DOLAR 32,4838 0.1%
EURO 34,8613 0.26%
ALTIN 2.475,470,55
BITCOIN 1990785-4,08%
Antalya
20°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Bilal Gömeç’ten Alanya’da iş dünyasına Ekonomi Zirvesi

Bilal Gömeç’ten Alanya’da iş dünyasına Ekonomi Zirvesi

ABONE OL
12:20 - 25 Ekim 2022 12:20
Bilal Gömeç’ten Alanya’da iş dünyasına Ekonomi Zirvesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan Adayı Bilal Gömeç tarafından organize edilen Ekonomi Zirvesi AKM’de gerçekleştirildi. Ekonomi Zirvesi’nde Bilal Gömeç tarafından Alanya iş dünyası temsilcileriyle buluşturulan ünlü ekonomistler “Alanya, Türkiye’yi yönlendiren, motive eden, tasarlayan bir güç olan marka şehir” dediler ve Alanya ekonomisine yönelik reçetelerini açıkladılar

ALANYA Kültür Merkezi 1. Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Ekonomi Zirvesi’ne İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin, Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, MY Eğitim Danışmanlık Kurucu Ortağı Mert Yılmaz, BTS Genel Müdürü Naci Tanca ile Alanya iş dünyasından çok sayıda konuk katıldı. Saat 20.00’de ALTSO Başkan Adayı Bilal Gömeç’in konukları selamlamasıyla başlayan zirve, gazeteci Mine Uzun’un moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Gömeç’in organizasyonunda Alanya’daki iş insanlarını bir araya getiren Ekonomi Zirvesi’nde, dünya, ülke ve bölge ekonomisinin yanı sıra Alanya ekonomisi de konuşuldu.

Alanya’nın, Türkiye’yi yönlendiren, motive eden ve tasarlayan marka bir şehir olduğunu belirten İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin, “Alanya marka bir şehir. Alanya il kategorisine geçmiş bir ilçe. Alanya’nın toprakları çok bereketli. Birbirinden çeşitli tropikal meyveler yetişiyor. Bilal Gömeç ile birlikle tarım ile ilgili ihracat ve bu ihracatla ilgili bir hikaye yazma projemiz var. Alanya sadece deniz, kum, güneşten ibaret değil. Alanya’nın yüksek kesimlerine spor merkezi yapılabilir. Alanya ekonomisi inşaat ve imalat üzerinden ilerliyor. Turizm gelirleri katma değer olarak artıyor ama pastadan aldığı pay hiç değişmiyor. Alanya’da yayla turizmi yapılabilir. Tarım, turizm, ticaret üçlüsü ile ilgili büyük projeler hazırlıyoruz. Gençlerin yüksek teknoloji kullanma kabiliyetini tarımın lehine çevirebiliriz. Alanya, Türkiye’yi yönlendiren, motive eden, tasarlayan bir marka şehir.

MY Eğitim Danışmanlık Kurucu Ortağı Mert Yılmaz, “Bilal Gömeç ortaya büyük bir vizyon koydu. Türkiye ekonomisi KOBİ ekonomisi. Bu KOBİ’lerin iyileştirilmesi lazım. Alanya’nın bir tarih belirleyip Borsa İstanbul’da el birliğiyle halka açılmış, dünya markası olmuş bir şirket çıkartması lazım. Alanya’nın Süper Lig’de bir takımı var. O halde ekonominin Süper Lig’ine de bir şirketimizi çıkartmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın bünyesinde KOBİ Akademisi kurulması gerektiğini söyleyen Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, “Türkiye yüksek enflasyonla yaşayan bir ülke. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın KOBİ akademisi kurması lazım. KOBİ akademisinin bünyesinde teşvikler neler? Proje nasıl yazılır? Nasıl geliştirilir? Bunların konuşulduğu çekirdek bir yapı oluşturulmalı. Teşviklerden herkes haberdar edilmeli.Aile işletmelerini korumak için akademiye ve akademi içinde aile işletmeleri birimine ihtiyacımız var. Amacımız sürdürülebilir bir kent. Alanya’daki yabancıların da tecrübelerinden yararlanmamız gerekiyor. Marka kent projesi için tedarik zincirleri oluşturmamız lazım. Alanya’yı sürdürülebilir bir kent haline getirmemiz lazım. Ticaret ve sanayi odasında zincir marketlerde yerel ürünlerin satılmasının zorunlu hale getirilmesi gerekiyor. Yerel üreticileri korumak zorundayız. Yerel üretimi korumak sürdürülebilirliği sağlamanın olmazsa olmazıdır” diye konuştu.

BTS Genel Müdürü Naci Tanca ise, “Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın etkin bir şekilde içinde olduğu Teknopark yönetimi ile yazılım tarafından, hem yerli girişimcileri hem de değerli, zamanında bu işleri yapmış yabancı yazılımcıları istihdam etmemiz lazım. Alanya’nın yazılım sektöründe marka şehir olması gerekiyor” dedi.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.