DOLAR 32,5376 -0.03%
EURO 34,8268 -0.13%
ALTIN 2.429,48-0,01
BITCOIN 21692860,66%
Antalya
23°

AÇIK

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Yücel’den 800. Yıl daveti

Başkan Yücel’den 800. Yıl daveti

ABONE OL
14:48 - 4 Kasım 2021 14:48
Başkan Yücel’den 800. Yıl daveti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Belediye Başkanı Yücel, yarın başlayacak Alanya’nın fethinin 800. Yıl etkinliklerine herkesi davet etti. Etkinliklerin detayları hakkında bilgiler veren Yücel, cumartesi günü organizasyon süresi boyunca vatandaşların ücretsiz olarak teleferikten yararlanabileceğini söyledi.

Alanya Belediye Encümeni, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında toplanarak birimlerden gelen konuları karara bağladı. Toplantıda belediyenin mülkiyetinde olan mülklerin ihaleleri de gerçekleştirildi. Toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Yücel, Alanya’nın Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından fethinin 800. yıldönümü dolayısıyla 5-6 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek kutlama etkinliklerine herkesi bir kez daha davet etti.

Yücel, “Yarın Alanya Kalesi’ndeki Süleymaniye Camii’nde Eyüp Sultan İmam Hatibi Erhan Mete tarafından bütün şehitlerimiz için fetih suresi ve duamız okunarak etkinliklerimiz başlayacak. Cumartesi günü saat 16.00’da da İç Kale’de protokol konuşmaları, bilgilendirmeler ve birçok açılışlar yapılacak. Ankara Devlet Opera solistlerinin vereceği konserin ardından restorasyonu tamamlanan eserlerin açılışı ile ziyaretleri yapılacak” dedi.

Sandık Emini Kayhanlar Evi’nde Herbaryum, Mutfak Kültür Evi, Bedesten, Demirtaş-Sedre Av Köşkü gibi restore edilen yapıların hizmete açılacağını ve sergilerin de bir hafta boyunca ziyaretçilere açık olacağını belirten Yücel, organizasyon süresi boyunca vatandaşların ücretsiz olarak teleferikten yararlanabileceğini söyledi.

Yücel, Cumartesi günü 20.30’da Yunus Emre Aşkın Yolu, Akdeniz Türk Müziği Topluluğu ve ardından Gülben Ergen konseri ile etkinliklerin devam edeceğini aktararak “Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Antalya Milletvekillerimiz, valimiz ve diğer konuklarımız ile yapacağımız etkinliklerin Alanya’nın değerine değer katacak bir tanıtım olacağını düşünüyorum” dedi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.