DOLAR 32,5334 -0.07%
EURO 34,8110 -0.18%
ALTIN 2.421,78-0,33
BITCOIN 21581730,05%
Antalya
23°

AÇIK

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
BAŞKAN TOKLU’DAN TURİZM SEKTÖRÜNE MÜJDE

BAŞKAN TOKLU’DAN TURİZM SEKTÖRÜNE MÜJDE

ABONE OL
14:58 - 21 Mart 2021 14:58
BAŞKAN TOKLU’DAN TURİZM SEKTÖRÜNE MÜJDE
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) İlçe Başkanı Mustafa Toklu, “2020 yılında tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 salgını, küresel ekonomide büyük etkilere yol açarken bu süreçten en olumsuz etkilenen sektörlerin başında da turizm gelmiştir. Turizm sektörünün yeniden canlanması için bu süre zarfında turizm öncülerimizle yaptığımız görüşmelerin ardından gelen talepleri gerekli mercilere iletmiştik. İlettiğimiz talepler doğrultusunda Alanya’mızın turizmi için desteğini esirgemeyen Dışişleri Bakanı sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, Kültür ve Turizm Bakanı sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, bölge milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

İştew 01.01.2021-31.12.2021 tarihleri arasında geçerli olacak yeni kurallar.

•Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli veya belgesiz turizm işletmeleri ile bunların bünyelerinde izinli faaliyet gösteren işletmeler (SPA, güzellik merkezi, spor merkezi, kuaför, kuyumcu, deri, halı, tekstil vb. gibi küçük işletmeler), turizm seyahat acentaları, belgeli tatil köyleri ve turizm-animasyon organizasyon firmaları ile müstakil eğlence yerlerinde çalıştırılmak istenilen yabancılara en az ödenebilecek ücret başvuru tarihi itibariyle yürürlükte bulunan asgari ücretten daha düşük olamayacak.

•Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli turizm işletmeleri, belgeli tatil köyleri, bünyesinde hamam sauna vb. kompleks bulunduran belgeli turizm işletmeleri veya seyahat acente belgeli işletmelerle anlaşmalı hamam ve saunalar ve resmi makamlardan alınmış faaliyet izni bulunan termal oteller tarafından uzmanlık ustalık gerektiren işlerde istihdam edilecek yabancılar için en az on (10) Türk vatandaşı çalıştırılması halinde, her bir yabancı için ayrı ayrı beş (5) Türk vatandaşı istihdamına ilişkin kota ayrıca uygulanmayacak.

•Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli veya belgesiz turizm işletmelerinin bünyelerinde izinli veya sözleşme ile faaliyet gösteren işletmelerde (kuaför, kuyumcu, deri, halı, tekstil satışı vb. küçük işletmeler) en fazla iki yabancıya çalışma izni kriterlerine tabi tutulmaksızın çalışma izni verilebilecek.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.