DOLAR 32,3772 0.17%
EURO 35,0404 -0.17%
ALTIN 2.324,760,24
BITCOIN 2264318-0,41%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Sarıca’dan hastane tepkisi!

Başkan Sarıca’dan hastane tepkisi!

ABONE OL
17:11 - 3 Mart 2022 17:11
Başkan Sarıca’dan hastane tepkisi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, “Hastalar randevu alabilmek için aylarca bekliyor. Hastanenin doktor sayısının bir an önce artırılması gerekiyor” dedi.

Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, parti binasında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sarıca, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hastaların randevu alabilmek için aylarca bekletildiğini belirterek, “ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir an önce doktor sayısının arttırılması, yetersiz olan tıbbi cihazların alınması gerekmektedir” dedi.

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki çile ve sıkıntının her geçen gün arttığını belirten Başkan Sarıca, yaptığı açıklamada; “Hastaların randevu almada çok büyük sıkıntı yaşadıklarına hep birlikte şahit oluyoruz. Zorla da olsa randevu alabilen hastalar 30 güne kadar beklemek durumunda kalıyor. Bir de sistemden alamayıp hastaneye giderek doktordan sıra rica eden hastalarımız var. Bu durum hastalığı ağır olan hastaları ister istemez özel hastaneye gitme mecburiyetinde bırakıyor. 2020’den bu yana pandemiyle birlikte hastalıkların, Alanya nüfusunun artması, komşu ilçelerden de şehrimize hastaların gelmesi eğitim ve araştırma hastanesindeki hasta sayısının artmasına neden olmuştur. Aile Sağlık Merkezlerinde çözülebilecek ufak sıkıntılarda da vatandaşların hastaneye gittiklerinin de farkındayız. Ancak hastanemizdeki doktor sayısı bir an önce arttırılmalı. Artık randevu sisteminde hastalarımız herhangi bir sıkıntı yaşamamalıdır. Doktorlarımız da yurtdışında tıp okumanın ne kadar külfetli olduğunu tekrar hatırlayarak, Türkiye’de böyle bir imkanın kendilerine sunulmasının kıymetini bilerek mesleklerini en güzel şekilde yerine getirmeliler. Bugün doktorlarımızın bu bilgi ve imkana ulaşmasında o horladıkları, kötü davrandıkları hastaların vergilerinin katkısını da unutmasınlar. Bu bilinçle hareket edilirse hem doktorlarımız hem hastalarımız mutlu olacaklardır.” ifadelerini kullandı.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.