DOLAR 32,3757 0.16%
EURO 34,9864 -0.29%
ALTIN 2.325,000,25
BITCOIN 2264505-1,08%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Karadağ’dan DSİ’ye çağrı!

Başkan Karadağ’dan DSİ’ye çağrı!

ABONE OL
15:27 - 26 Ekim 2021 15:27
Başkan Karadağ’dan DSİ’ye çağrı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Akaryakıta gelen zamların tüm yaşamı etkilediğini dile getiren Karadağ, çözüm olarak sandığı gösterdi. DSİ’ye de seslenen Karadağ, su kaynaklarının tarıma kazandırılmaması durumunda kaçak kullanımın önüne geçmenin çok zor olacağını söyledi.

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, hayat pahalılığı ve zamların çekilmez hale geldiğini belirterek bir an önce seçimlerin yapılmasını istedi. Karadağ, döviz kurunun freni patlamış bir araba gibi meçhul bir yere gittiğini söyledi. Başkan Karadağ, “Bu durum tüm vatandaşları çok büyük bir tedirginlik içerisine sokuyor. Hayat pahalılığı dayanılmaz hale geldi. Vatandaşlar pazardaki alıverişlerini kiloyla değil, gramla almaya başladı. Ülkemiz çok vahim bir yere doğru gidiyor. Akaryakıta her gün zam gelmeye başladı. Akaryakıta zam gelince tüm yaşamı etkileyen bir unsur. Zamlar çekilmez hale geldi. Halkın önüne sandık getirilerek bu durumdan bir an önce kurtulmamız gerekiyor” dedi.

Cumhuriyetin 98’inci yıl dönümünü kutlayacaklarını dile getiren Karadağ, “Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet bir yaşam biçimi. Cumhuriyet yoksunluğun ilacıdır, en yüce değerimizdir. El birliği ile beraber cumhuriyetin kuruluşunu kutlayacağız. 28 Ekim’de belediye binamızın önünde sanatçı Kıraç ile beraber konser düzenleyeceğiz. Tüm vatandaşları konsere davet ediyorum. İnşallah bundan sonraki Cumhuriyet Bayramı’na CHP’nin iktidarı ile gireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Alanya’da muz seralarında kullanılmak üzere su hatlarından su çekildiği ile ilgili şikayetler hakkındaki soruyu cevaplayan Karadağ, “Artık dünya ve ülkemiz bir kuraklık mevsimine giriyor. Bu kuraklık Alanya’da da çok vahim şekilde gözleniyor. Gerekçesi yer altı ve yer üstü sularının düzenli bir şekilde kullanılmaması. İkincisi ise tarımın plansız bir şekilde yapılması. Bunun göstergesi muz serası ve avokado ekilmesi. Muz, avokado ve tropik meyve tarımı mutlaka yapılmalı ama önemli olan bunun planlı ve bilinçli şekilde yapılması. Kuraklık meselesi kırsal çeşme, ev suyuna kadar intikal ediyor. İnsanların kullanımına suyu açıyoruz ama kaçak kullanımla beraber evdeki sular tarımda kullanılmaya başlandı. Tarımsal sulamada kullanılan ana öğe DSİ. DSİ bir an önce Toroslar’ın eteklerindeki su kaynaklarını planlı bir şekilde tarımla uğraşan vatandaşların hizmetine açmak mecburiyetinde. Bunu açmadıkları müddetçe kaçak su kullanımının önüne geçmek çok zor olacak. Bunu kırsaldaki bir mahalledeki kaçak suyu bulmak iğneyle kuyu kazmak gibi olacak” ifadelerini kullandı.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.