DOLAR 32,3834 0.18%
EURO 35,0000 -0.26%
ALTIN 2.324,440,23
BITCOIN 2265534-0,83%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ÇAVUŞOĞLU’NDAN AYASOFYA TARTIŞMALARINA ‘TAPU’LU CEVAP

ÇAVUŞOĞLU’NDAN AYASOFYA TARTIŞMALARINA ‘TAPU’LU CEVAP

ABONE OL
12:14 - 11 Haziran 2020 12:14
ÇAVUŞOĞLU’NDAN AYASOFYA TARTIŞMALARINA ‘TAPU’LU CEVAP
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ulusal bir kanalda katıldığı programda Ayasofya’ya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ayasofya kesinlikle uluslararası bir konu değildir. Kimse Türkiye’yi sorgulamasın. ABD gibi bir ülkenin Türkiye’yi sorgulaması abesle iştigal” dedi.

 

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ulusal bir kanalda katıldığı canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar:

“Ayasofya kesinlikle uluslararası bir konu değildir. Kimse Türkiye’yi sorgulamasın. ABD gibi bir ülkenin Türkiye’yi sorgulaması abesle iştigal. Irkçılık var, Müslüman düşmanlığı, yabancı düşmanlığı var. Türkiye ise tam tersini yapıyor. Böyle bir durumda Ayasofya’nın tartışmaya açılması, fetihten 567 yıl sonra Ayasofya’yı hatta İstanbul’u tartışmaya açmak manidar.”

FATİH SULTAN MEHMET’İN VASİYETİNİ VE AYASOFYA’NIN TAPUSUNU GÖSTERDİ

Bakan Çavuşoğlu canlı yayın sırasında Fatih Sultan Mehmet’in vasiyetini ve Ayasofya’nın tapusunu göstererek, “Bakın burada belgesi var. Fatih’in vasiyeti ve vakfiyesi var. Evet bu yapılar tüm insanlığındır. Ama nasıl değerlendirileceğine biz karar veririz. ABD ve Yunanistan’ın bize akıl verme hakları yok. İnanç özgürlüğünde nerede olduklarını biliyoruz” ifadelerini kullandı. 1972 UNESCO sözleşmesine baktığımızda herhangi bir mülkiyetin tarihi dokusunun başka bir şey ama o mülkiyetin bu şekilde cami ya da başka türlü kullanılmasına ilişkin bir şey yoktur. Bir derneğimiz Danıştay’a başvurdu. 2 Temmuz’da Danıştay kararını verecek. Burası bizim kendi egemenlik alanımız.

‘DİNİ AZINLIK KONUSUNDA DÜNYAYA DERS VERECEK EN SON ÜLKELERDEN BİRİ YUNANİSTAN’

“Esasen dini azınlıkların hakları konusunda sadece bize değil, dünyaya ders verecek en son ülkelerden biri Yunanistan” diyen Bakan Çavuşoğlu, “Avrupa’da camisi olmayan tek başkent Atina. Selanik’te sürekli açık bir cami yoktur. Batı Trakya’da Türk azınlıkların seçtiği müftüler namaz kıldırdığı için ceza aldı. Oradaki Türk azınlık, Türk adını da kullanamıyor. Yunanistan bu konuda üç kere mahkum edildi. Anlaşmaya gelecek olursa, İyon Denizi’nde olduğu için bizi ilgilendiren bir durum yok. Bu anlaşma esasen, gerçekleri görme bakımından çok anlamlı bir anlaşmadır. Yunanistan bugüne kadar adaların hatta kayaların ana kara gibi kabul edilmesini istiyordu. Kendi anakarasına uzak adaların tam yetkinliği olamaz. Ege’de Akdeniz’de bizim savunduğumuzu Yunanistan, İtalya’yla yaptığı anlaşmada kabul etmiş” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.