DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20810192,44%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Büyükşehir’de davalık hal için kredi gündemde

Büyükşehir’de davalık hal için kredi gündemde

ABONE OL
10:18 - 18 Mayıs 2022 10:18
Büyükşehir’de davalık hal için kredi gündemde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Büyükşehir Meclisi’nde Alanya’da komisyoncuların işlevsiz olacağı ve kamu zararı oluşacağı için dava açtığı ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’in devam ettirdiği toptancı hal kompleksi yapımı ve diğer projeler için İller Bankası’ndan 300 milyon TL’lik kredi çekilmesi gündeme gelecek.

Alanya Belediye Meclisi’nin turizm tesislerinin yıkılarak yerlerine konut yapılmasını önlemek için aldığı karar ile spor ve park tesisleri kararının reddedilmesi ile Alanya’ya şok eden Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin devam toplantısında Alanya’yı yakından ilgilendiren konular görüşülmeye devam edecek. Meclisin gündem maddeleri arasında Alanya Toptancı Hal Kompleksi yapımı, Alanyaspor Sosyal Tesisleri yapımı işi ve diğer devam eden projeler kapsamında kullanılmak üzere 300 milyon TL bedelinin İller Bankası A.Ş’den yatırım kredisi kullanılması yer alıyor.

Projesi ALTSO tarafından çizdirilip Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce temeli 2016’da atılan ve inşaatı hala devam eden Türkler Mahallesi’ndeki Toptancı Hal Kompleksi’nin fiili durumu nedeniyle ihtiyaçlara karşılık veremeyeceğinden yakın zamanda tamamen atıl hale gelerek harcanan kamu parasının boşa gideceği gerekçesiyle davalık olmuştu. Davacı Alanya Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği üyeleri ile görülen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise projesinin eski başkan Menderes Türel döneminde başladığını ve büyük kısmının tamamlandığını belirterek devam edeceğini söylemişti.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.