DOLAR 32,5568 0.01%
EURO 34,9423 0.14%
ALTIN 2.430,210,31
BITCOIN 2054826-4,46%
Antalya
30°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Karadağ’dan Toklu’nun eleştirilerine yanıt

Başkan Karadağ’dan Toklu’nun eleştirilerine yanıt

ABONE OL
12:44 - 2 Ağustos 2022 12:44
Başkan Karadağ’dan Toklu’nun eleştirilerine yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

CHP İlçe Başkanı Karadağ, su konusunda Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren AK Parti’li Toklu’ya cevap verdi. Karadağ, “Yeniköy Barajı’nda 8 yıldır hiçbir gelişme yok. 2 Ağustos’ta Yeniköy Barajı’na giderek oradaki gelişmeleri tüm halkımıza anlatacağım” dedi.

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu’nun “Vatandaşlar büyükşehirden şikayetçi. Kırsala yol ve su konusundaki talepler hep çözümsüz kalıyor” eleştirilerine cevap verdi. Yaylalarda su akmıyorsa ve yollar bozuksa eleştirilerin haklı olduğunu ifade eden Karadağ, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, başkan olalı 3 yıl geçti. Bu durum sihirli değnek ile beraber her tarafı anında yapacak anlamına gelmiyor. 20 yıllık hükümet Alanya’mıza şaşı bakıyor. Son günlerde vatandaşın en çok ızdırap çektiği konuların başında hastane geliyor. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi içler acısı durumda. Vatandaş hala randevu alamıyor. Küçük bir diş ağrısına için gittiğinde bile 15 gün sonra gel deniyor. 15 gün sonra gel diye bir randevu verilebilir mi? Teknik hizmetler çok zayıf. Röntgen çekiminden tutun, birçok konuya kadar hizmet verilemiyor. Geçtiğimiz günlerde Payallar’a yapılacak devlet hastanesi inşaatını yerinde inceledik. Bölgede kuşlar bile uçmuyor. Alanya’nın doğusuna ve batısına tam teşekküllü bir devlet hastanesi yapılması şart demiştik. Doktor, personel sıkıntısı var. Çalışanlar karşılığını alamıyor. Kiraların çok fazla oluşuyla hastanedeki doktorundan temizlikçisine kadar kimse Alanya’ya gelmek istemiyor” dedi.

“ÖNCE ÇEVRE YOLUNU BİTİRİN”

Alanya’da çevre yolunun hala bitirilemediğini hatırlatan Karadağ, kamulaştırmanın yapılamadığını, bu yolun ne zaman biteceğinin belli olmadığını söyledi. Karadağ, “Bunun yanında otoban diye bir müjde vermeye kalktılar. Siz çevre yolunu yapamadınız, bir de otoban diye müjde vermek hayal satmaktan başka bir şey değil. Önce çevre yolunu bitirin” diye konuştu.

“BİR KAMYON BORUYLA MÜJDE DİYE DUYURDULAR”

Alanya’da her sene su sorununun yaşandığını aktaran Karadağ, “Kışın Alanya’ya hizmet veren ASAT’ın kuyuları, depoları, yatırımları var. Yazın ister istemez ASAT’ın sularından ve evsel sulardan tarımsal amaçlı su kullanılıyor. Merkez nüfusu yazın 2-3 katına çıkmasına rağmen burada su sorunu söz konusu değil. Alanya’nın özellikle kırsal mahallelerinde su sorunu çok fazla oluyor. Bu da içme suyunun tarımsal sulamada kullanılmasından kaynaklı. Buradan soruyorum, DSİ ne yapar? Bu zamana kadar Yeniköy Barajı’nda 8 yıldır hiçbir gelişme yok. Yeniköy Barajı tarımsal sulama amaçlı bir baraj. Bunu da bir kamyon boru almakla yine müjde olarak duyurdular ama hiçbir gelişme yok. Su konusu Alanya’nın yaz aylarındaki en büyük sorunlarından birisi ama ne yazık ki içme suyu özellikle tarımsal amaçlı kullandığında Alanya halkı büyük bir ızdırap çekiyor. Dim Barajı’ndaki suyun tarımsal amaçlı kullanılması amacıyla Demirtaş’a kadar küçük bir hatta götürülmesini de müjde olarak verdiler. Aliefendi Mahallesi’ne 450 haneye tarımsal amaçlı su verilmesi gerekirken, 125 haneye verilmesi yapılan işin ölçütünü gösteriyor. 2 Ağustos’ta Yeniköy Barajı’na giderek oradaki gelişmeleri tüm halkımıza anlatacağım” ifadelerini kullandı. Kırsalda elektrik sorunlarının da had safhada olduğunu vurgulayan Karadağ, Bucak-Çökele Yaylası’nda elektrik bulunmadığını, bu bölgeye elektrik hattının bile götürülmediğini sözlerine ekledi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.