DOLAR 32,3709 0.15%
EURO 34,9618 -0.33%
ALTIN 2.324,020,21
BITCOIN 22760110,52%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Yücel ALKÜ ve AHEP’li öğrencilerle buluştu

Başkan Yücel ALKÜ ve AHEP’li öğrencilerle buluştu

ABONE OL
16:57 - 26 Ekim 2022 16:57
Başkan Yücel ALKÜ ve AHEP’li öğrencilerle buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’da eğitim gören ALKÜ ve AHEP’li öğrenci topluluklarının temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Yücel, Alanya Belediyesi’nin öğrencilere yönelik proje ve çalışmalarını anlatıp taleplerini dinledi.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, eğitim-öğretim hayatına Alanya’da devam eden Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) öğrenci topluluklarının temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Programa ALKÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire (SKS) Başkanı Hasan Uyaroğlu, AHEP İletişim Müdürü Kerime Tuna, SKS Şube Emel Çoban, Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Hizmetleri Birimi ve öğrenciler katıldı.

BAŞKAN YÜCEL: “ÖĞRENCİLER İÇİN PEK ÇOK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK”

Alanya Belediyesi olarak eğitimin her kademesine önem veren bir vizyona sahip olduklarını, bu kapsamda da yurttan kreşe, kütüphaneden etüt merkezlerine, okullardan kurs merkezlerine kadar pek çok yatırımı hayata geçirdiklerini belirten Başkan Yücel, “Alanya’nın her noktasında Alanya Belediyesi’nin bir projesi yükseliyor. Kestel’e, üniversitenin yakınlarına yeni gençlik merkezi kazandırıyoruz. Spor alanlarını artırmaya ve öğrencilerimize aktiviteler gerçekleştirebilecekleri alanlar açmaya özen gösteriyoruz. Yatırımlarımızı da her sene üzerine koyarak artırıyoruz” dedi.

“SİZLERE GÜZEL BİR ALANYA BIRAKMAK İSTİYORUZ”

Alanya’nın tüm dünya için en yaşanabilir kent olduğunu belirten Başkan Yücel, “Bizim en büyük arzumuz size kentte bulunduğunuz süre içerisinde güzel bir deneyim yaşatmak. Alanya dünyanın en güzel, en huzurlu ve en mutlu kenti. Bunu sizlerin de sonuna kadar yaşayabilmesi en büyük arzumuz. Alanya dünyanın her yerinden göç alıyor. Rus’u, Ukraynalısı, Almanı İskandinav’ı herkes burada huzur içerisinde bir yaşam sürüyor. Kasım ayına doğru gidiyoruz hala denize giriliyor. Dünyanın neresinde böyle bir güzellik var?” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL: “SORUNLARINIZI BİLİYORUM, ÇÖZÜMÜ İÇİN DE UĞRAŞIYORUM”

Öğrencilerin geçtiğimiz yıllara nazaran yaşanan barınma sorununun Bakanlık-Belediye işbirliği ile çözüldüğünü belirten Başkan Yücel, ulaşım konusunda öğrencilerden gelen serzenişlerin de takibinde olduklarını belirti. Büyükşehir Yasası kapsamında ulaşım sisteminin Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu belirten Başkan Yücel, “Hiçbir öğrencimiz sokakta kalmadı diyebilirim. Ulaşım konusunda yaşanan aksaklıkları da ilgili mercilere ulaştırmak bizim görevimiz. Büyükşehir Yasası ile birlikte ulaşım Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne geçti, halk otobüsleri onların denetiminde. Biz sizlerin mağduriyetini gidermek adına biz Alanya Belediyesi olarak ring seferleri koyduk. Gün boyunca sizi ücretsiz şekilde taşıyoruz. Daha iyisi için de uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı. Öğrenciler, toplantının ardından Başkan Yücel’e kendilerini dinlediği ve sorularına verdiği samimi cevaplardan dolayı teşekkür ettiler.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.