DOLAR 32,3450 0.28%
EURO 35,1360 -0.02%
ALTIN 2.308,911,39
BITCOIN 22837872,16%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
CHP Alanya artan uyuşturucu kullanımına dikkat çekti

CHP Alanya artan uyuşturucu kullanımına dikkat çekti

ABONE OL
13:58 - 16 Eylül 2022 13:58
CHP Alanya artan uyuşturucu kullanımına dikkat çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da gençler arasında artan uyuşturucu kullanımına dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Alanya’ya acilen AMATEM kurulması zorunluluğu var. Alanya’da bir AMATEM’in kurulması için elimizi taşın altına koyacağız” dedi.

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Alanya’daki uyuşturucu kullanımının birçok ilden daha fazla olduğunu ifade ederek, gençlerin her geçen gün katlanarak bu illete teslim olmaya başladığı bir yer haline geldiğini söyledi. Gençler arasında artan uyuşturucu kullanımına dikkat çekmek isteyen Karadağ, Alanya Lisesi önünde açıklama yaptı. İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile partililerin de destek verdiği Karadağ, “Uyuşturucu ile mücadelede emniyetin ve jandarmanın cansiperane çalışmalarını ve çabalarını takdirle karşılıyoruz. Ancak bu çaba ve çalışmalar çoğunlukla eylem gerçekleştikten sonrası için yürüdüğünden önleyici tedbir anlamında çoğu zaman bir faydası olmuyor. Önemli olan çocuklarımızı bu illete bulaşmadan bu illet ile hiç tanışmadan fark edip müdahale edebilmek. Yani önleyici tedbirleri alabilmek. Burada da en büyük göre aileye özellikle de anneye düşüyor. Türkiye Uyuşturucu Raporu İstatistikleri’ne göre 1 ya da birden çok kez uyuşturucu kullandığını ifade eden çocukların yüzde 82’sinin aileleri ile birlikte yaşadığı, yüzde 92’sinin de annenin ev hanımı olduğu ortaya çıktı. İstatistikten de anlaşılacağı üzere en büyük görev aileye ve özellikle anneye düşüyor. Unutmayalım ki en büyük narkotik polisi annedir. Anneler, babalar, çocuklarımızla yeterli ve gerekli iletişimi sağlayalım. Onlara gerekli ilgiyi gösterelim. Birlikte yaşadığınız çocuğun hayatının yüzde yüzünü bilmek zorundasınız. Bilemezseniz çocuğun tüm hayatının kararmasına doğru giden karanlık yollardan haberiniz olmaz. Lütfen, çocuklarınızla gereken ilgiyi doğru yollardan kurun, gerekirse ihbar edin, yolun başında yapacağınız müdahale ve ihbar ile devlet desteği, çocuğunuzun hayatının ilelebet kararmasını önleyebilir. Unutmayalım ki uyuşturucu batağına bir şekilde her nasılsa saplanmış ve çıkamayan kurtuluşu hala uyuşturucuda arayan çocuklar da bizim çocuklarımız. Onları toplumdan soyutlayıp, sırtımızı dönemeyiz. Devletin bu konuda tedavi ve rehabilitasyona yönelik çalışmaları yetersiz olduğu gibi, toplum olarak bakış açımızı da gözden geçirmeliyiz. Bağımlı yurttaşlarımızın rehabilite edilip topluma kazandırılmasına topyekun inanmalıyız. Aksi takdirde, uyuşturucu bağımlılığının hemen hemen her suçun işlenme oranında önemli bir oranı oluşturduğu gerçeği ile yüzleşmek zorunda kalırız. Bugün Alanya özelinde işlenen suçlara bakıldığında inanın bahçeden avokado, muz çalan kişilerin çok büyük çoğunluğunun uyuşturucu bağımlısı olduğu ortaya çıkıyor. Hırsızlık, gasp, yaralama, gibi uyuşturucu ile doğrudan bağlantısı olmayan birçok suçun faili uyuşturucu kullanan veya bağımlı olan kişilerce işleniyor” dedi.

AK PARTİ’YE SESLENDİ

Uyuşturucuya bulaşmış çocukların tedavi ve rehabilitesine bütçe, zaman ve personel ayrılıp topluma tekrar kazandırılmalarının mecburiyet olduğunu vurgulayan Karadağ, “Bu nedenle Alanya’mıza en acilinden bir Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) kurulması zorunluluğu var. AK Parti hükümeti ve bakanlıklar bu konuda elini taşın altına koymalı. Nitekim iki hafta önce sayın başhekimi ziyaretimizde bu konuyu kendisine açtık ve sayın başhekim de AMATEM’in ne kadar gerekli olduğunu ve kurulması gerektiğini bize ifade etti. En yakın Antalya ilinde bir merkez bulunmakta olup, çoğu zaman bağımlılar için yatarak tedavi gerektiğinden Alanya’dan vatandaşlarımızın yer bulmaları, bulsalar bile uzun süre Antalya’da kalmaları ve konaklamaları şu ekonomik koşullarda mümkün değil. Ekonomik sosyal zorluklar çocuklarımızın geleceğinin önüne ne yazık ki burada da set çekmek. Her ilçede en az bir tane yeterli teçhizat ve personele sahip AMATEM kurulmalı. İnşallah önümüzdeki günlerde bu talebimizi daha ciddi bir şekilde üst makamlara ve yetkililere yazılı olarak ileterek Alanya’da bir AMATEM’in kurulması için elimizi taşın altına gücümüz yettiğince koyacağız” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.