DOLAR 32,5665 0.14%
EURO 34,9303 -0.24%
ALTIN 2.438,310,10
BITCOIN 21044440,57%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Büyükşehir Meclisi’nde Mahmutlar’daki inşaat krizi

Büyükşehir Meclisi’nde Mahmutlar’daki inşaat krizi

ABONE OL
10:40 - 13 Ağustos 2022 10:40
Büyükşehir Meclisi’nde Mahmutlar’daki inşaat krizi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi ağustos ayı olağan toplantısı dün yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda düzenlenen meclis toplantısında 186 gündem maddesi görüşüldü.

Gazipaşa İyi Parti, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Yüksel ile Alanya Belediye Başkanı MHP’li Adem Murat Yücel arasında Mahmutlar’daki bir inşaat konusundaki söz düellosu ise meclise damga vurdu.

Mahmutlar’daki bir inşaat ile ilgili rant ve rüşvet iddiaları olduğunu söyleyen İyi Parti’li Mehmet Yüksel, düzenleme ile ilgili evet oyu kullanacak olan meclis üyelerine seslenerek, “Evet butonuna basan bütün arkadaşlarımız; rüşvet iddiaları ile karşı karşıya kalacaklar. Bilmelerinde fayda var” dedi.

Yüksel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Alanya merkezde 16 beldeden mahalleye dönüşen 16 mahalle var. Düzenlemede 5 tane beldeden dönüşen mahalle ile ilgili düzenleme yapılmış. Bu konuyla ilgili Alanya ve Antalya gündeminde ciddi rant dedikoduları var. Yapılmış olan bir bina ile ilgili, Alanya Belediyesi’nin bugüne kadar işlem yapmadığı ile ilgili. Fotoğraflar mevcut, görmek isteyen arkadaşlara gösterebiliriz. Sevgili meclis üyesi arkadaşlarım, sizlerin yapacağı oylama ‘bu müteahhitin binasını nasıl ruhsatlandırırız’ oylaması olacak. Eğer ki böyle bir düzenleme olacaksa Alanya’nın bütün mahallelerini kapsayan bir imar düzenlemesi olması lazım. 16 tane beldeden dönüşen mahalle var. Neden düzenlemede sadece 5 tanesi var? Bunları yüce meclisin takdirine sunuyorum. Ellerini vicdanlarına koysunlar. Burada evet butonuna basan bütün arkadaşlarımız, rüşvet iddiaları ile karşı karşıya kalacaklar. Bilmelerinde fayda var.”

İyi Parti’li Yüksel’in iddiaları karşısında sinirlenen Alanya Belediye Başkanı MHP’li Adem Murat Yücel, “Sayın Mehmet Yüksel, bu iddialarınızı ispat etmezseniz bir daha bu meclise girmeyeceksin. İspat ederseniz de ben bir daha girmeyeceğim. 2019 yılının komisyonun ilk yılında o plan notları gündeme geldi. Maalesef bizim 19 yıllık belediye başkanlığı dönemimizde bütün komisyonların yüzde 99’u oy birliğiyledir. Biz tam bir buçuk yıl komisyona katılan arkadaşlarımızın tüm tekliflerini değerlendirerek 16 beldenin üzerinde çalışılmıştır. Onun için bir buçuk yıl bekledikten sonra bir komisyondan sadece bazı çekimser ve ret oylarıyla karşılaşılmış ve akabinde de oradan gelmiştir. Bazısında da aynı plan notları oy birliği ile gelmiştir. Bugün çıkıyorsunuz ve buna atıfta bulunuyorsunuz” diye konuştu.

Başkan Yücel’in konuşmasının ardından İyi Parti’li Yüksel’in, “Bu düzenlemenin içinde Kestel neden yok?” sorusuna yanıt veren Başkan Yücel, “Kestel’de 0.75 emsal var. Bu plan notunda bina uzunluğunun 35 metreden 50 metreye çıkması dışında herhangi bir değişiklik var mı? Biz sadece turizm onama sınırları içerisindeki bakanlık onayı notlarındadır. Diğerlerinde de inşaat yoğunluğu olan, şu andaki mahallelerin içerisindedir. Bu mahallelerin çoğaltılmasını teklif veren CHP grubu ve İyi Parti grubudur. Diğer mahallelerde de çoğunluğun alınmasını isteyen de onlardır. Ama bu atıflarınızı sizlere yakıştıramadım. Mehmet Bey, beni her şeyle yargılayabilirsiniz ama bu şekilde yargılayamazsınız. 19 yıllık belediye başkanlığımda senede 800 tane ihale yapıyorum. Böyle bir atıfta bulunamazsınız” ifadelerini kullandı.

Başkan Yücel’in bu sözlerine karşılık, “Lütfen beni tehdit eder gibi konuşmayın” diyen Yüksel’e karşılık Başkan Yüce, “Biz sizi tehdit etmiyoruz. İddialarınızın arkasında duracaksınız. Benim bir tane bile dosyam yok. Bu atıfın altına ben imzamı atıyorum, siz de atacaksınız. Günü geldiği zaman bu mecliste herkes görecek. Ama bu kadar yazıktır. Bu kadar insanın emeğiyle oynayamazsınız” dedi.

Başkan Yücel’in ardından tekrar söz alan Yüksel, “Mahmutlar gibi zaten betona bürünmüş eski bir beldede bu yapılaşma koşulları devam ettiği zaman nelerle karşılaşacağız. Ben Antalya’ya kadar 180 kilometre yol teperek geliyorum. Trafik sıkıntısını en çok Alanya sınırları içerisinde çekiyorum. Yani bu uygulama doğru bir uygulama falan değil. Adem Başkan ısrarla başka taraflardan cevap vermeye çalıştı. Kendisine saygı duyuyorum. Kendisiyle de güzel bir geçmişim var ama bu konu beni vicdanen yaralamıştır. Özellikle firma yetkililerinin ‘Biz bu işi hallettik. Antalya’da da hallettik’ söylemlerinin sokakta bize kadar geldiğine göre birçok meclis üyemize de gelmiştir. Bizim burada bir rüşvet iddiasının altında oylama yapmamızı zul olarak görüyorum. Buna da şiddetle karşıyım” diye konuştu.

Son olarak söz alan Başkan Yücel, “Arkadaşlar. Burada ne bir emsal artışı, ne bir nüfus yoğunluğu ne de herhangi bir şey var. Sadece yapılaşma şartında şekil değişikliği var. Bunu sen de çok iyi biliyorsun ama yazık. 9 yıllık görevimizde emsal artışı olmuş mu? Bu kadar da ahlaksızlık, terbiyesizlik olmaz” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.