DOLAR 32,5301 0.23%
EURO 34,7780 0.1%
ALTIN 2.493,861,30
BITCOIN 20564863,97%
Antalya
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Kaya: “İhracat kısıtlamasının olumsuz etkisi sürüyor”

Başkan Kaya: “İhracat kısıtlamasının olumsuz etkisi sürüyor”

ABONE OL
17:38 - 3 Nisan 2023 17:38
Başkan Kaya: “İhracat kısıtlamasının olumsuz etkisi sürüyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

İhracat kısıtlaması ve plansız üretim ile ürünler değerinin altında kalıyor. Yaklaşık 10 yıldır yaşanan bu sorun, üretici kadar halci için de rahatsız edici boyuta ulaştı

Son zamanlarda ihracat kısıtlaması nedeniyle inişli çıkışlı ilerleyen domatesin fiyatı ülke gündemine oturdu. İhracat kısıtlaması ve plansız üretim meyve ile sebze fiyatlarını değerinin altında kalmasına neden olurken, bu durumdan hem üretici hem de halci muzdarip. Özellikle domatesin satışının ihracat gelgitinden sonra dengesizleştiğini belirten Alanya Hal Derneği Başkanı Adem Kaya, ihracatın hala tam anlamıyla gerçekleşmediğinin altını çizdi.

İHRACAT KISITLAMASININ OLUMSUZ ETKİSİ SÜRÜYOR

Kaya açıklamasında, “Domatesi zor satıyoruz, hatta satılmıyor. İhracat bir ara durdurulmuştu ama o zamanki durgunluk hala devam ediyor. Açtık deseler de hala bir kota uygulanıyor diye tahmin ediyorum. Şuan domatesi 8-9 TL’ye zor satıyoruz. Bu durumdan önce domatesi 18-20 TL’ye çok rahat satıyorduk. Yerine göre 5-6 TL’ye bile veriyoruz. Birde soğan problemi gündemde. Soğan azaldı. Soğan günümüzde 15 TL’ye kadar satılıyor. Bu da hasat vakti daha gelmedi bundan kaynaklanıyor. Mayıs ayı gibi yeniden hasat başlayacak. Asıl sıkıntı üretim planlaması yok, bu yüzden biz sorunları 5-10 yıldır yaşamaktayız” ifadelerine yer verdi.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.