DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20797452,82%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Yeni’den fahiş fiyat eleştirisi!

Başkan Yeni’den fahiş fiyat eleştirisi!

ABONE OL
02:18 - 2 Nisan 2022 02:18
Başkan Yeni’den fahiş fiyat eleştirisi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Çarşı, pazarda 20 TL’nin altında ürün bulunmadığını aktaran HOTED Onursal Başkanı Hakan Halit Yeni, “Asgari ücret eriye eriye 2 bin TL’nin altına düştü. Bu şartlar altında asgarî ücret 7 bin TL olsa bile minimum 2-3 kişilik bir ailenin dahi geçinmesi, hayatta kalması, ayakta durması mümkün değil. Çarşı, pazar resmen yangın yeri gibi alev alev yanıyor” diye konuştu.

HOTED Onursal Başkanı ve Başdanışmanı Hakan Halit Yeni, çarşı ve pazardaki yüksek fiyatlara isyan etti. Fiyatların gerilemediğini söyleyen Yeni, herkesin istediği ürünü istediği fiyata sattığını ifade etti. Çarşı, pazar biraz gezdiğini ve pazarda 20 TL’nin altında neredeyse hiçbir ürünün bulunmadığını dile getiren Yeni, “2-3 adet koysanız 1 kilo geliyor zaten. Hatta acı yeşil biber gibi bazı ürünler 50-55 TL’nin üzerinde. Bu fiyatlarda olan ürünlerin üzerlerinde fiyat etiketi yok. Sordum niye yok diye. Bir sorun mu var niye soruyorsun abi dediler. Üstelemedim, çünkü alıcıda da satıcıda da öfke kontrolü olmadığı gibi sabır ve tahammül denilen kavramlar tamamen ortadan kalkmış durumda. Herkes barut fıçısı gibi dolaşıyor ortalıkta ki bu şartlar altında başka ne beklenebilir ki zaten. Allah aşkına fazla değil minimum 3-4 kişilik bir aileyi düşünün. Korkunç bir şey bu. Asgari ücret artırıldığı günden bu yana ki daha 3 ay anca oldu. Enflasyonun, hayat pahalılığının altında eriye eriye 2 bin TL’nin altına düşmüş durumda. Bu şartlar altında bugün asgarî ücret 7 bin TL olsa bile minimum 2-3 kişilik bir ailenin dahi geçinmesi, hayatta kalması, ayakta durması mümkün değil.

“FİYATLAR BİR KURUŞ DAHİ GERİYE DÜŞMÜYOR”

Bu inanılması güç, kamera şakası gibi manzara karşısında, milyonlarca asgarî ücretli ve asgari ücretin altında maaş alan emekliyi bir düşünün ne durumdalar. Özellikle yaşamsal önem taşıyan temel ihtiyaçlar başta olmak üzere, çarşı, pazar resmen yangın yeri gibi alev alev yanıyor. Hiç abartısız söylüyorum tezgahların yakınına dahi yaklaşılır gibi değil. Öylesine kontrolden çıkmış ki her şey inanılır gibi değil. Öylesine bir başı boşluk var ki kimse kimseyi takmıyor. İsteyen istediğini, istediği fiyata satıyor. Çeşitli bahanelerle aşırı yükseltilen fiyatlar bir kuruş dahi geriye düşmüyor. Aksine katlanarak devam ediyor. Bu durumun bu hale gelmesine sebep olanlara, ilgililere yetkililere soruyorum? Allah aşkına bu millet derdini kime, nereye nasıl anlatsın? Nasıl geçinsin? Nasıl ayakta dursun? Hayat mücadelesini nasıl neyle, hangi ruh haliyle versin? Kim dur diyecek, kim durduracak bu gidişatı? Allah, emekçiye emekliye garibana sabırlar versin” dedi.

 

 

 

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.