DOLAR 32,3711 0.16%
EURO 34,9777 -0.28%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN 22769010,24%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Karadağ’dan hükümet kanadına tepki! ‘Alanya’da otoban, hızlı trene kurban edildi’

Başkan Karadağ’dan hükümet kanadına tepki! ‘Alanya’da otoban, hızlı trene kurban edildi’

ABONE OL
14:47 - 11 Mayıs 2022 14:47
Başkan Karadağ’dan hükümet kanadına tepki! ‘Alanya’da otoban, hızlı trene kurban edildi’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk kez konut alacaklara 10 yıla kadar konut kredisi sağlayacakları açıklamasını değerlendiren CHP’li Coşkun Karadağ, “Bunun da hayal olduğunu düşünüyoruz. TOKİ Alanya’ya konut müjdesi verdi ama iptal edildi. 2 milyon TL’nin aylık ödemesi 28 bin TL. Hiçbir aile bunun geri ödemesini yapacak güçte değil” diye konuştu.

CHP olağan ilçe yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ilk kez konut alacaklara 2 milyon TL’ye kadar 10 yıl boyunca vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlanacağı konusuna değindi. Karadağ, “Emlak alımında Alanya ve tüm Türkiye’yi ilgilendiren ve müjde olarak duyurulan 2 milyon TL kredi meselesi var. Alanya’da kira bedelleri çok yüksek. İnsanların konut elde etme talepleri çok fazla. Bu konularda hükümetin vermiş olduğu birçok sözden dolayı bunun da bir hayal olduğunu düşünüyoruz. Çünkü hükümet yetkilileri tarafından TOKİ’nin Alanya’da konut yapacağı müjdesi verildi ama ne yazık ki bu hayata geçmediği gibi iptal olduğu söylendi. Gerekçesi belli değil” dedi.

2 milyon TL’lik bir kredinin geri dönüşünün 3 milyon 400 bin TL arasında olacağını açıklayan Karadağ, “Bunun da aylık ödemesi 28 bin 500 TL civarında. Konut ihtiyacı olan hiçbir aile bunun geri ödemesini yapacak güçte değil. Eğer ki toplu konutla konut ihtiyacının giderilmesi gerekiyor ise öncelikle konut yapımındaki girdi malzemelerinin fiyatlarının düşmesi gerekiyor. Bunun başında demir, çimento, nakliye, elektrik geliyor. İnşaat yapımındaki ana girdi malzemelerini düşürürseniz halkımızın konut edinme ihtiyacı daha rahat karşılanacak” diye konuştu.

Alanya’ya otoban yapılacağı müjdesi verildiğini ancak bunun hızlı trene kurban gittiğini söyleyen Karadağ, “Hızlı trenin 2053 yılında gündeme geleceğini söylediler. Hızlı tren toplu ulaşımda en iyi kullanılabilecek yöntem ama otoban ise özellikle beşli çete dediğimiz veya otoban ihalesine girecek olan birtakım kişilerin ceplerinin doldurulmasından başka bir şey değil. Kaldı ki Alanya’da bir otoban yapılmasının mümkün olamayacağı görüşündeyim. Otoban meselesinden önce Alanya’da yapılan yeni yapılan çevre yolu var. Çevre yolu hala bitmedi. Önce bir çevre yolunu bitirelim. Gazipaşa’ya kadar bu yolu bağlayalım. Otoban meselesi hayal satmaktan öte bir şey değil” ifadelerini kullandı.

Gazipaşa-Alanya (GZP) Havalimanı’nın bir uluslararası havalimanı özelliğinden çok çok daha öte olduğunu vurgulayan Karadağ, “Hükümetin öncelikle GZP’nin giriş yolu dahil, otopark sorununu çözerek ve yolcu bekleme salonlarını 2-3 katına çıkartması, modern bir görünüme kavuşturması gerekiyor. 2010’da işletmeye açılan bu havalimanında şu an 2 bin 100 metrekarelik kapalı alan mevcut. 2 bin 100 metrekarelik kapalı alan komik bir rakam. Bu modernleştirilerek Avrupa ile eşit hale getirilmeli” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.