DOLAR 32,3316 0.24%
EURO 35,1057 -0.08%
ALTIN 2.298,320,93
BITCOIN 22857151,16%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Toklu’dan Alanya Kalesi müjdesi!

Başkan Toklu’dan Alanya Kalesi müjdesi!

ABONE OL
11:49 - 20 Nisan 2022 11:49
Başkan Toklu’dan Alanya Kalesi müjdesi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Kalesi’ndeki tarihi surlar restore ediliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Toklu, hızlı bir şekilde tekrar onarım çalışmalarının başladığı bilgisini vererek “Alanya Kalesi’ndeki çalışmaları önemsiyoruz” dedi.

Alanya Kalesi’nde yer alan tarihi surların yoğun yağışlar nedeniyle yıkılması ve çökmesi sonucunda bölgede çalışmalara başlanıldı. AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin bölgede yapmış olduğu incelemeler neticesinde çıkan sonuç doğrultusunda tekrardan restore edilmesi ve tarihi dokusuna zarar vermeyecek şekilde yenileme çalışmaları gerçekleştirilmesi kararına varılmıştı.

Mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsisli sur üzerinde bulunan Alanya Kalesi’nin en eski tarihli bölümünü içeren surların “Alanya Kalesi Surları Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon Projesi” işi kapsamında; “Alanya Sur ve Duvarlarında Yıkılan Duvarının Yeniden Yapılması için Acil Müdahale Uygulamaları İşi” planlaması yapılarak, ivedi bir şekilde tekrardan onarım çalışmalarına başlandığı bilgisini veren AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu; “Pek çok medeniyete tanıklık edenler kentin kimliğine önemli katkısı bulunan Alanya Kalesi surlarının yıpranan ve bozulan kısımlarının restorasyonuna büyük önem veriyoruz. Kültürel zenginliği ile ön plana çıkan Alanya, tarihi dokusu ve eserleri ile de adından oldukça fazla söz ettirmektedir. Bu doğrultuda hem yerli hem de yabancı turistlerin oldukça ziyaret ettikleri bir nokta olmayı başarmıştır. Alanya Kalesi’nin bazı noktalarında tabiat şartları nedeni ile yıkılan ve bozulan sur kısımları bulunmaktaydı. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile alanda yapmış olduğumuz incelemeler neticesinde tarihi dokuya zarar vermeyecek şekilde restorasyon çalışmalarının gerçekleştirilmesi kararına varılmıştı. Yüklenici firma ile geçtiğimiz ay sözleşme imzalanmış ve bir hafta sonrasında ise yer teslimi yapılarak işe başlanmıştı. Bölgede ki restorasyon çalışmaları yaklaşık 2 Milyon TL’yi bulmaktadır. Alanya Kalesi’nin tarihi yapısı ve dokusunun yok olmasını önlemek ve önüne geçmek için Bakanlığımız bölgede çalışmalarını sürdürmektedir. AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı olarak bizde bu süreçte çalışmaların yakın takibini sürdürmekteyiz. Alanya Kalesi’nin yıkılan tarihi surlarında dolgu çalışmaları muhtemel dolguya oturan diğer bölümlerinin kaymaması için stabil hale getirilecektir. Tarihi taş duvar malzemeleri ayıklanacak ve numaralandırılarak istiflenecektir. Tarihi sur duvarlarının yeniden inşası ve dolgusuyla birlikte stabil hale getirilmesine yönelik statik ve mimari müdahaleler gerçekleştirilecektir.” Diyen Başkan Toklu “tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkma konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.