DOLAR 32,3809 0.18%
EURO 35,0836 -0.11%
ALTIN 2.325,350,27
BITCOIN 2240786-2,61%
Antalya
22°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Yücel, Alanya merkezdeki yatırım ve çalışmaları inceledi

Başkan Yücel, Alanya merkezdeki yatırım ve çalışmaları inceledi

ABONE OL
18:32 - 16 Mart 2022 18:32
Başkan Yücel, Alanya merkezdeki yatırım ve çalışmaları inceledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Belediye Meclis Üyeleri ve basın mensuplarıyla birlikte Alanya merkezdeki yatırım ve çalışmaları yerinde inceledi. Yatırım turu kapsamında devam eden ve tamamlanan 17 yatırım incelendi.
Alanya’ya çağ atlatan birçok projeyi hayata geçiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yapımı devam eden ve yeni tamamlanan projeleri Alanya Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte inceledi. Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra birim amirleri ve basın mensuplarının katıldığı programda tam 17 yatırım tanıtıldı.

BAŞKAN YÜCEL, “CUMA PAZARI PROJESİ HIZLA İLERLİYOR”

Tanıtım programında ilk olarak Alanya Kapalı Otopark, Pazar Alanı, Sinema ve Dijital Kütüphane Projesi’nden başlandı. Cuma Pazarı alanı üzerine kurulacak olan ve yapımı devam eden proje hakkında bilgilendirme yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bölge deniz seviyesinden düşük kotta olduğu için tahminlerin iki katından fazla su çıktı. Bu durum hem yapıya hem de çevresine zarar verebilirdi. Bu yüzden Türkiye’de nadir görülen palplanş çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışma ile suyun çevreye zarar verme olasılığını bitirdik. Ancak çok zor bir çalışma olduğu için yağışların da etkisi ile çalışmalar biraz yavaşladı. Şu anda palplanş çalışmasını tamamladık projeyi bir an önce tamamlamak için mücadele ediyoruz. Bölgedeki esnaflarımız içinde elimizden geleni yapıyoruz. 6 ay kadar işlerinde bir azalma yaşanacak ama daha sonrasında bu bölge değerine değer katacak, esnafların yüzü gülecek” dedi.

BAŞKAN YÜCEL, “BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Başkan Yücel ve beraberindekiler önce Hacı Karanfil Konağı daha sonra da Ağaoğlu Konağı’nda yapılan restorasyon çalışmalarını incelediler. Hacı Karanfil Konağı’nı 2019 yılında bedelsiz olarak belediyeye kazandırdıklarını belirten Başkan Yücel, konağın kafeterya ve kültürel faaliyetler için kullanılacak bir yer olacağını belirtti. Restorasyon çalışmaları süren Ağaoğlu Konağı’nda da çalışmaları inceleyen Başkan Yücel, “Bu konağımızı da 22 yıllığına belediyemize kattık. Ağaoğlu Konağı Yörük Müzesi ve Yörük Kültür Evi olacak. Hem şehrimize gelen misafirler hem de yerli vatandaşlarımız yörük kültürünü tanıma ve hissetme imkanı bulacak. Biz her restorasyon çalışmamızda yapının özgün dokusunu korumaya büyük özen gösteriyoruz. Bizi biz yapan emanetlere sahip çıkmak, onları korumak ve kollamak en büyük görevlerimizden. Her iki restorasyon çalışmamızı da kısa süre içerisinde tamamlayarak Alanya’mıza kazandıracağız” dedi.

ALANYA’YA YENİ ÇOCUK PARKLARI KAZANDIRILMAYA DEVAM EDİLİYOR

İnceleme turunun bir diğer ayağında ilk olarak Saray Mahallesi’nde bulunan Ruhi Kılıçkıran Parkı’na gidildi. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan ve vatandaşların kullanımına açılan parkla ilgili bilgiler veren Başkan Yücel, “2 bin 300 m2 alan üzerine yapılan parkımızda Sindirella konseptini kullandık. Bu bölgenin gerçekten bir sosyal donatı alanına ihtiyacı vardı. Kısa süre içerisinde binlerce vatandaşımız da parka akın etmeye başladı. Hem vatandaşlarımızın kullanabileceği bir parkı yapmış hem de âtıl durumda olan bir bölgeyi güzelleştirmiş, yolunu yapmış olduk. Çocuklarımızın ve ailelerinin nezih, güvenli ve temiz bir ortamda eğlenebileceği parkımız mahallemize ve bölgemize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.
Ardından Tepe Mahallesi’nde bulunan Kurşunlu Çocuk Parkı’na geçen Başkan Yücel, Belediye Meclis Üyelerini bilgilendirerek, “1690 m2’lik bir alana yaptığımız bu parkımızda ise hem çocuk oyun alanı hem spor aletleri hem de tenis masası gibi özellikler var. Çocukların yanı sıra gençlerinde kullanacağı bir sosyal donatı alanı oldu. Tepe Mahallesi de hızla gelişen ve yapılaşan bir bölge. Bölgede daha önce hiç park yoktu ancak yaptığımız parklarla bu eksikliği gidermiş olduk” dedi.

KARGICAK’TAN ALANYA’YA KESİNTİSİZ BİSİKLET YOLU

Tanıtım turunda yapımı devam eden Sahil Bandı Projesi de meclis üyelerine basın mensuplarına anlatıldı. Atatürk Caddesi üzerinde yapılan bisiklet yolu üzerinde incelemelerde bulunan Başkan Yücel, “Kargıcak’tan Alanya’ya kadar kesintisiz bisiklet yolu projemizin yeni bir etabındayız. Toplam 21 km’lik bu yolun Atatürk Anıtı ile Oba Çayı arasındaki etabını tamamlıyoruz. Nisan ayı sonuna kadar bu etap peyzaj çalışmaları dahil bitmiş olacak. Kargıcak’tan Kestel’e kadar olan bölgedeki çalışmaları daha önce tamamlamıştık. Oba ve Tosmur etabı da önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. Bu proje Alanya için gerçekten çok önemliydi. Çalışmaların tamamlanması ile yaya ve bisiklet yolunu ayırmış olacağız. Hem yürüyüş yapan hem de bisiklet süren vatandaşlarımız rahat edecek. Daha konforlu, daha güvenli bir ortamda yürüyüş yapacak veya bisiklete binecekler” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL, “EĞİTİME ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

4 Ekim tarihinde ilk ders zili çalan Fahri Gürses Etüt ve Destek Eğitim Kurs Merkezi’ni gezen Başkan Yücel, hem merkezi kamuoyu ile paylaştı hem de öğrencilerle sohbet etme imkânı buldu. Eğitime verdikleri önemin altını çizen Başkan Yücel, “Hem sağlık alanında hem de eğitim alanında projelerimiz sürüyor. Kurs, etüt merkezi, yurt, kreş ve okul yaparak Alanya eğitimine destek vermeye devam ediyoruz. Eğitim çalışmalarımızdan en önemlilerinden birisi de Fahri Gürses Etüt ve Destek Eğitim Kurs Merkezi oldu. Bu merkezde kütüphane, kafeterya, atölyeler, sınıflar ve konferans salonu gibi çok geniş yelpazede 400’den fazla öğrenciye eğitim veriliyor. Aynı merkezden Batı Alanya bölgesine de yapacağız. İnşallah Payallar Mahallesi’ne yapacağımız yeni etüt merkezi önümüzdeki eğitim öğretim yılına hazır olacak ve orayı da vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Biz sadece yol, su yapmıyor vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Gelecek yıl bu merkezimizin kapasitesini arttırarak daha çok kişiye ulaşacağız. Bugüne kadar kütüphanelerimizden 420 bin farklı kişi yararlanmış ve bu kütüphanelerimizde 19 binden fazla üyemiz var. Bu veriler bize vatandaşlarımızın isteklerini karşıladığımız gösteriyor” dedi.

TEK TİP SAHİL BÜFESİ ÇOK BEĞENİLDİ

ALTİD’le birlikte yapılacak olan ‘Tek Tip Sahil Büfesi’ projesi de tanıtım turunda incelendi. ALTİD tarafından yapılan örnek büfeye giden Başkan Yücel ve meclis üyeleri yeni büfeyi oldukça beğendiklerini vurguladılar. Alanya’nın tamamında aynı tip büfelerin yapılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Yücel, “İçerisinde mutfak, restoran, soyunma kabinleri, duş ve tuvaletleri olan bu büfeleri doğudan batıya Alanya’nın tamamında yapacağız ve bu işi standarda çevireceğiz. Büfelerin yanı sıra 15 tane de halk plajı kuruyoruz. Belli aralıklarla her bölgede kurulacak olan halk plajlarında vatandaşlarımız şezlong ve şemsiyesini alarak denizin ve sahilin tadını çıkarabilecek. Türkiye’de en çok halk plajı olan ve en çok mavi bayraklı plajı olan belediyeyiz. 15 yeni halk plajı ile bu sayıyı daha da yukarıya çekeceğiz.” diye konuştu.

KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ HIZLA YÜKSELİYOR

Oba Mahallesi’nde yapılan ve hizmete giren Dede Korkut Çocuk Parkı’nda incelemelerde bulunan Başkan Yücel, beraberindekilerle birlikte daha sonra yapımı devam eden Kreş ve Gündüz Bakımevi’ne gittiler. İnşaatının yüzde 80’lik kısmı tamamlanan proje hakkında teknik detaylar veren Başkan Yücel, “16 derslik, oyun salonları, uyku odaları, yemekhanesi, kütüphanesi, sinema salonu olan 160 çocuk kapasiteli tesisimiz kısa sürede hizmete girecek. Bahçesinde ve çatısında bulunan oyun alanları ile çok güzel bir tesise imza atıyoruz. Aynı projeyi Alanya’nın doğusunda ve batısında gerçekleştireceğiz. Mahmutlar Bölgemizde Kreş ve Gündüz Bakımevi için de adımlar atılıyor” diye konuştu.

“GASTRONOMİ VE AŞEVİ PROJESİ YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK”

İnceleme turunun bir diğer ayağında Alanya Gastronomi Evi-Yemek Fabrikası projesini tanıtan Başkan Yücel, “İçerisinde aşevi, gastronomi atölyeleri, yemek imalathanesi ve satış ofisi bulunacak. Projemizin temel betonu döküldü; hızlı bir şekilde 2022 yılında tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz.” dedi 500 kişilik yemek kapasitesi ile hizmete açılacağını altını çizen Başkan Yücel, “Türkiye’deki örneklerinden çok daha farklı bir yer yapıyoruz. Öncelikle bu projemizin içerisinde yöresel pasta, kek, kurabiye gibi ürünlerinde yapılacağı bir bölüm ekledik ve mutfak mirasına Alanya’nın kültürel değerlerine sahip çıkacağımızı gösterdik. Ayrıca kadın istihdamı açısından burada birçok kadınımıza iş imkanı sunacağız ve hünerlerini sergileme fırsatı bulacaklar. Açacağımız gastronomi kursu da adeta bir butik okul gibi hizmet verecek. Şehir dışından gelen profesyonelleri de burada ağırlayacağız. Ayrıca büyük bir tır hazırlatıyoruz. Bu tırımızda 1500-200 kişiye aş ulaştıracak. Etkinliklerde ve doğal afet gibi durumlar da bu tır kullanılacak.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YÜCEL, “TARİHİ MİRASIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Osmanlı döneminden kalan Oba Medresesi’ndeki restorasyon çalışmalarını inceleyen Başkan Yücel, “Bu tarihi yapının tahsisini belediyeye yaptık ve restorasyon çalışmalarına başladık. Bu projede gündüzleri ve akşamları köy sohbetleri, kültürel aktiviteler ve kütüphane gibi bölümler olmasını planladık ve tarihi medresenin yapısına tarihine uygun bir yer olmasını istedik. Ancak burada bir çatı sorunu ile karşılaştık. Çatı için bir süredir kuruldan karar bekliyorduk ve bu karar olumlu olarak çıktı. Şimdi buraya bir çatı ve iklimlendirme çalışması yapacağız daha sonra halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

ASFALT VE BETON DA BÜYÜK TASARRUF

Alanya Belediyesi’nin asfalt ve beton tesisleri de inceleme kapsamında ziyaret edildi. Daha önce Toslak’ta olan asfalt tesisinin belediyeye büyük yük olduğunu belirten Başkan Yücel, “Önceki tesis oldukça ilkel ve manueldi. Hem asfalt yapımında maliyet artıyor hem de üretim kapasitesi düşüktü. Ayrıca Toslak’tan bu bölgeye taşıma işlemi maliyeti katlıyordu. Ancak yeni açtığımız tesis ulaşımı daha kolay bir noktada. Ayrıca tamamen modern ve teknolojik olarak donattığımız bir tesis oldu. Bölge Alanya Belediyesi’ne 30-40 yetecek rezerve sahip. Piyasanın 1/3 fiyatına burada kendi asfaltımızı üretiyoruz” dedi.
Asfalt tesisinin hemen yanına yapılan hazır beton tesisi hakkında da açıklamalar yapan Başkan Yücel, “Bu tesis ile de beton masrafını yarı yarıya düşürmüş olduk. Yine modern ve son derecek kullanışlı bir tesis kurduk. İyi bir ekip var ve herkes işinin ehli. Günde 600 m3’e kadar beton üretimi yapılıyor ve bu üretimi Alanya’nın dört bir yanında kullanıyoruz. Antalya’yı bırakın Akdeniz bölgesinde bir belediyenin beton tesisi yoktur ancak biz bunu başararak belediyemize büyük bir maddi tasarruf sağlamış olduk” dedi.

ALANYA’YA YENİ BİR KAPALI SPOR SALONU GELİYOR

Oba Mahallesi’nde yapımı devam eden Kapalı Spor Salonu ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu hakkındaki son gelişmeleri de yerinde aktaran Başkan Yücel, “Bölgedeki hızlı nüfus artışı beraberinde bazı talepleri de getiriyor. Alanya’mızda iki adet kapalı spor salonu vardı. Bir tane daha yaparak gençlerimizin hizmetine sunmaya karar verdik. 6-7 branşın yapılabileceği spor salonunun yanı sıra yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve 26 odalı bir bina tesisin içinde var. Bu tesis ile şehir dışından gelen çok sayıda sporcuyu ağırlayabileceğiz. Alanya’mız sporcuların çok sık geldiği bir yer ve bu tesis bu durumu daha da arttıracak. Alt katı tamamen otopark olacak tesisin içinde 5 adet çok amaçlı salon da olacak ve amatör sporlar icra edilebilecek” diye konuştu.

BÖLGEDE İLK VE TEK: TERAPİ PARK

Oba Mahallesi’nde 2133 m2’lik yeşil alanda yapımına başlanan Terapi Parkı’na giden Başkan Yücel ve meclis üyeleri, Vatandaşların şehirden ayrılmadan rahatlayıp doğaya dönebileceği, içerisinde mini kafeteryası, koklama bölgeleri, yenilebilir ve tıbbi bitki bölgeleri, yürüyüş yolları, rüzgar çanları, kuş evleri, baharatlı dokunma masası, su bölgeleri, biyolojik havuzu, şifalı bitkiler bahçesi, doku yürüyüş yolları, heykeller, mini kaskatlı havuz, oturma alanları, bitki tünelleri ve gezinti yolları bulunan Terapi Parkı’nın çalışmalarını yerinde inceledi.
Başkan Yücel, “ Birçok özelliği ile tek ve örnek niteliğindeki parkımızda diğer parklarımızda olmayan birçok özellik yer alacak. Aromatik bitkilerle, süs ve biyolojik havuzlarla yapacağımız örnek bir peyzaj uygulaması ile hem göze, hem duyulara, hem de gönüllere hitap edecek bir park olacak. En kısa zamanda tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Şimdiden Alanya’mıza hayırlı olsun” dedi.

YENİ ALANYA BELEDİYE BİNASI İÇİN SON SÜREÇ BEKLENİYOR

Alanya Belediye Binası inceleme turunun son durağı oldu. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, çalışmalarla ilgili son ayrıntıları kamuoyuna aktardı. Başkan Yücel yüklenici firma yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir toplantı yaptığını belirterek, “Yüklenici firmaya son bir yasal süreç verdik. O yasal süreç içerisinde çalışmalara başlamazlarsa yeniden ihaleye çıkacağız. Binanın büyük bölümü tamamlandı. Ödeneğimiz hazır. Binamız 6 aydan kısa bir süre içerisinde bitirilecek durumda” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.