DOLAR 32,5584 0.05%
EURO 35,0311 0.54%
ALTIN 2.434,660,49
BITCOIN 2082821-4,06%
Antalya
25°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Belediye ceza yazınca sosyal medyadan tehdit etti

Belediye ceza yazınca sosyal medyadan tehdit etti

ABONE OL
16:38 - 19 Haziran 2021 16:38
Belediye ceza yazınca sosyal medyadan tehdit etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Muhtar sosyal medyadan zabıtaya “Siz kimsiniz her gün gelin ceza yazın maaşınızı ben ödeyeceğim” diyerek tehdit etti.

Belediyenin alkol yasağı ve açılış kapanış saatleri konusunda kendisine ceza yazılmasını içine sindiremeyip sosyal medyadan “Siz kimsiniz? Her gün gelin ceza yazın. Maaşınızı ödeyeceğim.” diyerek açıklama yapan Tosmur Mahalle Muhtarı Zafer Gürel, açıklaması görenlere pes dedirtti. Tüm Alanya esnafı pandemi dolayısıyla uygulanan açılış kapanış saatlerine titizlikle uyarken, dükkanında gece 24.00’e kadar satış yapan Muhtar Gürel, kurallara uymadığı için kendisine ceza yazan zabıta personellerini sosyal medyadan tehdit etti.

MUHTAR HAKKINDA ŞİKAYET YAĞDI

Pandemi kuralları gereği işyerlerinin açma kapama saatlerine uymadığından dolayı Tosmur Mahalle Muhtarı Zafer Gürel’e ait Dim Market ile ilgili Çözüm Masasına 4 Nisan 2020’den bugüne kadar 54 adet yazılı şikayet geldiği öğrenildi. İlgili şikayetlerle ilgili Alanya Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından 7 tanesine tespit tutanağı tutulup encümene havale edilip ceza uygulandı. Ayrıca kurallara uyulması için tespit varakası düzenlenerek yazılı olarak uyarıldı. Geri kalan şikayetler ile ilgili de 44 kez de sözle uyarı gerçekleştirildiği öğrenildi.

KAYMAKAMLIK DA MUHTAR HAKKINDA 6 KEZ İŞLEM UYGULADI

Alanya Kaymakamlığı Denetim Komisyonu tarafından bahse konu işyeri son bir yıl içinde 72 kez denetime tabi tutulmuş ve Kaymakamlık tarafından yapılan kuralları ihlal ettiği için 6 kez cezai işlem uygulandığı bilgisine ulaşıldı.Sokağa çıkma kısıtlamasına uymayarak gece yarısına kadar dükkanını açık bırakan Muhtar Gürel, Alanya Belediyesi Zabıtaları tarafından defalarca yasak saatine riayet etmesi için uyarıldı. Ancak ısrarla yasağa uymayan Tosmur Muhtarı Zafer Gürel’e cezai işlem uygulandı. Defalarca uyarılan ancak ısrarla yasağa uymayan Muhtar Gürel’e cezai işlem uygulanmak zorunda kalındı.

ÖRNEK OLMASI GEREKİRKEN TEHDİTLER SAVURDU

Tüm Alanya esnafı kurallara titizlikle uyarken, kurallara uymayan ve yaptığı hatanın farkına varamayan Tosmur Muhtarı Zafer Gürel, topluma örnek davranması gerekirken cezai işlem uygulamak isteyen Zabıta ekiplerine “ ben muhtarım bana ceza yazamazsınız” diyerek ayrımcılık istediği öğrenildi. Zabıtanın ceza yazılmasını içine sindiremeyen Muhtar Gürel, sosyal medyasından “Siz kimsiniz? Her gün gelin ceza yazın. Maaşınızı ödeyeceğim.” diyerek kolluk kuvvetlere tehditler savurdu. Alanya esnafı ve vatandaşlar, “muhtar böyle yaparsa diğer esnaf ne yapar” yorumunu yaptı.

BU İLK VUKUATI DEĞİL

Tosmur Mahalle Muhtarı Zafer Gürel’in 27 Mayıs’ta başlayan yeniden normalleşme kapsamında uygulanan yasak saatine riayet etmemesi ise ilk kez olmuyor. Daha önce defalarca uyarılan ve tam 5 kez cezai işlem uygulanan Muhtar Gürel’in ısrarlı bir şekilde yasağa uymaması ve topluma kötü örnek olmasına ise hiçbir anlam verilemedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.