DOLAR 32,3779 0.17%
EURO 35,0405 -0.16%
ALTIN 2.324,660,24
BITCOIN 2270704-0,67%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Sarıca, yangın ve kuraklığa dikkat çekti

Başkan Sarıca, yangın ve kuraklığa dikkat çekti

ABONE OL
10:25 - 13 Ağustos 2021 10:25
Başkan Sarıca, yangın ve kuraklığa dikkat çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Saadet Partisi haftalık olağan toplantısı parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Arıca,’’Son dönemlerde yaşanılan afetlerden dolayı ülke olarak büyük bela ve müsibetlerle, doğal afetlerle ,sellerle yangınlarla trafik kazalarıyla, pandemi ile imtihan olmaktayız’’ dedi.

28 Temmuz’da başlayan orman yangınları hakkında konuşan Sarıca, yangınların bilançosunu aktardı. Sarıca, ‘’Geçtiğimiz hafta içinde gerek Manavgat gerekse Alanya olarak büyük bir imtihandan geçtik. Manavgat ve Gündoğmuş’ta çıkan yangınlarda 10 günde 10 yıl yandık. Son 10 yılda 90 bin hektar ormanımız yok olmuş. Son 10 günde ise Manavgat ve Gündoğmuş’ta 55 bin, Muğla’da ise 50 bin hektar orman alanı kül oldu maalesef. Milli servetimiz yandı, oksijenimiz azaldı. Allah daha beterini göstermesin. Yaralar kısmen de olsa sarılmaya başlandı. evleri yananlara devlet yeniden yapma sözü verdi telef olan hayvanlar içinde canlı hayvan yardımına başlandı ‘’şeklinde konuştu.

Sarıca, yangınlarda en çok tartışılan konular arasında bulunan Türk Hava Kurumu uçaklarının iktidar tarafında bakımını bir an önce yaptırıp yangına hazır hale getirmesini bekliyoruz tavsiyesinde de bulundu. Sarıca, ‘’Saadet Partisi olarak teklifimiz yanan ormanlarda oluşan kerestelerden bir fon oluşturulup ,bu fondan mağdur olan vatandaşlara destek verilmeli, yanan evler için kredi değil hibe verilmelidir. Bu yangından başta iktidar olmak üzere hepimiz ders çıkarmalıyız. Bu yangınlarda eksikliklerimizi, yetersizliklerimizi ve koordinasyon eksikliğimizi gördük .Bugünden itibaren bu eksikliklerin bir an önce tamamlanmasını iktidardan bekliyoruz. Saadet Partimizin Antalya Büyükşehir meclis üyesi Mehmet Manavoğlu’ nun uçak ve helikopter alımı için meclise sunduğu tekliften dolayı kendisini tebrik ediyoruz. Aynı şekilde Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek de konunun önemine binaen ivedilikle bu teklifi meclise sunmasını ve mecliste onay veren kardeşlerimizi yürekten tebrik ediyoruz. Ak Parti iktidarı da hızlı ve ivedi bir şekilde öncelikle Türk Hava Kurumu’nun elindeki uçakların bakımını bir an önce yaptırıp yangına hazır hale getirmesini bekliyoruz’’ dedi.

Sarıca, ‘’Adana-Seyhan nehrinin suyunun tüm Akdeniz’e uzlaştırılması gerektiğini de belirtti. Sarıca,’’ Yine yangına yönelik olarak Rahmetli Erbakan hocamızın bir projesi olup hayata geçiremediği Adana Seyhan nehrinin suyunun kanallarla ve borularla bütün Akdeniz Bölgesine ulaştırılması projesi bugün susuzluğun ve kuraklığın had safhaya çıktığı bir dönemde ne kadar önemli olduğunu ve bunun gerçekleşmesi sayesinde gerek sulama gerek tarımsal faaliyetlerde gerekse de yangın söndürmede bir ihtiyaç olduğunu ve bu projenin bir an önce gerçekleşmesini arzu ediyoruz. İktidarın Kanal İstanbul Projesi için ayıracağı parayı Erbakan hocasının projesine ayırmasını da Cumhurbaşkanımızdan bekliyoruz. Eğer bu gerçekleşirse Akdeniz’de tarımsal faaliyetler de üretim zirveye ulaşacaktır. Suyun ulaşmadığı hiçbir alan kalmayacaktır’’ açıklamasında bulundu.
’’Yine Manavgat suyumuzun Alara ve Dim Çayı suyunun da gerek tarımsal faaaliyetlerde gerekse de yangın söndürme işlerinde suyun ulaşamadığı bölgelere borularla ulaştırılması belirli aralıklarla konulacak yangın vanaları ile yangın anında ormanlarımızın korunmasını güvence altına alabiliriz’’ diye konuştu.

Alanya’nın doğu mahallerinde ki kuraklık sorununa da dikkat çeken Sarıca ,’’Diğer taraftan Alanya’mızın İmamlı, Hocalar, Yeşilöz mahallelerinde kuyular kurudu, susuzluk had safhada avokadolar, muzlar su bekliyor. Gel gör ki Dim Çayı Barajı’nın suyunun boruları Kargıcak’ tan öteye geçememiş Dim Çayı’nın suyu denize boşa akarken imamlıda hocalarda Yeşilöz’de susuzluk çekilmesi Ak Parti İktidarının bir aciziyetidir. Buradan Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu’ yu bir an önce bu sorunun çözülmesi noktasında göreve davet ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.