DOLAR 32,4743 0.19%
EURO 34,5454 0.13%
ALTIN 2.472,63-0,41
BITCOIN 2058213-4,21%
Antalya
21°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
BELEDİYE BAŞKANINDAN İDDİALARA SERT YANIT

BELEDİYE BAŞKANINDAN İDDİALARA SERT YANIT

ABONE OL
23:01 - 22 Ocak 2021 23:01
BELEDİYE BAŞKANINDAN İDDİALARA SERT YANIT
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Numan Terzi’nin İyi Partili Belediye Meclis Üyesi Yalçın Özdemir’in bahçesindeki havuzun betonunun belediye imkânlarıyla döküldüğü iddialarını cevapladı.

HABER : UĞUR BALÇIK / www.gazipasahaber.com

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Numan Terzi’nin Meclis Üyesi Yalçın Özdemir’in bahçesine belediye imkânı ile havuzun betonlanması iddiasına açıklık getirdi. İsteyen herkesin ücreti karşılığında şirketten beton alabileceğini belirten Belediye Başkan Yılmaz, MHP’li Terzi’nin yaptığı açıklamayla şirketi zarara uğrattığını belirtti.  Kendisine gelen ihbardan önce faturaların kesildiğini açıklayan Yılmaz, ilk faturanın 18 Haziran’da saat 10.43’te, ikinci faturanın ise 25 Haziran tarihinde saat 14.52’de kesildiğini söyledi.  Belediye Başkanı Yılmaz, kendisine ihbarın ise 25 Haziran saat 15.20’de geldiğini bildirdi.

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Yalçın Özdemir’in de katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi.  Başkanlık makamında yapılan toplantıda Yılmaz ve Özdemir, MHP İlçe Başkanı Terzi’nin iddialarına yanıt verdi. Belediye Başkanı Yılmaz, “MHP İlçe Başkanı Sayın Numan Terzi, Meclis Üyemiz Yalçın Özdemir hocamıza belediye şirketinin beton vermesi olayını bir usulsüzlük, yanlışlık varmış gibi gündeme taşımış. Hoş olmamış. Bizim iki tane şirketimiz var. Birisi personel çalıştırmak faaliyet gösteriyor, diğeri ise ticari faaliyette bulunmak için üretim yapıyor.  GAZİBEL dediğimiz şirket. Bu şirketimizde beton üretiyoruz, bordür taşı üretiyoruz, büz üretiyoruz, parke taşı üretiyoruz. Bu şirketimiz belediyenin ihalelerine giriyor, ihale üzerinde kalırsa mal veriyor. Bunun haricinde piyasaya satış yapıyor. Ticari amaçla kurulmuş bir şirket. Dolayısıyla mal almak isteyen kim olursa olsun, şirketimizde mal olduğu sürece temini yapıyoruz. Şirketimizden şu kişiler mal alabilir ya da şu kişiler mal alamaz gibi bir kural yok. Parasını veren herkese biz mal veririz. Ticari faaliyettir. Ticari faaliyetlerde karşılıklı alışverişler oluyor. Ticari kurallar içerisinde faaliyet yapmak için kurulmuş şirket bu. Dolayısıyla meclis üyesi buradan mal alamaz diye bir kural yok. Ya da belediye ile iş yapan insanlar şirketten ml alamaz diye bir kural yok.  Bedeli karşılığında her türlü malı satın alabilirler. Buna engel yasal bir durum yok” dedi.

“İSTEYEN HERKESE PARASI KARŞILIĞINDA BETON VEREBİLİRİZ”

MHP’li Terzi’nin açıklamasıyla şirketin ticari sırlarına, ticari faaliyetlerine engel olunduğunu söyleyen Başkan Mehmet Ali Yılmaz, “Yalçın hocam da şirketimizden beton almış, faturasını kestirmiş. Burada büyütecek ne var, ben anlamıyorum. Bana bir mesaj atıldı, bir meclis üyesinin bahçesine beton dökülüyor diye. Bende araştıracağımı söyledim, araştırdım da. Hakikaten Yalçın hocamın şirketle anlaştığını, parası karşılığında beton talep ettiğini, bu hizmetinde kendisine verildiğini öğrendim. Burada büyütecek bir sorun yok diye önemsemedim. Bir meclis üyesinin parası karşılığında şirketten beton alması kadar doğal bir şey olmaz. Bedava vermedik biz bunu. Siz de isteyin, ihtiyacınız varsa size de temin edebiliriz. Bu şirket ticari amaçla kurulmuş bir şirkettir, isteyen herkese mal verebiliriz. Burada mal verdiğimizde parasını tahsil edersiniz, bazen de ticari ilişkilerde vade olur, şu olur, bu olur. Her türlü yola başvurabilir. Çünkü burası ticari bir yer. Ya da takas şeklinde. Biz birinden mal alırız, karşılığında başka bir mal veririz. Karşılıklı mahsuplaşmalar da olabilir. Burada önemli olan husus, bu demeçle benim şirketimin ticari faaliyetine sınırlama getiriliyor, engel çıkarılıyor. Şirketimin zarar etmesine sebep olunuyor. Vatandaşa sanki bir yolsuzluk, usulsüzlük varmış gibi belediye ile iş yapan, belediyede çalışan, görev alan insanların şirketten alışveriş yapmasının önüne geçilmek isteniyor. Resmen şirketime zarar veriliyor. Benim ticari sırlarıma, ticari faaliyetlerime engel olunuyor. Siyaset yaparken de dikkatli olunması lazım. Belediye şirketini zarar uğratmaya hakkı kimsenin hakkı yok” diye konuştu.

“BURADA SUÇ OLAN NEDİR?”

MHP’li Terzi’nin sorularına yanıt veren Başkan Yılmaz, “‘Peşin mi almış? Bir hafta sonra mı ödemiş?’ O, şirketle Yalçın hocamın arsındaki bir olaydır. Benim alacaklarım var hala. Ticaret yapıyorum, mal vermişim, ödeyeceğim demiş, ödememiş. Her satış mutlaka önceden peşin yapılır diye bir kural yok. O şirketin kendi kuralıdır. İster borca veririm ister peşin veririm ister taksitli veririm. Belediye şirketi önceden parasını alacak, faturasını düzenleyecek diye bir kural yok ki. Dışarıdaki herhangi bir esnaf nasıl faaliyet gösteriyorsa, benim şirketimde o şekilde faaliyet gösterebilir. Buna hiçbir engel yok. Burada birtakım sorular soruluyor. Yani gülüyorum. Ya piyasa ile ilgisi yok bu arkadaşlarımızın ya da bilgisi yok. Parasını alarak beton verdiysek bir meclis üyemize ya da herhangi bir vatandaşımıza ne var bunda? Burada suç olan nedir? Bu arkadaşlarımız kendileri piyasada ticaret yapmıyorlar mı? Hepsini peşin mi satıyorlar? Ya da önceden faturasını kesip sonradan mı mal gönderiyorlar?

“KİMSEYE BEDAVA BİR ŞEY VERMİYORUZ”

‘İYİ Parti Meclis Üyesi Sayın Yalçın Özdemir’in şahsi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için beton temin edildi mi?’  diye sorulmuş. Biz herkese beton veriyoruz. Sadece İYİ Partili meclis üyesine beton vereceğiz diye o şirketi kurmadık. Numan Terzi ihtiyacı varsa, gelsin verelim. Üstelik piyasadan daha ucuz bizim betonumuz. Piyasa ile rekabet halindeyiz. Bunda engel bir durum var mı? Yüzlerce, binlerce kişiye verdik. Öncelikle belediyemizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz, arta kalan zamanda da ürettiğimiz malları dışarıya satıyoruz ve belediye şirketimize gelir elde ediyoruz. Şirket şuanda kendi yağı ile kavrulan bir yer. Biz oradan bir kuruş dahi kaybolsun istemiyoruz. Kimseye de bedava bir şey vermiyoruz.

“HESAP VERMEK DURUMUNDA DEĞİLİZ”

‘Havuz inşaatı ne zaman yapıldı, fatura tarihi ne zaman?’  denilmiş.  Numan Terzi her yaptığı işin faturasını önceden alıyor mu? O benim ticari sırrımdır. İster önce keserim ister sonra keserim. Hesap vermek durumunda değiliz.  18 Haziran 2020 tarihinde ilk faturayı kesmişiz.  İddia sahipleri ‘Belediye Başkanını aradıktan sonra fatura kesildi’ diyor.  İlk iddiaları gündeme getiren Ali Alprslan Tuncer hocamız, 25 Haziran 2020 tarihinde saat 15.20’de bana mesaj çekti. Bende kendisine15.33’te cevap vermişim.  ‘25 Haziran 2020’de ben belediye başkanını aradım, onun üzerine fatura kesildi’ diyor. Soruyorum şimdi, 25 Haziran tarihi mi öncedir,  yoksa 18 Haziran tarihi mi öncedir?  Dolayısıyla bu iddialar asılsızdır.

‘Bir vatandaşın whatsApp üzerinden konu hakkında bilgi verdiği 25 Haziran 2020 tarihi ile faturaların kesim tarihlerinin aynı olması tesadüf mü?’  denilmiş. Aynı değil işte. Kaldı ki sonra olsa ne yazar. Belediye isteyen her insana beton temin hizmeti veriyor. Benim betonum piyasadan daha ucuz. Arzu eden varsa buyursun, şirket müdürüm burada. Parasını yatırsın, istediği kadar beton da değil aslında karışık harç alabilir” ifadelerini kullandı.

“SAVCILIK ORADA GİDİP SUÇ DURURUSUNDA BULUN”

Terzi’nin faturayla ilgili sorusuna da sert bir dille yanıt veren Yılmaz, “Fatura açık olabilir. Ne karışıyorsun benim ticari sırlarıma. Önceden de düzenleyebilirim, sonradan da düzenleyebilirim. Varsa mali açıdan bir suç, maliye gelir, inceler. Kamuoyunda benim ticari sırlarımı paylaşma hakkın yok senin. Benim şirketimi zarara uğratıyor. İddia ediyorum, bu demeciyle şirketi zarara uğratıyor. Çünkü müşteri kaybına sebebiyet veriyor. Siyasilerin demeç verirken daha dikkatli olmalarını istiyorum. Belediyeye zarar vermesinler, şirketime zarar vermesinler. Kişisel ya da siyasi husumetleri olabilir. Ben ticaret yapıyorum, ben orada siyaset yapmıyorum. Bu şirketi o, amaçla kurdum. Şirketime zarar vermesinler. Varsa ellerinde bir usulsüzlük belgelesinler adliye, savcılık orada gidip suç duyurusunda bulunsunlar. Ama bu şekilde bizi zan altında bırakacak, şirketlerimi zarar ettirecek bir faaliyet içerisinde bulunmasınlar” dedi.

“BAŞKA AMAÇLAR İÇN BELEDİYEMİZİ KARIŞTIRMASINLAR”

Konuyla ilgili şirket müdürün bilgisi dahilinde açıklama yaptığına değinen Yılmaz, “Şirket müdürüm cevap vermiş. Belediye başkanı olarak bende altına beğeni koymuşum. Bu doğru demektir. Ben daha ne diyeyim. Burada büyütülecek ne var.  İnsanları zan altında bırakıp, yolsuzluk usulsüzlük varmış gibi şirketi de zarara uğratmak bence sorumlu bir siyaset adamına yakışmayacak bir davranıştır. Belediye hepimizin, şirket hepimizin. O şirket kar ettiği sürece daha çok ürün üretecek, daha çok belediyemize ve vatandaşlarımıza katkısı olacak. Benim kişisel şirketim değil orası. Benden öncede vardı, benden sonra da olacak. Belediyemizin orası” diye konuştu.  Bugüne kadar aralarında AK Partili meclis üyelerinin de olduğu 6 meclis üyesine hizmet temin ettiklerini kaydeden Yılmaz, “Burada başka bir niyet var. Başka amaçlar için belediyemizi karıştırmasınlar” diye konuştu.

“BU MEMLEKETTE NAMUSSUZLAR KADAR CESARET SAHİBİ OLMAZSAK İŞLER DÜZELMEZ”

Meclis Üyesi Özdemir ise, 18 Haziran’da işe başladıklarını belirtti.  Özdemir, “18 Haziran’da biz işe başladık. İleride dedikodusu olur diye 18’inde fatura kesin, parasını ödeyeceğim dedim. 18’inde 3 bin 280 lira fatura kesildi.  Ustalar geldi. Kalanını sonra öderiz denildi. Kalan miktar için 25 Haziran’da fatura kesildi. İddia ediliyor ki, biz belediye başkanına ihbar yaptıktan sonra fatura kesildi. İhbar saati belediye başkanına saat 15.20’ idi. Büyük miktardaki ilk fatura kesimi 18 Haziran. Onların ihbar saatinden önce kesilmiş.  Diğeri 25 Haziran. İşin kötü tarafı siyasi bir lekelemeye, siyasi bir rant sağlamak için çamur at izi kalsın. Böyle bir şey.  Rahmetli İnönü’nün bir sözü var. ‘Bu memlekette namussuzlar kadar cesaret sahibi olmazsak işler düzelmez’ diyor” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.