİR TARİHE BAĞLANMALI”

Alanya’da yapılaşma ve kentsel dönüşümün son günlere doğru çok hızlı artış gösterdiğini söyleyen Karadağ, “Bunlardan biri kentsel dönüşüm adı altında özellikle parsel bazındaki yapılan birçok değişiklikle birlikte Alanya’mız delik deşik edildi. Turizm sezonuna çok az bir süre kaldı. Bu süre içerisinde Alanya Belediyesi, yapılacak tüm altyapı ve üst yapı çalışmalarını bir tarihe bağlamak zorunda. Bir zaman tespiti yapılmalı. Her önüne gelen her tarafı kırarak, her tarafı delik deşik edemez. Alanya’yı bu görüntüye getirmeye kimsenin hakkı yok. Mecliste imarda plan notlarına itirazlarımız oldu. Alanya’da özellikle Türkler, Payallar, Mahmutlar, Kargıcak ve Demirtaş’ta yapılaşmada plan notlarına itiraz ettik. Belediye başkanına itiraz halinde verdik. İtirazlar aşağı yukarı 7 maddeyi kapsamakta. Parsel bazında nüfusu yapı yoğunluğunu, kat adedini, bina yüksekliğini artıran imar plan değişiklikleri yapılamaz. Daha önceki imar planı ne ise onun yapılması gerekiyor. Özellikle de park ve trafik sorunu da gözetilmeli. 7 maddelik plan itirazımız var. Bunlar görüşülecek daha sonra büyükşehir belediyemizde ele alınacaktır” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.