DOLAR 32,3274 0.23%
EURO 35,1585 0.07%
ALTIN 2.297,740,90
BITCOIN 22767490,66%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Yücel’den o projeyle ilgili ‘esnafı dinleyin’ çağrısı

Başkan Yücel’den o projeyle ilgili ‘esnafı dinleyin’ çağrısı

ABONE OL
10:47 - 9 Ağustos 2022 10:47
Başkan Yücel’den o projeyle ilgili ‘esnafı dinleyin’ çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Projesine dava açılan ihale şartları nedeniyle de tepkileri artıran Türkler Mahallesi’ndeki yeni toptancının halinin yüzde 49’unun satışı ve yüzde 51’inin kiraya verilmesi yeniden Büyükşehir Meclisi’nde gündeme geldi. Daha önceki taleplere rağmen bir değişiklik olmadan gündeme gelen madde konusunda Alanya Belediye Başkanı Yücel ve AK Parti’li Meclis Üyesi Kiriş, Başkan Böcek’ten esnafla istişare talebinde bulundu. Böcek, maddeyi mecliste oylayarak geri çekti.

Projesi Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından çizdirilip 2016 yılında eski Belediye Başkanı AK Parti’li Menderes Türel döneminde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce temeli atılan ve mevcut Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek tarafından da devam ettirilen Alanya’nın Türkler Mahallesi’ne yaptırılacak yeni toptancı hali yeniden gündeme geldi. Proje konusunda itirazlarına bir yanıt alamayan ve mevcut proje ile halin kullanışsız olmasından dolayı atıl durumda kalıp kamu zararı oluşacağını belirten Alanya Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği’nin yürütmenin durdurulması için dava açtığı halin henüz bitmeden ihaleye çıkarma kararı alınması ve 10 yıllık kiranın peşin istenmesi de sorunları daha da büyüttü.

 

Dün gerçekleştirilen Antalya Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda bu ihale süreci gündeme geldi. Haldeki 193 iş yerinin satışı ve kiraya verilmesi için belediye encümenine yetki verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu’nun oylanmasında AK Parti ve MHP grubu ret oyu kullandı. AK Parti Alanya ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Kiriş, konu hakkında söz alarak talepleri tekrarladı. Başkan Böcek’in olmadığı bir meclis oturumunda soru sorduklarını ancak konunun meclis gündemine yine aynı şekilde geldiğini belirten Kiriş, Alanya’daki hal dernek başkanlarının Böcek’e ilettiği taleplerinin oluşmadığını söyledi.

Böcek’in nisan ayı meclisinde satmayacağını, kiraya vereceğini beyan ettiğini hatırlatan Kiriş, şuanda yüzde 65’i tamamlanan hal için ihalede 10 yıllık kirayı 1 yıl içerisinde istenmesinin emsallerinin çok üzerinde olduğunu vurguladı. Hallerin birleşmesi ve sistemin devam etmesinde bir sıkıntı olmadığını ancak daha fazla istişare ile ilerlenmesi gerektiğini söyleyen Kiriş, yüksek kira bedelinin tekrar gözden geçirilip konunun tekrar istişare ile yeniden gündeme alınmasını talep etti. Kiriş’in konuşmasının ardından Başkan Böcek, tekrar görüşülmek üzere ilgili maddenin gündemden çekilmesini oylamaya sundu ve oybirliği ile madde iade edildi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, gündemden çekilmesine destek verdiği konunun esnaf ve hal yönetimi ile bir kez daha istişare edilmesini istedi. Böcek, ise “Bu proje önceki dönemde yapılmış. Alanya halkı da biliyor, küçük gerçekten. Ben yapmadım ama 188 milyon TL ödedik. Bu saatten sonra yapılmayacak diye bir şey yok. Grup sözcüsü arkadaşlarla da toplantı yapacağız, bu hali beraber yapacağız. Bunu bir kez daha değerlendireceğiz” diye karşılık verdi. Böcek’in bu sözleri üzerine Yücel, hal için kredi taleplerinin oybirliği ile geçtiğini hatırlayıp “Hiç kimseyi çağırmayın, ne siyasetçi, ne grup sözcüsü. Sadece esnafı çağırıp esnafı dinleyin” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.