DOLAR 32,4066 0.2%
EURO 35,0878 -0.12%
ALTIN 2.327,680,35
BITCOIN 23015272,61%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Koca’dan Öğretmenler Günü eleştirisi!

Başkan Koca’dan Öğretmenler Günü eleştirisi!

ABONE OL
15:59 - 24 Kasım 2021 15:59
Başkan Koca’dan Öğretmenler Günü eleştirisi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Eğitim Sen Alanya Şube Başkanı Ali Koca, öğretmenlerin yıllardır dile getirdiği temel taleplerinin karşılanmadığını ve yaşadıkları sorunlara kalıcı çözümler üretilmediğini söyledi.

Eğitim Sen Alanya Şubesi’ndeki açıklamada Koca’ya CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve partililer de destek verdi. Türkiye’de darbecilerin dayattığı 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün her yıl olduğu gibi bu yıl da öğretmenlerin en temel ve acil sorunlarının gündem alınmadığı törenlerle kutlandığına dikkat çeken Koca, tüm eğitim çalışanlarını birlik olmaya davet etti. Koca, “24 Kasım tarihinin Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği gün olmadı açısından tarihsel bir gerçekliği ve önemi var. Aydınlanmayı işaret eder. Ancak bu zihniyet darbeci zihniyetin ve günümüzdeki temsilcilerinin oluşturma istediği örgütsüz ve itaatkar öğretmen profilinin idealleştirildiği bir güne dönüştürüldü. Ülkemizde bir süredir yaşanan ekonomik krizin etkisiyle iş ve yaşam koşullarımız ciddi anlamda ağırlaştı. Yıllardır dile getirdiğimiz temel taleplerimiz karşılanmamış, yaşadığımız sorunlara kalıcı çözümler üretilmedi. Bir milyonu aşkın eğitim ve bilim emekçisinin yaşadığı ekonomik, sosyal ve mesleki sorunları çözmek için yıllardır adım atmayanların gerçek sorunlarımızı görmezden gelenlerin her yıl aynı cümlelerle tekrarladıkları bildik nutuklarını daha fazla dinlemek istemiyoruz. Her 24 Kasım’da öğretmenliğin kutsallığından, onurlu bir meslek olduğundan söz edilmesinden vazgeçilmesini ve sorunlarımıza kalıcı çözümler üretilmesini istiyoruz. Meslek tanımımızın hiçe sayıldığı, edinilmiş haklarımızın gasp edildiği, esnek ve güvencesiz çalıştırıldığımız, ücretli, sözleşmeli, kadrolu, uzman gibi ayrıştırıldığımız, piyasalaşan eğitimde ticarethane gibi işletilen okullarda yok sayıldığımız günlerdeyiz. Bizi bu günlere getirenler 24 Kasım’ı öğretmenlere hediye edenledir. Kutlamıyoruz. Sorunlarımızın çözümü için tüm eğitim çalışanlarını birlik olmaya, mücadele etmeye, haklarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

CHP İlçe Başkanı Karadağ ise, öğretmenlerin Türkiye’de çok büyük sorunlarının bulunduğunu ifade etti. Karadağ, “Bütün çalışan öğretmenlerimizin ekonomik ve demokratik sorunları olduğu gibi aynı zamanda eğitim sisteminin de birçok sorunları var. Koca ve öğretmenleri ziyaret etmemizi asıl sebeplerinden birisi onları dinlemek ve sorunlarına çözüm olarak ne yapabileceğimizi değerlendirmek. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi eğer biz ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartacaksak bunlar mutlaka ve mutlaka öğretmenlerimiz sayesinde olacak. Öğretmenlerimizi sadece bir gün için değil, her gün kutlamak ve destek olmak, özellikle ekonomik ve demokratik haklarını savunmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.