DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20696203,92%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Yeni, sektör temsilcileriyle bir araya geldi

Başkan Yeni, sektör temsilcileriyle bir araya geldi

ABONE OL
11:58 - 14 Mart 2022 11:58
Başkan Yeni, sektör temsilcileriyle bir araya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Bodrum’da sektör temsilcileri ile bir araya gelen HOTED’in kurucusu, Onursal Başkan ve Başdanışman Hakan Halit Yeni, “İşverenler çalışanlarına yeterince sahip çıkmıyor. Yüzde 50’nin üzerinde kalifiye personeli kaybettik. Eğer emekçilere sahip çıkmazsak, elimizde kalan yüzde 50’lik kısmını da kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacağız” diye konuştu.

Alanya, Fethiye, Marmaris housekeeping dernekleri başkanları ve yönetim kurulu üyeleri Bodrum Kat Hizmetleri Yöneticileri Derneği’nin (KAHDER) ev sahipliğinde bir araya geldi. Bodrum’daki toplantıda sektör temsilcileri housekeeping mesleğinin geleceğini ve personel konusunu masaya yatırdı. Özak İnsan Kaynakları Şirketi’nin destek ve katkılarıyla Bodrium Otel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Alanya, Fethiye, Marmaris housekeeping derneklerinin yanı sıra housekeeping camiasına ve emekçilere yönelik yaptığı çalışmalarla ve açıklamalarla turizm camiasının yakından tanıdığı bir isim olan HOTED’in kurucusu, Onursal Başkan ve Başdanışman Hakan Halit Yeni konuşmacı ve onur konuğu olarak katıldı.

‘EMEKÇİLERE SAHİP ÇIKIN’

Toplantıda katılımcılara hitap eden Hakan Halit Yeni, turizm emekçilerinin yaklaşık 2 yıldan bu yana ayakta kalmak için büyük mücadele verdiğini söyledi. Yeni, “İşverenler çalışanlarına yeterince sahip çıkmıyor. Tüm turizm bölgelerimizde yüzde 50’nin üzerinde kalifiye personelimizi kaybettik. 2022 sezonundan umutluyduk fakat bu seferde Rusya ve arasında Ukrayna savaş çıkınca işverenlerin büyük çoğunluğu açılışlarını erteledi ve personel alımlarını durdurdu. Çok açık bir dille ifade ediyorum. Eğer emekçilerimize sahip çıkmazsak, elimizde kalan yüzde 50’lik kısmını da kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacağız. 4 bin 250 TL’ye çıkarılan asgari ücret, daha şimdiden geçen yılki 2 bin 825 TL’nin altına inmiş durumda. Enflasyonun ve zam yağmurlarının altında eriyoruz, yok oluyoruz. Unutulmamalı ki bacasız sanayi diye adlandırdığımız, ülke ekonomisinin ana direklerinden birini oluşturan bu dev sektör insan gücüyle yürüyor. Bu sektörde sürdürülebilirlikten bahsetmemiz için emekçilerimize sahip çıkıp, insana yatırım yapmamız şart” dedi.

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

KAHDER Başkanı Zeliha Tunca ise, sektördeki sıkıntıların konuşulduğu toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduğunu dile getirip tüm katılımcılara teşekkür etti. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda housekeeping mesleğinin geleceği, kalifiye personel sıkıntıları, insan kaynakları şirketlerinden personel temini konusunda dikkat edilecek tüm hususlar ve housekeeping derneklerinin ileriye yönelik çalışmaları masaya yatırılıp, enine boyuna tartışıldı.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.