DOLAR 32,3157 0.2%
EURO 35,1169 -0.05%
ALTIN 2.293,750,73
BITCOIN 22906571,96%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘BURNUMUZA KÖTÜ KOKULAR GELİYOR’

‘BURNUMUZA KÖTÜ KOKULAR GELİYOR’

ABONE OL
13:06 - 5 Haziran 2020 13:06
‘BURNUMUZA KÖTÜ KOKULAR GELİYOR’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alman hükümetinin 29 ülkeye seyahat izni verdiğini daha önce açıklamıştı. Alman tur operatörleri de bu yaz tatilcileri nerelere götüreceklerini açıkladı. 29 ülke içerisinde Türkiye yer almadı. Almanya’nın hemen ardından Hollanda’da seyahat izni vereceği ülkelerin listesini açıklarken Türkiye’ye yer vermezken en ilginç karar Çekya’dan geldi. 1 Temmuz’da yurt dışına çıkışı açacağını ifade eden Çekya da sadece Yunan adalarına tatile gidilebileceği sınırlaması koydu.

Konuya ilişkin soruları yanıtlayan Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Bu alınan kararlar bizi oldukça kötü etkileyecek. Almanya bizim ikinci büyük pazarımız konumunda. Bununla kalmayıp bizim için önemli pazarlardan biri olan Hollanda ve Çekya’da bizi listeye almadı. Avrupa ülkeleri arasında bir dayanışma söz konusu.” ifadelerini kullandı.

Alınan kararların arkasında çıkarların söz konusu olduğunun altını çizen Dahaoğlu, “Yaşanan süreç nedeniyle bu sezon özelinde oldukça karamsar düşünüyorum. Bu kadar ülkeye seyahat izni verilirken Türkiye’ye verilmemesi kesinlikle Avrupa Birliği ülkeleri tarafından alınmış siyasi ve ekonomik bir karar. İtalya’da, İngiltere’de ve İspanya’da çok büyük hatalar yapılmasına rağmen oralara izin verilirken Türkiye’ye izin verilmiyorsa bunun arkasında kötü kokular var.” diye konuştu.

Avrupa’dan bu sezon için beklentilerin çok düşük olduğunun altını çizen Dahaoğlu, “Tur operatörleri için en büyük sorun bir tarih olmaması. Bir tarih verilse buna göre öngörüde bulunma durumumuz olacak. Avrupa’dan beklentimiz son gelişmeler sonrası çok düşük seviyede. Elimizde lokomotif pazarımız Rusya kaldı. 1 Ağustos diyebildiğimiz. O da eğer mevcut süreçleri normalleşmeye girerse. Aksi takdirde Rus pazarı da ertelenebilir. Ayrıca en büyük sıkıntılardan biri Rusya’da pandemi tedbirleri süresinde insanlar izne gönderildi. Yani birçok kişinin tatile çıkacak izin hakkı bulunmuyor” dedi.

Dış pazarlardaki kayıplara iç pazar ile pansuman yapılıp yapılmayacağı şeklindeki soruyu da yanıtlayan Dahaoğlu, “Pandemi süresinde insanlar büyük ekonomik zorluklara girdi. Sadece bu değil. Özel sektör çalışanlarını zorunlu izne gönderdi. İnsanların izin hakları kalmadı. Bu nedenle iç pazarda da süreç çok umut vaat etmiyor.” diye konuştu.  2020 yılı için insanlara hayal satılmaması gerektiğini söyleyen ALTAV Başkan Yardımcısı Dahaoğlu, “2020 yılı için turizmde bir beklenti içerisinde olmak sadece hayal kurmak ve insanlara hayal satmak anlamına gelir. Temennimiz Covid-19’un kesinleşmiş tedavisi bulunur ise 2021 yılını kurtarabilmek” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.