DOLAR 32,3392 0.22%
EURO 35,1035 -0.15%
ALTIN 2.307,111,31
BITCOIN 22837912,65%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Yücel’den bayram açıklaması

Başkan Yücel’den bayram açıklaması

ABONE OL
15:15 - 16 Temmuz 2021 15:15
Başkan Yücel’den bayram açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da vatandaşın sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir bayram tatili geçirmesi için tüm birimlerin 7/24 görev yapacağını belirten Başkan Yücel, herkesin artan Covid-19 vakalarına karşı pandemi kurallarına uymasını ve aşı yaptırmasını istedi. Yücel, bayramda ücretsiz kesim hizmeti verileceğini ve iskelenin trafiğe kapatılacağını açıkladı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kurban Bayramı için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. 9 günlük Kurban Bayramı sürecine gireceklerini belirten Başkan Yücel, Alanya’da sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir bayram tatili geçirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Yücel, “Bütün ekiplerimiz bayram süresi boyunca 7/24 görevlerinin başında olacak. İnsanların gönlünde hoş bir seda bırakarak hem tatil yapmaları hem de vatandaşların dini vecibelerini yerine getirmesini istiyoruz. Bu zaman dilimi içerisinde şehrimizde gördüğümüz olumsuzlukları halkımızdan ve misafirlerimizden Çözüm Masası’na iletmelerini istiyorum. Çözüm Masası’nın 444 82 07 numaralı telefonuna bildirmeleri durumunda en kısa zamanda ekibimiz bertaraf edecek” dedi.

Pandemi koşullarından dolayı vatandaşlarımızın tatil yapma ihtiyacı biraz daha fazla olduğunu vurgulayan Yücel, toplumda sanki pandemi bitmiş gibi bir algı bulunmasını eleştirdi. Yücel, “Bu aleyhimize işleyen bir durum. Hasta sayısının çok düşük bir rakama inmesine rağmen son zamanlarda 8-10 kat arttı. Bu gidişatı iyi olmadığını söylemek isterim. Hala tehlike devam ediyor. Burada aşının ne kadar önemli olduğunu belirtmek isterim. Bugüne kadar aşısını yaptıran kendisine, ailesine ve topluma karşı saygısını koruyan tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum. Aşı yaptırmayan vatandaşlar bir an önce aşısını yaptırsın. Bunun hem kendi sağlığını hem de toplumumuzun sağlığını etkilediğini çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

Alanya’daki turizm belgeli ve güvenli turizm sertifikalı otellerin planlamalarını yaptığını ve tüm misafirleri ağırlayacak şekilde dizayn edildiğini dile getiren Yücel, şu an arz ve talebin birbirini karşılamadığını söyledi. Yücel, “En büyük zorluklardan birisi de şehirdeki trafik yoğunluğu. Vatandaşlar bayram günlerinde araçlarını kullanmamalarını, toplu taşıma araçlarına pandemi kurallarına göre tercih etmelerini istiyorum. Bayram süresince 21.00-01.00 saatleri arasında Kuyularönü Camii’nden iskele ve Atatürk Caddesi’ne kadar olan bölgeyi trafik yoğunluğunu düşürmek için trafiğe kapalı tutacağız. Bunu aynı zamanda halkımızın seyirlik alanlarındaki yürüyüş yollarını daha rahat kullanabilmeleri için yapacağız. Buna şimdiden vatandaşlarımızın saygı duymasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Şu anda kurban kesim yerleri ile ilgili tüm hazırlıkların yapıldığını aktaran Yücel, tüm birimlerle beraber en üst düzeyde tedbirlerin alındığını vurguladı. Yücel, “Yeterli sayıda personelimiz var. Gerek temizlikte gerek park ve bahçelerde, fen işlerinde, zabıtada, sosyal hizmetlerde, Çözüm Masası’na yani bütün birimlerimiz 7/24 hizmette. Şu anda Oba-Karakocalı Mevkii, Konaklı-Menderes Bulvarı, Mahmutlar Sanayi Sitesi, Demirtaş’ta kurban satış hizmeti veriliyor. Bayramda vatandaşlara ücretsiz olarak 4 ayrı noktada kurban kesimi devam edecek. Eşgilik Düğün Salonu, Gazipaşa Dolmuş Durağı, Mahmutlar Şantiyesi, Payallar hizmet binasında vatandaşlara hijyenik ortamda hizmet vermek için hazırlıklarımız tamamlandı” dedi.

Vatandaşlardan kurban kesimi konusunda ricada bulunan Yücel, çevreye zarar verilmemesini istedi. Yücel, “Bireysel kurban kesmek yasak. Havaların sıcak olmasından dolayı kötü koku, görüntü, mikrop ve sinek yayılmasına izin vermeyelim. Lütfen poşet kullanalım. Boş arazilere sakatatları atmayalım. Ormanlık alana kurban atıklarını atmayalım” diye konuştu.

Pandeminin hala bitmediğini, ülke genelinde olduğu gibi Alanya ve Antalya’da da büyük artış olduğunu tekrarlayan Yücel, bayram süresince pandemi kurallarına uyulmasını istedi. Protokol ve vatandaşlarla bayramlaşmanın 20 Temmuz’da saat 14.00’te Alanya Kültür Merkezi’nde yapılacağını söyleyen Yücel, bu bayramın salgın bölgesinde son geçirilen bayram olmasını diledi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.